De verkiezingen van vorige week hebben in ieder geval een ding duidelijk gemaakt, de sociaal-democraten van de PvdA zijn de grote verliezer. Zij zijn een kleine partij geworden en doen de komende jaren niet meer mee met de grote jongens. Op deze blog heb ik al regelmatig geschreven over de horoscoop van de PvdA, het is een van de weinige partijhoroscopen waarvan een redelijk betrouwbare tijd bekend is. In deze horoscoop zijn niet al te prettige ontwikkelingen gaande, die zal ik niet allemaal herhalen, maar een heel belangrijke is de directie van de ascendant die op 19.02 Kreeft is aangekomen (progressies / directies hier niet afgebeeld).Deze directie valt op de radix-Saturnus van de partij, die dus in vernietiging staat en ook de progressieve van Saturnus staat er natuurlijk vlakbij (klik op de link hieronder om de radix van de PvdA te kunnen zien).

PVDA

Deze Saturnus in vernietiging is een van de zwakste punten in de hele horoscoop, Saturnus is niet alleen de Grote Malefic in een zeer slechte conditie, hij is ook nog eens heerser van het tiende huis van beroep en reputatie! Alsof dat nog niet genoeg is, staat Saturnus op Castor, de helft van de Tweelingen die sterft en naar de onderwereld gaat. Je zou je twijfels kunnen hebben over de tijd die is gebruikt voor deze horoscoop, een ronde 10 uur maar dit is toch wel heel treffend. Het zal duidelijk zijn dat de VVD als de tweelingbroer van PvdA in de regering hier de rol van de onsterfelijke Pollux speelt. Tegelijk laat dit allemaal zien dat dit dieptepunt bereikt is en dat het nu langzaam weer beter kan worden, over een jaar is het beeld al weer heel wat minder gespannen. Natuurlijk is het ook erg interessant om een blik op de solaar te werpen van het jaar van het grootste verlies ooit.

PVDASOLAAR

In deze solaar is de Maan Heer 1, dus zeer uitgesproken de partij dit jaar, en deze staat heel toepasselijk in het twaalfde huis van eenzaamheid en weer exact op de radix-Saturnus op Castor. Deze Maan staat ook in nauwe oppositie met Pluto, de Heer van de Hades , een bijna exact beeld van Castor die in de onderwereld verdwijnt. Het tiende huis van de beroepsactiviteiten lijkt er op het eerste gezicht wat beter uit te zien, Mars staat sterk in eigen teken en is radix-heer 1 en solaarheer 1. Maar dichterbij het MC staat de vernietigde Venus solaarheer 4 en het vierde huis is “het huis van de oppositie” , het ligt tegenover het MC, het punt van het succes. Bovendien is in de radix Mars Heer 8 van dood en einde en dat is in het kader van de andere zeer gespannen aanwijzingen in progressies en solaar ook een voor de hand liggende duiding.

Dat maakt direct duidelijk wat de grote obstakels zijn bij het voorspellen en die liggen niet op het technische en al helemaal niet op mathematische vlak. Het probleem is vaak om te bepalen welke rol een planeet in een solaar speelt en daarvoor heb je heel wat meer nodig dan rekentechniek, vooral kennis van de context. We weten dat het niet goed gaat met de partij ,we zien de dramatische stand in de progressies en in de solaar en dat bepaalt mede welke rol we een planeet in een solaar kunnen geven. Er moet uit de duiding een consistent beeld ontstaan dat past bij wat we denken dat er zal gebeuren. Als het niet past, zal er waarschijnlijk iets anders gebeuren dan we denken, voorspellen is dan ook echt duiden in die zin.

In zo’n benadering past ook het werken met de lunaren rond verkiezingen. De datum van de verkiezingen is altijd bekend, en als een partij of een persoon sterk gaat winnen of verliezen, moet dat zichtbaar zijn in de geldige lunaar. De lunaar van de PvdA, geldig op het moment van de verkiezingen (hier niet afgebeeld) , laat het verlies dan ook zonder meer zien, de sterk remmende Zuidknoop staat op de ascendant!

WILDERSLUNAAR

En hoe ziet dat er uit bij Geert Wilders, de smaakmaker van deze verkiezingen? Hij behoorde wel tot de winnaars, de PVV werd de tweede partij van het land maar met weinig voorsprong en een onverwacht grote achterstand op de liberalen. Als we uitgaan van de geboortegegevens voor Wilders van 6-9-1963 2:50 CET in Venlo levert dat voor het moment van de verkiezingen de volgende lunaar op.

WILDERSLUNAAR

Het MC van de lunaar staat op de Zuidschaal een koninklijke ster en dat is natuurlijk niet zo gek voor succes. Wilders is de leider van de tweede partij van het land geworden. Mars is Heer 10 in de lunaar en in de radix staat ook sterk in eigen teken maar in nauwe conjunctie met Uranus, verbonden met  het  verhaal de pijnlijke castratie van de hemelgod. Dat is natuurlijk minder en Saturnus, Heer 1 staat in het isolerende en verzwakkende twaalfde huis, hij stond en staat er alleen voor, het cordon sanitaire heeft zich onverbiddelijk rond hem gesloten. Al met al een gemengd beeld  en zeker geen overdonderende overwinning, maar eerder een loss in disguise.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *