Vorige week werd op deze blog de horoscoop besproken van David Guetta, op het moment een van de meest populaire DJ’s ter wereld. Zijn horoscoop had twee koninklijke sterren  plus de Zon / Heer 10 op de belangrijkste hoeken, de Asc en het MC en dat geeft wel heel duidelijk zijn mega-succes aan. Maar het is natuurlijk uitermate interessant om  de horoscopen van andere top-DJ’s met die van Guetta te vergelijken. Laat de horoscoop het altijd zo overduidelijk zien dat je een groot succes gaat worden? Nee, de kosmos legt het er niet altijd zo dik bovenop  als bij Guetta, er zijn diverse manieren waarop succes astrologisch kan worden getoond. Naast krachtige, liefst koninklijke vaste sterren, hoekplaneten, een talentplaneet met veel essentiële waardigheid, moet je ook altijd kijken naar de synastrie met de eclips en de lunatie, die direct aan de geboorte vooraf gingen.

Die prenatale horoscopen geven de “tijdgeest” aan, de collectieve oriëntatie van een groep mensen en omdat een lunatie (een Nieuwe of een Volle Maan) veel vaker voorkomt dan een eclips, bestrijken eclipsen een grotere groep. Het zal duidelijk zijn dat als je met je radix-standen nauw aansluit bij de tijdgeest, dit je succes aanmerkelijk zal kunnen vergroten. Dit laat dus een andere kant van succes zien, het gaat hier niet direct om het manifesteren van een krachtig collectief mythisch thema  zoals bij de sterren of van  een groot talent zoals bij een sterke planeet, maar puur om het surfen op de golf van de tijdgeest.  Het feit dat de prenatale synastrie van belang is, laat  ook zien dat een individu altijd sterk ingebed is in zijn tijd en niet de autonome” psycho-unit” is, waartoe de moderne astrologie de mens al te simplistisch reduceert.

Ook om dat te illustreren zullen we de radix van een andere zeer succesvolle DJ bekijken, die van Calvin Harris, “na whisky het beste dat Schotland heeft voortgebracht”. Harris staat al een tijd in de top-5 , verdient containers met geld en leidt het glamour-leven van een mega-popster, een van zijn vriendinnetjes was Taylor Swift, een van de grootse sterren in de popwereld  van het moment. Toch als we zijn radix vergelijken met die van David Guetta, waar het succes van af spat, is dat niet direct overduidelijk (klik op de link hieronder om de radix van Calvin Harris te kunnen bekijken). Er staan geen planeten op de hoeken  en geen koninklijke vaste sterren op de belangrijkste punten, de horoscoop ziet er op het eerste gezicht wat gewoontjes uit. Het had zomaar ook jouw radix kunnen zijn.

CALVIN HARRIS

Toch tekenen zich, als je verder en dieper kijkt, geleidelijk de contouren af van het grote succes. Op het MC staat de ster Alpheratz, het hoofd van de prinses Andromeda, een constellatie die sterk verbonden is met  creativiteit en kunst, Alpheratz heeft een Jupiter/Venus natuur. Deze ster van de tweede magnitude is niet heel krachtig, maar beschrijft wel heel treffend wat hij doet om aan de kost te komen.  De Maan die essentieel sterk staat in Kreeft, maar zeer verzwakt in het twaalfde huis, staat wel op een heel sterke ster Sirius de hoofdster van de Grote Hond, en maakt een zeer nauw vierkant op het MC. Daardoor kan die zo sterke Maan zich verbinden met zijn beroep wat zijn succes vergroot, de Maan is het volk en Heer  12 van drugs, een groot deel van het publiek slikt de nodige pillen. Heer 7 is Saturnus en die staat op de koninklijke  Zuidschaal: beroemde vriendinnen, zijn relatie met Taylor Swift heeft zijn carrière dan ook  een stevige impuls gegeven.

                                      CALVIN HARRIS

Een krachtige talentplaneet heeft hij ook, Mars staat in eigen teken en tripliciteit (het juiste element) conjunct de overweldigende Pluto en Mars is Heer 5 van creativiteit en Heer 10 van beroep. Mars maakt een nauw sextiel met het Pars van Roem (Asc + Zon – Jupiter in deze nachthorocoop) , dat  conjunct het planeetpars van Venus staat (Asc + PS-PF) . Het Venus-pars geeft de “ essentie” van de energie van Venus aan , die verbindt zich hier direct met zijn roem, zijn talent en Heer 5/10.  In 2016 begon de Firdar (planeetperiode)  van  Mars en omdat Mars de sterkste planeet is in zijn radix en direct verbonden met zijn talent, roem  en beroep, komt hij nu op de toppen van zijn succes. De voorafgaande Firdar was die van de ook sterke Jupiter, in die tijd bouwde hij zijn carrière op en wordt gevolgd door de Firdar van de Zon. De Zon is Heer 1 en staat zeer zwak in het zesde huis, maar het duurt nog even voor het zover is.

CALVIN HARRIS PRENATAAL

Al met al duidelijke indicaties voor succes, maar het wordt pas overduidelijk als je de synastrie met de prenatale Zonsverduistering bekijkt (altijd gemaakt voor de geboorteplaats, in dit geval het Schotse Dumfries). Op zich is dit al een bijzondere horoscoop met Jupiter in eigen teken als Heer 10 op het MC conjunct de Knopenas, en Jupiter is eclipsheer. Maar dit raakt ook nog eens zijn radix, deze collectieve energie kan zich dus  via zijn individuele leven gaan uiten, het is alsof je met stroomdraadjes een verbinding legt tussen de persoon en de kosmische accu van de eclips.

Eclipsheer Jupiter op het MC en de knopenas  staat namelijk op de radix-Venus in zijn vijfde huis. Maar er zijn meer verbindingsdraadjes, op de ascendant van de eclips valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft -0°Steenbok) de sterke radix-Mars/ Heer 5 , zijn talent. Ook via antiscion valt het eclips-MC  op de radix-Maan en de Zuidnoop waardoor de Maan direct met de eclips verbonden is (een eclips is immers een lunatie OP de knopen)  en deze eclips staat zelf weer op de koninklijke Antares. Er zijn zoveel nadrukkelijke verbindingen dat Harris zal kunnen surfen op de golf van  tijdgeest, en zijn wat gewone radix wordt aangesloten wordt op de electrificerende kracht van de eclips.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *