In de post van vorige week werd de lunaar  van Joe Biden besproken op het moment dat hij op 5 november 2024 herkozen zou kunnen worden in de machtigste politieke functie ter wereld. Een lunaar geeft aan wat er in een maand gaat gebeuren en is dus een heel geschikt middel om een verkiezing, waarbij het gaat om een strijd tussen twee kandidaten te analyseren. De lunaar van Biden die geldig is op 5 november ziet er heel krachtig uit, onder meer met de Noordknoop op de Ascendant, dus lijkt hij de strijd te gaan winnen.

Toch is het altijd een goed idee om ook nog naar de verkiezingslunaar van de tegenstander te kijken, misschien is die ook heel sterk!  Het eerste dat wellicht op valt in deze lunaar zijn het Pars Fortunae en het Pars Solis bij de Descendant, maar die tellen niet mee omdat deze in lunaren van Trump altijd bij de Descendant staan. De planeetpunten in terugkeerhoroscopen als lunaren en solaren worden immers altijd met de radixboog (afstand van het punt tot de Ascendant in de radix)  berekend en alles wat automatisch gebeurt als gevolg van een rekenmethode heeft geen betekenis, zoals bijvoorbeeld ook de Zonnepositie in een solaar.

Algol en Pleiaden

Wat wel van groot belang is, is de Ascendant die vlakbij Algol en de Pleiaden valt. Dit is de beruchte crisiszone, met Algol word je onthoofd en de Pleiaden zijn de Wenende Zusters. Dus dat lijkt niet zo positief voor Trump. Maar deze Ascendant valt wel op het MC in zijn radix en dat is natuurlijk heel krachtig! Zijn radix-MC op Algol geeft hem het vermogen anderen hun hoofd te doen verliezen waardoor hij een grote aantrekkingsgskracht krijgt. Algol is een van de sleutels van zijn immense succes, dus of dit inderdaad alleen maar negatief is, is nog maar de vraag.

Cusp 8

Venus / Lunaarheer 1 – Trump deze maand – staat opvallend  genoeg in conjunctie met de Maan op de cusp van het achtste huis van de dood en het einde. Dat moet je niet letterlijk nemen natuurlijk,maar het zal duidelijk zijn dat dat niet gunstig is voor winst. Heer 10 van de baan staat niet zo sterk in de lunaar, maar maakt wel een driehoek met de Zon, in zijn radix Heer 1 die op de koninklijke Zuidschaal staat, de ster van de afrekening. De vraag is alleen met wie er afgerekend wordt met Trump zelf of toch met Biden? Heer 7 van de tegenstander maakt ook een opvallende beweging, hij komt net uit zijn val in Kreeft, een grote verbetering, wat niet goed is voor Trump natuurlijk. Tenslotte  is er nog  de castrerende Uranus  – “reality check” – die vlakbij de Ascendant staat in oppositie met het Pars Fortunae, dat ziet er niet zo fijn uit.

Deze verkiezingslunaar is niet zo uitgesproken als die van Biden maar al met al zijn er toch heel wat negatieve indicaties te zien voor Trump en dat lijkt dus te bevestigen dat Biden inderdaad zal gaan winnen.        

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *