De ontwikkelingen in Engeland blijven elkaar in verrassend hoog tempo op volgen. Vlak na het bekend worden van de uitslag van het Brexit-referendum, hield Boris Johnson, toch de grote winnaar, een opvallend matte toepspraak. Vervolgens verdween hij twee dagen lang van de aardbodem en kort daarop kondigde hij aan dat geen kandidaat zou zijn voor het leiderschap van de Conservatieve Partij, wat automatisch ook het premierschap in zou houden. In de publieke opinie werd het als een laffe daad gezien, nu het er om zou gaan de Brexit echt gestalte te geven, blies hij de aftocht. Daarmee is de politieke loopbaan van Johnson, die eerder met veel succes burgermeester van Londen was, voorbij.

Nu heeft ook de andere aanjager van de Brexit, Nigel Farage, de handdoek in de ring gegooid, ook hij is uit de politiek gestapt. De heren hebben het prima gedaan, het Koninkrijk laten ze in diepe crisis achter, het dreigt zelfs uiteen te vallen en tegelijkertijd blijft het nog steeds onduidelijk of er wel echt een Brexit komt en hoe dan precies. EU-Commissaris Timmermans was er dan ook als de kippen bij om te zeggen dat de deur voor Engeland nog steeds op een kier staat.

Allemaal heel spannend, maar laten we eens kijken naar de horoscoop van Boris Johnson. We kunnen wel zeggen dat Johnson in ongenade is gevallen, een Engelsman die als twee druppels water op hem lijkt, draagt nu zelfs een T-shirt, waarop staat hij niet Boris Johnson is. Anders maken mensen voortdurend ruzie met hem en wordt hij zelfs fysiek belaagd. Om de geboortehoroscoop van Alexander Boris De Pfeffel Johnson te kunnen zien, kunt U op de onderstaande link te klikken.

BORIS JOHNSON

De politiek zit al lang in de familie, een van zijn overgrootvaders diende nog als minister aan het Ottomaanse hof en ook vader Johnson heeft bestuurlijke functies vervuld. Wat direct op valt in zijn radix, is de conjunctie van Venus Heer 1 met de Zon, de algemene significator van de koning en van de macht. Hij schurkt dus tegen de macht aan, maar als hij te dichtbij komt, wordt hij verbrand en onzichtbaar. Dat heeft zich letterlijk afgespeeld de afgelopen twee weken. Venus, heer 1 en dus heel uitgesproken Johnson zelf, staat nog net verbrand, maar echt op het randje van cazimi, “in het hart van de Zon”. Een cazimi-positie maakt dat de cazimi -planeet niet te stoppen is, maar de orb voor cazimi is 17.30 boogminuten en de afstand van Boris tot de konings-Zon is 19 minuten! Hij zit er dus heel dichtbij, maar net ernaast: zo boven, zo beneden.

Dat wordt nog eens versterkt door de vaste ster waarop de Venus-Zon conjunctie staat, dat is zeer krachtige Betelgeuze, die behoort tot het elitekorps van sterren van de eerste magnitude. Betelgeuze is een van de hoofdsterren van Orion en sterren uit Orion kunnen heel veel succes geven, maar met het gevaar dat het kort duurt en dat je genadeloos onderuit wordt gehaald. Orion is immers de overmoedige jager, die denkt alle dieren te kunnen vangen en doden, maar uiteindelijk toch door de Schorpioen om zeep geholpen wordt. De Zon/Venus-conjunctie staat via antiscion (planeetposities gespiegeld in de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) op de Noordknoop, een soort super-Jupiter, wat veel extra kracht geeft aan de conjunctie.

Maar het gevaar van een val, dat al door Betelgeuze wordt aangegeven, komt nog eens terug op de ascendant. Daar staat de ster Vindemiatrix, ook een ster van arrogantie en overmoed en vooral van premature oogst, die wordt gevolgd door een pijnlijke val. Een goede radixduiding had Johnson misschien dus wat voorzichtiger kunnen maken, zeker omdat Heer 10, de significator van de loopbaan, ook op een opvallend punt staat. De Maan heer 10, staat in de altijd instabiele Via Combusta (dat geldt alleen voor de Maan!), die te maken heeft met verbrand worden door de Zon, de koning (Via Combusta is de “Verbrande” Weg). De Maan is net naar zijn val in Schorpioen gegaan en dat kan zich dus in zijn leven regelmatig laten zien.

                                 BORIS 2

Met maar liefst vier planeten in de Tweelingen in Huis 9 en dus allemaal onder dispositie van Mercurius, moet Mercurius en het negende huis van kennis en buitenland wel een grote rol spelen in zijn leven. Dat moge duidelijk zijn, je kunt zelfs de hele Brexit terug zien in die Zon-Venus-conjunctie, die op het randje van  een teken staan in het huis van buitenland. Dat verbeeldt dus een grote overgang (tekengrens) waarbij Boris op het laatste moment terug krabbelt, de Zon gaat wel over, maar Venus Heer 1 is retrograde.

Mercurius, die de sterkste dispositie heeft in deze horoscoop, staat heel sterk in eigen teken en het is dus zijn grote talent, de Horoscoopheer. Johnson begon zijn loopbaan als journalist in Brussel en schreef diverse boeken over historische onderwerpen. Via antsicion staat Mercurius op het MC, een MC dat verder sterk bepaald wordt door de zeer heldere Sirius, de hoofdster van de Grote Hond. Sirius geeft heel veel slagkracht en bijtkracht en kan ook heel bruut intimideren. Maar ook Sirius is geen ster om zelf de baas te zijn, hij is een nuttige adjudant, maar geen koning, daarvoor is hij te dom en te impulsief. Johnson kan beter maar blijven schrijven over macht,  in plaats van zelf te regeren.

JOHNSON SOLAAR

De geldige solaar van Johnson laat de  huidige tegenslagen goed zien. De solaar-ascendant staat vlakbij Algol de Onthoofder, wat nooit fijn is. De Zon-Venus conjunctie via antiscion in de solaar staat op de Zon-Venus-conjunctie uit de radix! Dat wil zeggen dat het hele potentieel dat boven werd beschreven, nu los komt. Saturnus solaarheer 10 van de loopbaan dit jaar staat retrograde op de ster Antares, de doodsster en het Schoppioenshart, die het einde van een cyclus aankondigt.  We zien dat zowel de mythe van Orion als die van de Schorpioen sterk geactiveerd wordt in de solaar. Via antiscion staat Mars Heer 7 van tegenstanders overheersend  op het MC, wat natuurlijk niet goed is. Met dergelijke standen en een radix die zo gevoelig is voor een val, is het niet zo vreemd dat Orion-Boris zijn Schorpioen tegen kwam.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *