Zoals we vorige week voorspelden op basis van de nu geldige lunaar van Emmanuel Macron, heeft hij de presidentsverkiezingen gewonnen. Die geldige lunaar liet tegenstrijdige aanwijzingen zien, wat wel vaker voor komt, maar de conclusie was toch dat het er niet dramatisch genoeg uit zag om te zeggen dat hij zou verliezen (zie de post van vorige week). Een eclatante overwinning zoals vijf jaar geleden was het ook niet, Le Pen deed het beter dan ooit en het lijkt er op dat heel wat kiezers alleen op Macron hebben gestemd om Le Pen tegen te houden. De vraag is ook hoe de partij van Macron La Republique En Marche, het zal gaan doen bij de parlementsverkiezingen die spoedig zullen volgen.

Het is opvallend hoe de politieke situatie in Frankrijk maar ook in heel veel andere landen de astrologische cycli weerspiegelt. Zoals bekend gingen in december 2000 de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter over van de Aardetekens naar de Lucht-tekens, het was 200 jaar geleden dat dat voor het laatst gebeurde. Dit veroorzaakte Corona, maar het geeft ook een beeld van de politieke spanningen, conservatief-nationalistisch (Aarde) staat overal tegenover liberaal-globalistisch (Lucht). De spanning is het gevolg van een begrijpelijk verzet tegen de grote veranderingen die de Lucht-tijd met zich mee brengt en die op heel wat vlakken ook wel behoorlijk destructief kunnen zijn. De truc is natuurlijk om de twee elementen samen te brengen in een niet-radicaal beleid.

Dat is wat de mundane astrologie laat zien, en je zou kunnen zeggen dat Macron de Lucht-kandidaat was die het heeft gewonnen van de Aarde-kandidaat Le Pen. Natuurlijk is dat niet genoeg voor een voorspelling, daarvoor moet je naar bijvoorbeeld de lunaar kijken zoals we vorige week deden. Als die niet zo duidelijk zijn, zoals nu geval was bij Macron, kun je ook nog de lunaar die volgt op de gebeurtenis analyseren. Die laat de gevolgen zien van wat er gebeurd is.

Wat direct op valt in deze lunaar, is de Zon die in het eerste huis staat. De Zon is natuurlijk het presidentschap en staat in het huis dat het meest uitgesproken Macron aan duidt in een vast Aardeteken. De Maan van het volk staat er vlakbij, Zon en Maan zijn sterk met elkaar verbonden. al zijn er wel ook wat mindere indicaties te zien. Uranus van pijnlijke beperking staat conjunct de Maan en de Nieuwe Maan van de dag ervoor was een Zonsverduistering. Macron is hier niet ongeschonden uitgekomen. Het vertrouwen dat hij vijf jaar geleden kreeg, heeft hij niet meer. Op het MC staat wel een sterke ster van de eerste magnitude Wega, wat positief is en Heer 10 van de baan staat in het sterke elfde huis van erkenning. Via antiscion valt het Pars Solis (geprojecteerd met de radixboog), de essentie van de Zonnemacht van de president, pal op het MC! Hij zit er nog.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *