In de post van vorige week werd beschreven hoe de spanningen in de oerhoroscoop van Nederland – de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 1563 –   deze maanden langzaam toenemen, voornamelijk doordat er een progressieve Volle Maan op komst is, die ook nog eens op de machtige Mars-sterren Aldebaran en Antares valt. Dat zou op een belangrijke of dramatische gebeurtenis kunnen wijzen maar dan moeten ook andere  relevante horoscopen het zelfde laten zien. Behalve naar Grote Conjuncties als radixhoroscoop kijk je in de mundane astrologie ook altijd naar wat de lunatiehoroscopen laten zien, de horoscopen van Volle Maan en Nieuwe Maan  en wel speciaal naar de bijzondere “superlunaties”, de eclipsen. Want eclipsen zijn niet meer dan een speciaal soort lunaties namelijk Nieuwe Manen of Volle Manen die op de Knopenas vallen. Het lijkt logisch dat van de eclipsen de Zonsverduisteringen de belangrijkste zijn en de horoscopen van Nieuw Maan de belangrijkste van de lunaties. Een Nieuwe Maan markeert immers het begin van een nieuwe cyclus en in de astrologie gaat het altijd om beginmomenten.

Dus om te onderzoeken of de spanningen in de oer-horoscoop van Nederland  in februari werkelijk iets te betekenen hebben, wordt de horoscoop van de meest recente eclips bekeken. Dit is de Zonsverduistering die plaats vond op 3 november vorig jaar en natuurlijk wordt de horoscoop van deze eclips berekend voor Amsterdam we willen immers weten hoe de energie van de eclips uitwerkt in Nederland. Het is al direct duidelijk dat deze eclipshoroscoop een speciale is want vlakbij de conjunctie van de Lichten staan ook nog eens Saturnus en Mercurius en een pergriene Mars maakt een nauw sextiel op de eclipsgraad. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de eclips te kunnen zien.

ECLIPS

We zien dus een samenballing van maar liefst vijf planeten, dat is bijzonder maar dat is natuurlijk overal ter wereld zo. Wat nu de specifieke uitwerking van een eclips voor een bepaald land kan laten zien, zijn de hoeken maar vooral de verbindingen van de eclipsposities met belangrijke standen in de oer- horoscoop van Nederland. Als die er zijn gaat de eclips Nederland raken. Bij de vergelijking van de eclipshoroscoop  met die van de radix van Nederland valt direct op  dat de samenbundeling van planeten rond de elfde graad van Schorpioen precies in oppositie is met de gevaarlijke Mars in Stier in de Nederlandse radix! Verder valt de Ascendant/descendant-as precies op de graad van de oer-Grote Conjunctie van Nederland op 29 graden Kreeft.  En om het plaatje van opvallende synastrie rond te maken valt de nare Mars uit de eclipshoroscoop die de eclipsgraad aspecteert precies op de Zon in de oerhoroscoop van Nederland. Dat is niet niks, er zijn zeer sterke verbindingen tussen de eclips en Nederland. Het begint  er nu echt op te lijken dat er “iets” zal gebeuren maar wat is moeilijk te zeggen, al is het opvallend dat het negende huis zo sterk wordt benadrukt. Zou het iets zijn waar bij het buitenland en / of religie een rol spelen. De stap naar moslimterrorisme is dan al snel gemaakt, veel te snel, in de mundane  astrologie moet je vooral nuchter blijven anders voorspel je voor je het weet iedere week het einde van de wereld. Wat echter geconcludeerd kan worden is dat de spanningen in februari duidelijk bevestigd worden door de eclips van november vorig jaar. In de volgende post zal daarom het mundane onderzoek worden voortgezet, dat lijkt nu toch echt de moeite waard te zijn. Als u op de onderstaande link klikt kunt u de oer-horoscoop van Nederland nog een keer zien. Overigens kan het vergelijken van eclips en radix op de geschetste manier ook worden toegepast in de geboorte-astrologie dat laat dan zien wat voor invloed een eclips zal hebben op het leven van een persoon.

OERGC NEDERLAND

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *