In de post van vorige week werd besproken hoe lunaren kunnen worden                      gebruikt bij het voorspellen. Dat werkt vooral goed als de context heel beperkt is, bijvoorbeeld als er twee kandidaten strijden om een presidentschap en de datum van de beslissende verkiezing zoals altijd, vast staat. Dan moeten de lunaren van de kandidaten die geldig zijn op het moment van de verkiezingen laten zien wie wint en wie verliest. Natuurlijk is het niet zo dat een sterke lunaar alleen iemand de overwinning kan bezorgen, de solaar en de progressies moeten er ook gunstig uit zien. Maar als we al weten dat iemand zo ver is gekomen dat hij of zij president zou kunnen worden, wat al een prestatie van formaat is waarvoor je sterke progressies nodig hebt, dan is de lunaar het sluitstuk in de duiding.

Om nog een voorbeeld te geven hoe dat werkt, is het interessant om eens naar een verliezer te kijken en niet, zoals we al te snel doen, naar een winnaar. Obama versloeg toen hij 8 jaar geleden voor de eerste keer president werd, de republikein John McCain, waarvan de radix te bekijken is door op de onderstaande link te klikken.

JOHN McCain

We zullen niet uitgebreid zijn hele radix bespreken, maar er springen direct een aantal bijzondere zaken in het oog. Het eerste wat opvalt, is Jupiter die in het tiende huis van de loopbaan staat, essentieel sterk in het eigen vuurteken Boogschutter, ook nog als heerser van het eerste en het tiende huis. Dat is een hele krachtige positie voor de Grote Benefic, die McCain een indrukwekkende loopbaan zal schenken. Mars maakt een nauwe driehoek met Jupiter en hij begon zijn loopbaan als militair bij de marine, net als zijn vader.Jupiter is de algemene aanduider van de bestuurselite en de strategische plannenmakers, wat gecombineerd met een andere hoekplaneet laat zien dat hij ook een gooi naar het hoogste ambt zou doen. De Zon, de planeet van de koning, staat namelijk exact op de descendant en zal zich dus ook nadrukkelijk manifesteren in zijn leven. Alleen is een plaatsing in scherpe oppositie met de ascendant niet optimaal, een planeet in het zevende huis is niet volledig jouw instrument, hij staat immers bij de ander.

Op het MC van McCain zien we ook nog Antares, het machtige Schorpioenshart, die als koninklijke ster veel succes kan schenken, maar waarbij er zeker ook een adder onder het gras zit. De Schorpioen is het beest dat de overmoedige Jager dood steekt, en dat overkwam McCain, die in de Vietnam-oorlog jarenlang in krijgsgevangenschap doorbracht.

JOHN MCCAIN

Dus in zijn radix is heel veel succes en kracht te zien, maar vanwege Antares en de Zon in oppositie met de ascendant (McCain zelf ), ook een neiging tot dramatisch verlies. In november 2008 vocht hij na een moeizame campagne met veel ups en downs, de eindstrijd om het presidentschap uit met Barack Obama, die hij verloor. Zijn lunaar waaronder hij het verlies leed, is te zien door op de onderstaande link te klikken.

LUNAAR McCain

De hoeken van de lunaar zijn dezelfde als die van zijn radix!! Zijn hele potentieel wordt dus geactiveerd, maar compleet met zijn verliezers-Zon in het zevende huis en zijn adders-onder-het gras Antares.

Het is natuurlijk leuk om nu ook te kijken naar de lunaar van Hilary Clinton, die geldig is op het moment van de verkiezingen in november in de VS. Nu is het probleem dat de geboortegegevens van Hilary Clinton als “Dirty Data” worden geclassificeerd,  wat wil zeggen dat ze behoorlijk onzeker zijn.

LUNAARCLINTON

Als we er toch naar kijken, is het duidelijk dat zij gaat winnen van Trump. De Maan is Heer 1 in de lunaar en staat dominant in het tiende huis van de loopbaan conjunct het antsicion van de Grote Benefic Jupiter, lunaarheer 10. De Zon van het koningschap staat binnen drie graden op de koninklijke Spica, wat natuurlijk ook niet slecht is.

NL LUNAAR NU

Tenslotte nog deze lunaar die is gemaakt op basis van de horoscoop van Nederland (de Grote Conjunctie in 1563, die voorafging aan de afscheiding van Spanje) en die er gespannen uit ziet. In de progressies en de solaar van Nederland zijn op het moment wat problematische standen te zien (hier niet afgebeeld) en deze lunaar heeft Pluto op het IC, Mars in oppositie met de Zon en lunaarheer 1 / Venus op Algol in het achtste huis in oppositie met de Maan, het tweede Licht. Dat is op zijn minst opmerkelijk.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *