Vorige week keken we terug op de Ramingresshoroscoop van 2023, die er in feite, berekend voor Brussel, behoorlijk gespannen uit zag. Op 20 maart begint de nieuwe ingress 2024 te werken en we hebben dus nog twee maanden onder de 2023-ingress. Het zou kunnen dat het de komende twee maanden alsnog uit de hand loopt, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Wel is de vraag hoe al de verhoogde spanning in wereld zich zal ontwikkelen het komende jaar? Van alle kanten worden we nu bestookt met het idee dat er een oorlog met Rusland een reële mogelijkheid is, je zou bijna gaan denken dat de machthebbers het willen.

Ingress 2024

Wat zegt de ingress voor 2024 hierover? De ingress is berekend voor Brussel als de hoofdstad van de EU, als de zaken echt uit de hand gaan lopen moet het wel in die horoscoop zichtbaar zijn. Natuurlijk is het wel zo dat ieder land zijn eigen ingress heeft, berekend voor de hoofdstad van het land, al zullen de meeste landen van de EU, Saturnus als Ascendantsheer hebben. Dus zal de ingress voor Brussel een goede indicatie geven over wat we mogen verwachten. Een ingress heeft natuurlijk ook planeetstanden die overal hetzelfde zijn.

Ingress 2024

Gier

Het eerste wat op valt is de ster op de Ascendant, dat is Wega die behoort tot de heldere elitesterren van de eerste magnitude. Wega is de hoofdster van de Lier een ster van kunstenaars en leraren, wat vredig genoeg klinkt, maar de Lier is ook de Dalende Gier en dat is minder leuk. Het lijkt er op dat Wega in mundane horoscopen vaak deze Gier-natuur laat zien,  dat is niet heel erg geruststellend. Iets wat dreigend uit de lucht neerdaalt, daar zit je toch niet echt op te wachten.

Venus

Heer 1 is Saturnus die conjunct Venus de planeet van de vrede op de cusp van het tweede huis staat. Venus is in verhoging dus laat zijn beste kant zien. Dat ziet er wel geruststellend uit, Heer 1 is de belangrijkste huisheer in een horoscoop als deze, het laat Europa “in zijn omgeving”, in de wereld, zien. Maar via antiscion ziet het er weer minder uit, de Zuidknoop die een pijnlijk offer af dwingt, staat met zijn antiscion op deze Heer 1/ Venus- conjunctie. Dat wil dan ook zeggen dat, ook weer via antiscion, Heer1 /Venus in oppositie staat met Mercurius op de vergrotende Noordknoop en Mercurius is Heer 8 van de dood.

Pluto

Een geactiveerde Knopenas duidt altijd op belangrijke gebeurtenissen, de Knopenas met de oppositie Heer 1-Heer 8 wordt ook nog eens benadrukt door de plaatsing van het Pars van de Zon (het “omgekeerde Stier-symbool”)  op cusp 8 van de dood. Heer 7 van de tegenstanders is de Maan die net zijn eigen teken (=eigen land) verlaten heeft en in oppositie met Pluto staat, de Heer van de Onderwereld die zo plots, onverwacht en overweldigend toeslaat. Het Pars van de Maan of het Pars Fortunae benadrukt Uranus van pijnlijke beperking op de IC/Mc-as. Al met al ziet dat er bepaald niet ontspannen uit, dus is het nog niet zover dat we opgelucht achterover kunnen leunen!       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *