Eind december schreven we het volgende op deze blog over de ontwikkelingen in de horoscoop van de Engelse premier Boris Johnson:” De progressieve Maan is ook van groot belang, de Maan is Heer 10 van de baan in de radix. Op het moment staat de Maan niet onder druk, maar hij is op weg naar Antares, de ster die het einde brengt. Hij is daar nog niet, dat duurt nog vier maanden. Wat betekent dit alles nu? De spanning van het moment is duidelijk te zien en die is ook nog niet voorbij, daarbij gaat het vooral om de oppositie van het PF met Uranus op het MC. Die oppositie heeft nog wel een maand of twee invloed. Over een maand of vier komt dan het PF in oppositie met Pluto op het moment dat de Maan op Antares staat. Het ziet er dus niet naar uit dat de spanningen in het nieuwe jaar voor BoJo zullen wegebben, rond april is er weer een precair moment op komst.”

Toenemende spanningen

Dat bleek dus ook te kloppen tot nu toe, het hele schandaal rond de Engelse premier dat is inmiddels Partygate is gaan heten, is nog niet overgewaaid. Er is een rapport uitgekomen wat niet bepaald gunstig was voor Boris Johnson, de steun die hij heeft in zijn eigen Conservatieve partij is tanende en er wordt ook nog onderzoek gedaan door de politie. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend, dus met het oog op de Maan die op Antares toe loopt en het PF dat appliceert op de oppositie met Pluto is het nog geen tijd voor hem om opgelucht achterover te leunen.

Dat is wat de progressies laten zien maar wat zegt de solaar, de jaarhoroscoop die aan geeft hoe de ontwikkelingen die zichtbaar zijn in de progressies verder zullen uitwerken? Het is direct duidelijk uit de solaar dat het een jaar van strijd zal worden want de vurige Mars staat op de Ascendant. De vechtplaneet is in de solaar Heer 10 van de positie en in de radix Heer 7 van vijanden dus is het duidelijk dat er strijd zal komen rond zijn premierschap. Op de ascendant van de solaar staat bovendien Praesepe, de Lege Kribbe een ster van crisis die te maken heeft met grote verdeeldheid, chaos en verlies.

Zuidknoop-uitgang

Die stand alleen al is voldoende om grote problemen te veroorzaken, een ster op de Ascendant van de solaar heeft heel veel invloed op het jaar. Maar zijn er aanwijzingen in de solaar dat hij daadwerkelijk zal moeten aftreden, zijn progressies sluiten dat niet uit. Alleen deze Mars op de Ascendant is niet genoeg om dat aan te geven, maar er is inderdaad nog meer wat wijst op een einde. Het Pars Fortunae in de solaar, geprojecteerd vanaf de solaar-ascendant met de radixboog, wijst altijd op iets dat een grote rol zal spelen dat jaar. Het PF staat conjunct de Zuidknoop, het punt waar een pijnlijk offer wordt gevraagd en op de ster Antares, die het einde van een cyclus aan duidt.

Het PF op de zeer pijnlijke Zuidknoop op de Doodster staat via antiscion in oppositie met het Pars van de Zon in de radix, wat op een breuk met de Zonne-positie, het premierschap dus, zou kunnen wijzen.  Het PF is ook het planeetpunt van de Maan en om specifiekere informatie te krijgen over de uitwerking van een planeetpunt kun je kijken naar het huis waar die planeet in de radix over heerst. Dat is het tiende huis van de positie wat dus een aanwijzing zou kunnen zijn dat hij zou moeten aftreden.

Kijken we naar de profecties waarin elk jaar een huis krijgt (in het eerste levensjaar het eerste huis en zo verder) dan zijn we dit jaar in het tiende huis van de positie aangekomen. In de radix is de Maan Heer 10 die zojuist naar zijn val in Schorpioen is gegaan, ook dat ziet er niet zo goed voor hem uit. De spanning loopt nog steeds op, dus als de komende lunaren ongunstig zijn, zou het inderdaad zo kunnen zijn dat BoJo zal moeten opstappen. Daar zullen we in een latere post naar kijken.     

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *