De afgelopen weken bekeken we de progressies in de horoscoop van Israël en die in de radix van de Palestijnse Nationale Autoriteit (PNA). De huidige  oorlog was daar duidelijk in te zien, ook de lunaar gebaseerd op de PNA-radix toonde de maand dat de aanslag van Hamas plaats vond met de nodige helderheid. De geboortehoroscoop van Israël is echter nog niet besproken en we mogen verwachten dat die radix heel bijzonder zal zijn. Het land en Jeruzalem staan immers centraal in de wereld, Jeruzalem is in drie godsdiensten een heilige stad, een enorme focus van energie.

Inderdaad is de radix van Israël heel bijzonder, hij wemelt van de krachtige en dramatische standen vooral ook door de vaste sterren. Het land heeft mythische proporties kun je wel zeggen en mythe dat is wat de sterren laten zien. Op de Ascendant staat de weldadige koninklijke Spica die je verder brengt dan je had mogen hopen en dat lijkt ook zeker te kloppen. Dat kleine land heeft zich als nieuwkomer weten te handhaven omringd door vijanden aan alle kanten. De militaire kracht die daarvoor nodig is, zie je in Mars die op de oppermachtige koninklijke Regulus, het Leeuwenhart, staat en op cusp 11 van de middelen van de regering (het  elfde is het tweede huis vanaf het tiende). Het planeetpunt van Mars is in oppositie met de strijdplaneet wat militaire aspect zeer sterk benadrukt.

Kleine Hond

De Maan is Heer 10 en staat zeer krachtig in het tiende huis en op het MC, de cusp van het tiende huis staat Procyon, geen koninklijke ster maar wel zeer helder en machtig. Het is de hoofdster van de Kleine Hond die uiterst slim en behendig zijn eigen weg gaat met de nodige agressieve bijtkracht. Via antiscion staat de Zon conjunct de Maan /Heer 10 en die Zon staat in zijn originele positie op de rampzalige koppensneller Algol, wat de bloedige historie van het land laat zien. Die Zon op Algol staat nog eens in het achtste huis van de dood.

Wortel

Ook opvallend in het  tiende huis is Saturnus die zich in vernietiging van zijn gemeenste kant laat zien. Saturnus is Heer 4 van de oorsprong en de afstamming en natuurlijk verwijst dit naar Nazi-Duitsland en de concentratiekampen. De vervolging door de nazi’s was de directe aanleiding die tot de stichting van de Joodse staat leidde. Op het IC staat dan ook de ster van het noodlot Terebellum, toepasselijk genoeg ook de Profetie genoemd. Het is overweldigend, met Spica, Regulus, Procyon en Algol!! Het Maanhuis maakt het plaatje rond, dat is Al Natrah dat met domineren en overheersen te maken heeft. Al Natrah is ook de Lege Kribbe en Israël is een staat van Joden, het volk dat Christus niet erkende als de zo lang beloofde Messias.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *