In het centrum van alle dramatische gebeurtenissen in Israël staat een oude politieke vos, Benjamin Netanyahu, die al heel lang premier van het land is. Hij had de laatste tijd echter te maken met grote weerstand onder de bevolking en ook van het leger, omdat hij bezig was de bevoegdheden van het Hooggerechtshof in te perken (een stap richting dictatuur) . De aanval van Hamas leidde de aandacht af van deze protesten, maar Netanyahu ligt nog steeds onder vuur, want zijn regering heeft Hamas juist ook groot gemaakt, om de verdeeldheid onder de Palestijnen te stimuleren.

Zuidknoop-Firdar

Dat hij het moeilijk heeft, is goed te zien in de Firdaria, de heersers van jarenlange periodes. Sinds eind vorig jaar is de Zuidnoop de Firdarheer en de Zuidknoopfirdar is altijd een moeilijke. De Zuidknoop is symbolisch de uitgang uit het leven en dwingt een pijnlijk offer af. In zijn radix (21-10-1949, 10:15 EET, Tel Aviv, Asc 22.58 Boogschutter, hier niet afgebeeld) staat de Zuidknoop conjunct de Maan van het volk in het tiende huis van de baan! Deze Zuidknoopfirdar duurt in zijn geheel twee jaar, het zal dus nog een jaar lang erg moeilijk blijven voor hem.

Saturnus

Een Firdarheer geeft door zijn waardigheid, huispositie en aard de achtergrond in een bepaalde tijd aan, de progressies geven meer informatie op de schaal van een jaar. Een moeilijke Firdarheer wil niet zeggen dat het in die periode voortdurend crisis is. Maar de directie van de Ascendant is het afgelopen jaar in oppositie met zijn radix-Saturnus geweest en is op weg naar een oppositie met de progressieve Saturnus. Dat is natuurlijk niet zo’n fijne stand Saturnus is een malefic zonder waardigheid en laat dus zijn minst prettige kanten zien.

Ras Alhaque

Het MC beweegt over Rasalhaque de hoofdster van Ophiuchus, die de gevaarlijke slang in zijn handen houdt en je moet wel opletten als je dat doet, de slang kan ook plotseling bijten. De snellere factoren in de progressies laten zien wat er deze maanden gebeurt, het progressieve Pars Solis staat op Labrum, een ster van het noodlot dat toeslaat en is via antiscion in oppositie met de oorlogsplaneet Mars in progressie die in zijn vernietiging staat en zich dus van zijn meest giftige kant laat zien.

Uranisch

De progressieve Maan maakt het beeld compleet, hij is net de Kreeft binnen gegaan waarmee de tekenheer  wordt geactiveerd, in de radix Heer 8 van de dood. De Maan loopt over Uranus, de pijnlijke castratie van de hemelgod door de harde realiteit van Saturnus en maakt een oppositie met het Zonnepunt in de radix, een soort Volle Maan. Het Maanhuis waar hij doorheen loopt is Al Haqa een huis van de gewelddadige Jager Orion!    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *