De afgelopen weken waren de mogelijk hoger oplopende spanningen in Noord-Ierland het onderwerp op deze blog. Eerst werd de Ierse radix gecontroleerd aan de hand van enkele belangrijke gebeurtenissen in het verleden, daarna werden de progressies bekeken. Daaruit kwamen geen zeer dramatische ontwikkelingen naar voren, maar toch wel duidelijk verhoogde spanningen. Vandaag begint de nieuwe solaar voor Ierland en het zal een belangrijk jaar worden. Gaat alles zich dan toch rustig aan plooien of zijn er dramatische uitbarstingen van geweld te verwachten?

In de nieuwe solaar (klik op de link hieronder om deze te kunnen zien) valt direct de bezetting van het achtste huis van de dood op. De Zon, de Maan en Mercurius staan in dit huis, wat je nu liever niet zou willen zien en sterker nog Venus Solaarheer 1 (Ierland komend jaar) valt via antiscion op de Zon-Mercurius conjunctie in Huis 8. Het is ook kort voor Nieuwe Maan en die vindt niet al te ver van de Knoop plaats, dat is dus een Zonsverduistering. Geen goed teken natuurlijk, de eclips valt op Rigel een van de hoodsteren van de gewelddadige Jager Orion en de Maan staat op de zuivere martiale Aldebaran. Niet bepaald vredige standen!

Solaar Ierland Bij de duiding van de solaar kijk je niet alleen naar de solaar op zichzelf, maar ook naar de verbanden met de radix, naar de synastrie tussen solaar en radix. Natuurlijk gaat het dan om een uitgesproken krachtige synastrie, niet ieder synastrisch sextiel is belangrijk. Die uitgesproken synastrie is er heel  duidelijk, de Zon-Mercuius-Heer1 conjunctie valt op de radix Zon-Mercurius conjunctie en de Maan op de Noordknoop op de zo martiale Aldebaran staat op de radix-Mars! Dat is niet fijn. De solaar MC/IC-as valt via antiscion ook nog eens op de  graad van de Grote Conjunctie in de Ierse radix  en Saturnus die op het solaar-IC staat is in de radix Heer 8 van de dood.

November

Dit is allemaal niet geruststellend. Maar even nuchter terug naar de progressies, want de progressies geven de grote lijn, zij staan bij een jaarvoorspelling het hoogste in de hiërarchie. De progressies lieten stevige spanningen zien, maar het was niet extreem dramatisch. Als je dat samen voegt, zijn er wel grovere uitbarstingen van geweld  te verwachten, maar een hernieuwde Troubles nee. De lunaar van oktober / november dit jaar laat de grootste spanningen zien.    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *