De onthullingen gebaseerd op de Panama Papers, hebben de afgelopen weken laten zien dat er een groot, internationaal en schimmig netwerk van trustkantoren en brievenbusmaatschappijen bestaat. Dit netwerk wordt door allerlei lieden gebruikt om er financieel veel beter van te worden, waarbij het trefwoord vooral schimmig blijft. De transacties via het netwerk bewegen zich op, dan wel over het randje van fraude en criminaliteit, van belastingontwijking en belastingontduiking. Fris is anders, en een centrale rol in het netwerk wordt gespeeld door Panama, dat erg een soepele wetgeving heeft op dit gebied en waar veel mogelijk is. Waarbij we niet mogen vergeten dat ook Nederland niet echt zijn best doet om dit schimmige netwerk te weren, de Zuidas is ons eigen Panama. Pecunia non olet. Het is gezien deze ontwikkelingen interessant om eens een blik te werpen op de radix van Panama, het tijdstip is dat van het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1903.

PANAMA

Laten we eerlijk zijn, Panama is een creatie van de VS rond het beroemde kanaal. Het is in die zin geen echt land, dat spontaan of organisch gegroeid, maar een vehikel voor economische en strategische belangen. Dat is in de radix van Panama goed terug te zien, want Heer 1 – bij uitstek het land zelf-  is Venus die in de Maagd staat. Omdat in de Maagd Mercurius zowel tekenheerser als verhogingsheerser is, wordt Panama zeer sterk gedomineerd door Mercurius. Mercurius is niet alleen de planeet van de glibberigheid, maar ook van verbindingen. Hier zien we het fameuze kanaal, verder gesymboliseerd door de positie van Mercurius op de grens van twee tekens. Een tekengrens wordt traditioneel gezien als een echte, dikke scheidingsmuur en dat is dus wel heel goed van toepassing. Het verbinden via het kanaal kun je ook op een ander vlak terug zien als het schimmige verbindingsnetwerk, waardoor nu niet scheepvaart maar geld vloeit. Het maakt Mercurius toch echt niet uit, wat het is, als het maar iets opbrengt. Ook de bekende, makkelijke registratie van schepen (“varend onder Panamese vlag”‘ is bepaald niet geruststellend), valt binnen dit plaatje.

De liefde van Heer 1 voor Mercurius blijft niet onbeantwoord, glibberaar Mercurius staat in het teken van Venus. Dat is dus een wederzijdse receptie, wat de band tussen de twee nog inniger maakt. Heel toepasselijk staat Mercurius in een luchtteken van verkeer en beweging en de planeet maakt via andere receptie duidelijk dat er veel banden met buitenland zullen zijn. Saturnus is Heer 9 in huis 9 en staat in de tripliciteit van Mercurius (Mercurius is de elementheerser van lucht in nachthoroscopen), terwijl Mercurius in het teken staat waar Saturnus verhoogd is. Er is dus een behoorlijk sterke, wederzijdse receptie tussen Heer 9 en de essentie van Panama. We mogen concluderen dat Saturnus de VS symboliseert, die heel sterk staat in het eigen vaste teken en dus voornamelijk de eigen belangen behartigt. Het valt op dat Saturnus net niet zichtbaar op de MC-troon zit, maar vanuit het vallende huis  9 achter de troon de zaken probeert te regelen.

Panama

Dit alles heeft het land geen windeieren gelegd, door de mercuriale activiteiten rond het kanaal en de flexibele dienstverlening, stroomt er veel harde cash binnen, als een van de weinige landen in deze zeer problematische regio is Panama welvarend. Dat zie je ook weer aan Mercurius Heer 2 van geld die dus van Venus – het land – houdt, maar ook vooral door de ster op cusp 2, Rigel die tot de krachtige elitesterren van de eerste magnitude behoort. Rigel is een ster uit Orion, een constellatie die te maken heeft met bot materiaal succes, maar niet veel maar dan dat. Dat klopt natuurlijk heel goed. Een andere ster die in het spel is Acrux (waar de Zon op staat), de stralende hoofdster van het Zuiderkruis, die een zuiveer Jupiter-natuur heeft. De ster is bij uitstek een verre, zuidelijke ster met een zuiderbreedte van meer dan 50 graden. De symboliek van een krachtige ster in het zuiden en die van Jupiter als de significator van rijkdom en groei, is hier heel toepasselijk.

De huidige problemen zijn goed te zien in de progressies, klik op de link hieronder om de progressies te kunnen bekijken.

PANAMAPROGRESSIES

De progressieve Maan beweegt over de directie van het MC door de beruchte crisis-zone eind Stier/begin Tweelingen (Algol-Pleiaden-Hyaden), met het Pars Fortunae er tegenover.

Dat speciaal dit jaar niet makkelijk zou worden, laat de solaar zien.

PANAMASOLAAR

De Maan, Heer 1 in de solaar, staat op cusp 2 van geld op de chaos-ster Praesepe en de sterachtige factor Hades (Pluto)  valt op de descendant. Hades heeft de gewoonte onverwacht en  overrompelend op te duiken om zijn duistere slag te slaan.Venus radixheer 1 keer in de solaar terug naar zijn radixpositie, wat altijd een teken is voor opmerkelijke gebeurtenissen. Venus staat conjunct Mars in het derde huis van “papers” en Mercurius Heer 3 is net van Weegschaal naar Schorpioen gegaan. In Weegschaal is Mercurius onder controle van Venus (radixheer 1, dus het land zelf), maar in Schorpioen controleert Mars Heer 7  van tegenstanders de papers en dat hebben  ze gemerkt.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *