Afgelopen zaterdag overleed Jan des Bouvrie, de interieurontwerper die de stijl in de Nederlandse huiskamers grondig veranderde. Het was zijn “ missie” om iedereen kennis te laten maken met modern design en je kan zeggen dat hij die missie tot meer dan een goed einde heeft gebracht. Hij had een grote invloed in Nederland maar ook daarbuiten en hij baande de weg voor het succes van een hele generatie jonge ontwerpers. Misschien dat sommigen hem een wat al te zelfingenomen baasje vonden maar succes had hij, ook omdat hij wist hoe hij reclame voor zichzelf kon maken.

Een van de meest opvallende kenmerken in zijn werk is de voorkeur voor de kleur wit. “Wit is ruimte, licht en bevrijding”, zei hij altijd en zijn sterke voorkeur voor wit werd soms verklaard door het feit dat hij in zijn jeugd in een kamer zonder ramen moest slapen. Die ervaring werkte door in het hele land, Nederlanders schilderen hun kamers nog steeds erg wit. Het zou natuurlijk heel interessant zijn om zijn radix te bekijken, maar helaas is er  geen tijd bekend.

Toch kun je dan nog wat, een horoscoop van zijn geboortedatum met de Zon op de Ascendant of op het MC kan ook het nodige laten zien. Traditioneel begint de dag met zonsopkomst, dus met de Zon op de Ascendant maak je een horoscoop voor de dag en iedereen die op die dag geboren is. Klik op de download -knop hieronder om deze Zon-op-ASC radix te kunnen zien.

Daarbij moet je wel oppassen. Want in de moderne datumvermelding begint een dag om  00:00 om middernacht dus. Alle kinderen die worden geboren in de 24 uur na dit tijdstip krijgen deze datum als geboortedatum, maar dat is niet in overeenstemming met de astrologie. Daarin begint een dag met zonsopkomst en de daghoroscoop zegt iets over de 24 uur die daarop volgen. Iemand die voor zonsopkomst wordt geboren op een bepaalde datum valt dus niet onder de zonsopkomsthoroscoop van die datum,  maar onder die van een dag eerder. Voor Des Bouvrie hebben we geen tijd ,we zijn  er van uitgegaan dat hij na zonsopgang is geboren onder de bovenstaande daghoroscoop.

De Witte Planeet

Dat lijkt heel  goed te werken. Er is zoals we mochten verwachten heel wat kracht te zien in deze horoscoop! Wat direct opvalt, is de Maan die nét is zijn verhoging is gekomen, de Maan, de planeet van de emotie en van het thuisgevoel voelt zich kiplekker en wil niet anders dan heel lang verhoogd zijn. Dat beschrijft exact de soms wat al te ver doorgevoerde wit-voorkeur van De Bouvries, de Maan is bij uitstek de Witte Planeet en verhoging voelt als een jubelstemming, inderdaad een bevrijding! Planeten die net van teken zijn gewisseld of op het punt staan dat te doen geven altijd een speciaal  intens motief aan.

Halllooo!!!!!

Natuurlijk wordt de Zon op de Ascendant niet geduid want die staat daar automatisch vanwege de toegepaste techniek, maar dat geldt niet voor Mercurius. Mercurius is cazimi, in het hart van de Zon binnen 17 boogminuten conjunct, en dat maakt een planeet extreem krachtig en haast niet te stoppen. Des Bouvrie wist de media, die onder Mercurius vallen, uiterst effectief te gebruiken om reclame te maken. Hij kwam zelfs zo vaak in beeld (cazimi!) dat er grappen over werden gemaakt. “Halllooo, daar zijn we weer…” , werd een gevleugelde uitdrukking voor publiciteitsbeluste types. Het deed hem niet veel, hij kreeg er alleen maar meer bekendheid en meer klanten door.

Maar er is nog meer, het zo prominente verhoogde Wit van de Maan is in zeer sterke wederzijdse receptie via teken en dus zeer sterk verbonden met Venus, de esthetiek. Venus staat op de uitermate krachtige en heldere Sirius en dat maakte hem inderdaad een krachtige ster, waar ook de verhoogde Jupiter natuurlijk sterk aan bijdraagt. Saturnus tenslotte valt op Aldebaran, ook een koninklijke ster van de lente en een succesvol begin. Het ontwerp waarmee hij doorbrak was een kubusbank (kubus= Saturnus). Dus ook zonder geboortetijd kun je een horoscoop maken die de nodige relevante informatie geeft. Zelfs de diverse voorspellingstechnieken lijken prima te werken als je uitgaat van zo’n Zonsopgangshoroscoop….    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *