Het Groninger museum, altijd in voor iets hips, heeft net een tentoonstelling geopend over de inderdaad wonderlijke David Bowie. Dat is ook heel goed getimed want niet alleen is het bijna Kerstvakantie, maar vlak na nieuwjaar zal Bowie ook weer een nieuwe CD uitbrengen. Dat is opmerkelijk want Bowie draait heel lang mee, zijn loopbaan begon al in ‘ 69/ ’70 met Space Oddity en even later met Ziggy Stardust. Het meest opvallende kenmerk van David Bowie is zijn vermogen zichzelf iedere keer weer helemaal opnieuw uit te vinden en met een radicaal vernieuwd imago het publiek weer voor zich te winnen. Dat zo opvallende talent moet in zijn geboortehoroscoop zichtbaar zijn. Klik op de onderstaande link om de radix van David Bowie te kunnen zien.

DAVID BOWIE

En weer zijn het de vaste sterren die zo onmisbare informatie geven. Zonder de sterren in je duiding te betrekken, mis je de helft van wat de horoscoop te bieden heeft. Want op het MC van Bowie staat de koninklijke Antares, het intens rode en zuiver martiale Hart van de Schorpioen. Niet alleen is Antares een van de zeer weinige koninkijke sterren die veel succes schenken, het  is ook de ster bij uitstek die een cyclus radicaal afsluit, en dat is precies wat Bowie zo goed kan. Maar op een nog andere manier laat deze zuivere martiale ster iets concreets zien, zijn artiestennaam. Want Bowie is niet zijn echte naam, deze naam koos hij omdat hij zich wilde vergelijken met het beroemde Bowie-mes, “dat ook aan twee kanten snijdt”. Wil je het nog martialer hebben? De positie van Antares op het MC is natuurlijk uitermate passend  voor een artiestennaam.

Wat nog meer in het oog springt, is natuurlijk Saturnus / Heer 1 die bovenop de descendant, de cusp van de ander, staat. Als Heer 1 is Saturnus Bowie zelf en dus zal hij zich krachtig aan anderen kunnen laten zien, op het podium dus. Saturnus is ook retrograde, het gaat eigenzinnig en tegen de hoofdstroom in. Maar het meest treffend is wel het feit dat Saturnus in Leeuw staat en vernietigd is. De normale kwaliteit van de Grote Malefic is daarom helemaal afwezig, geen vaste vorm en geen stabiliteit, alles is mogelijk  en open. Dat wordt nog eens verstrekt door de conjunctie met de Maan, de planeet die alle vastheid oplost, terwijl de driehoek met Venus het kunstzinnige aspect er aan toevoegt.

Dit alles krijgt nog een extra lading doordat die totaal opgeloste Saturnus op de sterrennevel Praesepe staat. Praesepe is de Lege Kribbe, en kan als een soort tweede Algol worden gezien, als een zeer kwaadwaardige ster dus. De Lege Kribbe symboliseert totale chaos, het ontbreken van ieder leidend principe, de kribbe is immers leeg, de ordenende kracht van het Kind is er niet. Het wil zeggen dat je op Praesepe volledig bent overgeleverd aan je gevoelsmatige impulsen, die je dus alle kanten op kunnen voeren. Weer een versterking van het vermogen tot radicale verandering. Maar Saturnus is ook Heer 12 van verslavingen en Bowie heeft daar begin jaren ‘ 70 ook stevig mee geworsteld. Dat is de kwaadaardige kant van Praesepe, maar het is dus niet zo dat zo’n duistere ster die je geen succes kan schenken.

Op een zeer intrigerende manier toont deze zo dominante conjunctie van Saturnus en de Maan, die een groot deel van zijn leven laat zien, ook een opvallend uiterlijk kenmerk. Dat gaat om zijn ogen, hij had ooit een klap op zijn linkeroog gehad waardoor dat oog een andere kleur had gekregen. Natuurlijk promoveerde Bowie dat direct tot een van zijn handelsmerken, dat hem alleen nog maar intrigerender kon maken.

 

BOWIE

Nu is de Maan het linkeroog van een man en Saturnus is schade! Omdat Saturnus in zo ’n nauwe oppositie met de ascendant staat, zal dit dus direct op zijn uiterlijk doorwerken. Dat is nu wat we met concreet bedoelen in de klassieke astrologie. Het gaat over de hele realiteit en niet alleen over “tendensen” of over wat je voelt of denkt.

Bowie brak door in 1969 – 1970 met Space Oddity en de progressies (voor het MC in feite een directie) laten het heel duidelijk zien. Het MC staat in 1970 op het punt van teken te wisselen en omdat het MC een langzame progressieve factor is, is dat een heel belangrijke overgang. En een positieve, want het MC gaat de Steenbok binnen en activeert dus Saturnus de heerser van Steenbok. Dat ziet er dus goed uit want Saturnus is de ultieme sleutelplaneet in zijn horoscoop.

BOWIESUCCES

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *