Een van de irritante dingen in de astrologie is het gemis aan geboortetijden, dat nog regelmatig op duikt. Gelukkig is er al veel verbeterd met de online-archieven, al is er vooral van onze landgenoten vaak te weinig bekend.  Maar ook in de angelsaksische wereld, die over het algemeen beter onderzoek doet naar geboortegegevens, duiken er regelmatig irritante lacunes op. Een van de oplossingen om daar wat aan te doen is een horoscoop te maken met de Zon op de ascendant voor het meer persoonlijke leven en met de Zon op het MC voor het meer publieke leven. Een datum en plaats van geboorte is immers meestal wel bekend en bijvoorbeeld als we horocopen van schepen (op basis van de dag dat de bouw begon) maken, lijkt de daghoroscoop (Zon op Asc) prima te werken.

Nu zijn er twee mensen afgelopen jaar vaak in het nieuws geweest, waarvan de horoscoop erg interessant zou zijn om te bekijken, maar waarvan een geboortetijd ontbreekt, de Engelse premier Theresa May en de van oorsprong Zuid-Afrikaanse techno-utopist en ondernemer Elon Musk, die onder meer de Tesla produceert. Musk doet meer dan dat, hij lanceert het ene idee na het andere, over futuristisch efficiënt vervoer per trein door vacuüm-buizen, neurotechnologie en een kolonie op Mars bijvoorbeeld. Het vertrouwen van Musk in de technologie lijkt onbegrensd maar hij heeft het voordeel dat hij met de Tesla inderdaad een geavanceerde eletrische auto op de markt heeft gebracht en je hem dus niet zomaar weg kunt zetten als een SF-fantast.

Musk was ook in het nieuws de afgelopen maanden doordat hij wat ondoordachte fratsen uithaalde en ondanks enige tegenzin tegen de horoscoop met de Zon op het MC (ZMC), wil ik er zo vlak voor Kerst, aan het einde van het jaar toch even naar kijken. De  ZMC-horoscoop is wat anders dan een horoscoop zonder tijd, waarin alleen de planeetstanden belangrijk zijn, het idee is dat het een echte horoscoop is.  Dat wil zeggen dat ook de huisposities mee worden geduid, want het zou een horoscoop moeten zijn die toegespitst is op het publieke leven, al zijn dit soort horoscopen natuurlijk wel  een stuk algemener dan de echte radix. De ZMC-horoscoop geldt namelijk voor het publieke leven van alle mensen die op dezelfde dag (lopend van 00:00 met de Zon op het IC tot 24:00 met de Zon weer op het IC) asl Musk in dezelfde plaats geboren zijn.

Dat zijn er niet maar twee, maar ook niet weer een paar duizend, dus is de ZMC-horoscoop zeker niet individueel maar ook  weer niet zo algemeen dat hij helemaal niets te zegt. Natuurlijk is de enige echte test de toepassing van prognosetechnieken, laten deze ook echt zien wat er in het leven gebeurt? In de ZMC-horoscoop van Musk (klik op de link hieronder om deze te kunnen bekijken), springen wel een aantal aanmoedigende standen in het oog.

Bij zo’n techno-utopist moet zou je wel iets speciaals met Mercurius verwachten en dat is inderdaad het geval. Het gaat er dan niet direct om dat Mercurius in het tiende huis staat, die kans is redelijk groot met de Zon op het MC, maar er is iets anders dat wel heel apart is. Mercurius heeft op zijn geboortedag een ongehoorde snelheid van meer dan twee graden. Ik wist niet dat dat mogelijk was. Het ongeduldig vooruitsnellen met techniek naar de toekomst wordt hier wel duidelijk weerspiegeld, misschien staat deze Mercurius in zijn radix wel op het MC.

ELON MUSK

Het is treffend maar tegelijkertijd zie je hoe algemeen het is, iedereen die rond deze dag is geboren heeft deze hyper-Mercurius en niet iedereen is Elon Musk. Mercurius staat vlakbij twee belangrijke sterren Canopus en Sirius, maar omdat de planeet duidelijk dichterbij Canopus staat, nemen we de mythe van deze heldere ster als het achtegrondverhaal bij Mercurius. Canopus is de zeer gewiekste roerganger van de Griekse vloot, die terugkerend van de gewonnen Trojaanse oorlog, door een slang werd doodgebeten in de Egyptische woestijn. De boodschap is dat gewiekstheid en aardse (louter technische) kennis niet voldoende is om te overleven, tsja… Canopus is een ster die heel zuidelijk staat, hij haalt het van heel ver en wat die woestijn betreft, regelmatig werkt dat soort mythische beelden ook heel letterlijk uit, de planeet Mars, die hij hoopt te gaan koloniseren, is natuurlijk een woestenij zoals die op aarde nauwelijks te vinden is.

Uranus op de ascendant is ook passend, het symboliseert het onbegrensde potentieel van de oorsponkelijke hemelgod dat op aarde moet worden gebracht in een concrete vorm en de ster op de ascendant is ook treffend. Het is Vindemiatrix de Tovernaarsleerling en de premature oogst, een ster die een arrogante zelfoverschatting met zich mee brengt en er toe aanzet dingen te ondernemen waarvoor de kennis nog nier gerijpt is. Hmmm. Niet slecht, hier wordt het wat persoonlijker, deze stand geldt alleen voor zijn geboorteplaats.

Maar de progressies op basis van de ZMC??  Laten die zijn uitglijders zien de afgelopen maanden? Ja!! De Ascendant staat in oppositie met Saturnus die op de teleurstellende Pleiaden staat en de progressieve Maan loopt door de crisiszone eind Stier /begin Tweelingen en is dus ook net over die Saturnus gelopen. Het progressieve Pars van de Zon heeft net een oppositie gemaakt met de progressieve Zon, wat de spanningen omtrent zijn leiderschap herhaalt. Dit is bijzonder aanmoedigend, volgende week zullen we kijken naar de ZMC van Theresa May, dat heeft ze inmiddels wel verdiend, de arme!

                                      nativity2012

Pegasus Astrologisch Advies wenst u allen een zalig Kerstfeest!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *