Afgelopen zondag won Max Verstappen de Grand Prix van Barcelona en kwam door die winst weer aan de leiding van het klassement. Vorig jaar december volgden we op deze blog de laatste races in de Formule-1 en werd de voorspelling gedaan dat Verstappen wereldkampioen zou worden, wat in een bloedstollende finale ook gebeurde. Nu Max de leiding weer heeft genomen, is de vraag of hij dat dit seizoen – dat pas in november eindigt – zal herhalen. Het komt wel vaker voor dat een coureur jarenlang domineert.

Aldebaran MC

Max is op 30 september geboren en heeft dus tot die tijd de solaar waaronder hij ook vorig jaar  december wereldkampioen werd. Dat is een behoorlijk sterke solaar met de koninklijke Aldebaran op het MC en Heer 1 op de koninklijke Spica. Deze sterke solaar blijft van kracht tot zijn verjaardag maar dan krijgt hij een nieuwe solaar waaronder de laatste twee maanden van het seizoen worden verreden. Nu zou het het zo kunnen zijn dat het tegen die tijd al beslist is, maar de kans is toch groot dat de nieuwe solaar laat zien of hij weer het kampioenschap binnen zal halen.

Dat is maar de vraag want pal op de Ascendant van deze solaar staat de Zuidknoop en dat is het punt waar een zeer pijnlijk offer moet worden gebracht, de Zuidknoop is een soort super-Saturnus. Het wil automatisch zeggen dat de invloed van de Noordknoop, “super-Jupiter” op de descendant van de tegenstander werkt. Venus, Heer 7 van tegenstanders, heeft in de solaar ook net een sprong gemaakt van zijn val in Maagd naar zijn eigen teken Weegschaal, een enorme krachtstoename. Planeten die in een solaar dit soort tekenovergangen maken, zijn altijd belangrijke aanwijzingen.

Ontoereikende Prijs

Het MC van de solaar staat in de laatste graad van Leeuw, waar lange tijd de koninklijke Regulus stond, de “troonster”, maar die is nu opgeschoven naar de eerste graad van Maagd aan de andere kant van de tekengrens. Op de ascendant staat wel een koninklijke ster, Lucida Lancis, de Zuidelijke Schorpioensklauw, maar die ster wordt ook wel de Ontoereikende Prijs genoemd, het uiterste wordt van je gevraagd maar dat is dan nog niet genoeg. Koninklijk betekent ook niet altijd de winst, het wil wel zeggen dat er een hele krachtige werking is.

Retrograde

Heer 10  van de baan is de Zon in de solaar en deze staat via antiscion in oppositie met Mercurius die een heel opmerkelijke plaats in neemt. Hij staat namelijk conjunct de razendsnelle radix-Mercurius van Max die hem zijn race-talent geschonken heeft. Maar de solaar-Mercurius is niet razendsnel en ook nog retrograde, de oppositie met solaarheer 10 lijkt er dus op te wijzen dat Max zijn Mercurius aan het einde van dit jaar onder de nieuwe solaar niet optimaal zal kunnen gebruiken. Het is vroeg in het seizoen, maar deze solaar waaronder hij weer kampioen zou moeten worden ziet er niet zo veelbelovend uit.                 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *