Binnenkort komt het sportleven in de VS tot een climax, die aan de meeste Europeanen voorbij zal gaan, de wedstrijd om de Super Bowl wordt gespeeld. Het gaat om de strijd tussen de kampioenen van de twee competities American Football die de VS rijk is en de winnaar kan zich min of meer  beschouwen als nationaal kampioen. Het openbare leven ligt stil tijdens zo’n wedstrijd en ons nationaal sportorakel Mart Smeets, die altijd de indruk maak dat hij in twee glazen bollen tegelijk aan het kijken is, vertelde kort geleden gloedvol over de grote held van het Football, waar iedereen het in de VS nu over heeft, Tom Brady. Dat relativeert direct sterk want in Europa heeft vrijwel niemand van de goede man gehoord en zou hij onopgemerkt over straat kunnen gaan. Toch is het natuurlijk heel interessant om even een blik werpen of de radix van deze superheld (klik op de link hieronder om zijn horoscoop te kunnen bekijken)

TOM BRADY

Het eerste wat direct op valt in deze horoscoop is de Noordknoop die op de Ascendant staat en de Drakenkop op een prominente plaats is altijd een van de factoren die kan bijdragen aan groot succes. De Noordknoop heeft een sterk vergrotend Jupiter-karakter en als de Kop van de Draak, het symbool van de levensenergie, wil hij alles en krijgt hij alles. Om opvallende prestaties in een horoscoop te kunnen zien, is het ook altijd van belang naar de zeven planeetpunten te kijken, die een extreme concentratie van een planeetenergie op een bepaald punt kunnen laten zien. Je kijkt dan alleen naar de conjunctie en oppositie met een kleine orb van niet meer dan twee graden en ook dat is meteen raak hier. Het Punt van Mars, Ascendant + PF – Mars staat op 19.05 ° Weegschaal en dus komen de sterk expansieve Noordknoop, de pure martiale energie en zijn meest individuele punt in de horoscoop (zijn incarnatie, de ascendant) bij elkaar , helemaal niet gek voor een sportheld!

Maar er is meer, Mars de algemene aanduider van sport en strijd staat op de koninklijke ster Aldebaran, het Oog van de Stier, en Aldebaran is een van de weinige sterren met een zuivere Mars-natuur. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0° Steenbok) valt deze deze krachtige Mars op het MC, waar de connotatie dat een antiscion op iets verborgens kan duiden natuurlijk niet zo snel van toepassing zal zijn,eerder zal het op iets ongewoons duiden. Datzelfde MC valt op de ster Castor de sterfelijke helft van de Tweelingen, geen koninklijke ster zoals de onsterfelijke broer Pollux maar wel een krijger die de wereld in gaat om strijd te leveren. Dat dit de sterfelijke broer wil niet zeggen dat hij verliest, er is meer dan genoeg compensatie in deze horoscoop met de Noordknoop op de ascendant conjunct het Mars-punt  en Mars op de koninklijke Aldebaran gespiegeld op het MC.

Natuurlijk is er ook die sterke Zon in het tiende huis van de publieke activiteit, Brady is quarterback, de belangrijke spelverdeler en leider in het veld. Hij is de geslepen tacticus die het team met zijn slimme beslissingen tot grote prestaties weet te brengen, Mercurius in eigen teken en in verhoging zal daar zeker aan bijdragen. Brady zelf is Venus/ Heer 1 , die gespiegeld op het Venus-punt, Ascendant + Pars Solis – Pars Fortunae, valt en hij zal dus  al snel in contact komen met pure extreme Venus-energie. Tom Brady is getrouwd met top-model Gisele Bündchen!  Heer 7 van de partner laat dat op een andere manier zien, dat is weer die Mars op de koninklijke en sensuele (Stier-ster!) Aldebaran die pal op het MC staat en dus een grote publieke rol speelt, het paar is een zeer dankbaar onderwerp voor de society-pers. Makkelijk zal het niet zijn met Mars /Heer 7 op een Mars-ster gespiegeld op het MC, maar het laat wel zien hoe het is. Mars is ook Heer 2 van het geld en de sterke Zon is Heer 11 van de verdiensten dus financieel zit het wel snor.

Het kan niet op met de planeetpunten in deze radix, het Pars van de Zon (overvloed) en het Pasr van Jupiter (hulp van boven) staan conjunct op cusp 5 van sport en spel en het Maan-Pars / Pars Fortunae conjunct de zo belangrijke Mars. Hij hongert dus altijd naar nog meer van Mars, waarmee het nooit genoeg is. Vaste sterren, planeetpunten en planeten op de hoeken spelen dus allemaal  op hun eigen specifieke manier een rol als indicatoren voor succes.

Op zaterdag 9 februari geef ik in Gorinchem een workshop over Mars en het Vuur-element in de horoscoop. Heb je belangstelling,dan kan ik je informatie toe sturen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *