Vandaag zijn de verkiezingen voor het Europees parlement en vorige week werd op deze blog de horoscoop van Marine Le Pen besproken. Het Front National, de rabiaat nationalistische partij waar zij nu de leider van is, zit in de lift en de vraag is hoe dat astrologisch zichtbaar is. De Europese verkiezingen zijn maar tussenstation voor het FN, men denkt in Frankrijk natuurlijk ook aan 2017 als er een nieuwe president wordt gekozen. Le Pen werd in 2011 na een felle machtsstrijd binnen het FN partijleider en dat was in de progressies goed te zien omdat het MC van teken wisselde en over de koningsster Regulus bewoog. Tegelijkertijd bewoog de ascendant over de al even krachtige koninklijke Zuidschaal, die je niet alleen als een deel van de constellatie Weegschaal kunt zien maar wellicht duidelijker als de Zuidelijke Schorpioensklauw. Dit is Atilla de Hun die zijn tegenstanders doet sidderen en niet al te zachtzinnig de zaken naar zijn hand zet. Die progressie is natuurlijk voorbij, maar hoe ziet het er nu uit? Klik op de onderstaande link om de progressies te kunnen zien. Je kunt de loopbaan van iemand volgen door eenvoudigweg te kijken naar de beweging die het MC maakt door de jaren heen. Klik op de link hieronder om de  progressies van het moment te kunnen zien.

MARINE LE PEN PROGRESSIES 14

Het MC is inmiddels over Regulus heen gegaan, maar de progressieve  Maan doet op het moment deze beweging over. Dat lijkt te duiden op een gunstig resultaat voor het FN wat geen verrassing zou zijn. De Maan maakt een conjunctie met de progressieve Mars en ook dat is voor Le Pen niet slecht. Mars is weliswaar in de radix heer 7 van tegenstanders maar dit wil niet zeggen dat de tegenstanders hierdoor heel sterk worden. Opvallend is ook de beweging van de andere belangrijke snelle progressieve factor het Pars Fortunae dat op weg is naar een conjunctie naar een conjunctie van de progressieve Mercurius en Venus, heer 1 (Marine) en heer 10 ( de baan), ook dat is natuurlijk niet slecht voor haar. De tekenen van een sterke opkomst van Le Pen worden herhaald in de nu geldige solaar. De solaar-Maan staat conjunct solaar Mercurius (heer 10 van loopbaan in de solaar) in het sterke elfde huis op de zeer krachtige sterren Pollux (Mercurius) en Procyon (de Maan). Deze combinatie van de koninklijke  Onsterfelijke Broer Pollux en de handige woeste Kleine Hond vallen in het tiende huis van de radix en conjunctie met de strijdbare radix-Mars. De Mc-IC-as valt vlakbij de koninklijke sterrenas Aldebaran/Antares, met het MC op de ster van de lente en de groei, het intens rode Oog van de Stier (Aldebaran).

MARINE LE PEN SOLAAR 14

Hoe zal het verder gaan ? De vader van Marine Le Pen verloor ooit de tweede ronde van de presidentsverkiezingen en natuurlijk droomt ze ervan dat over te doen en de eerste FN-president te worden. En kans maakt ze, haar vader is een openlijke bruine wolf maar Marine heeft de schaapkleren aan getrokken. In 2017 als de nieuwe president wordt gekozen is te zien dat de al genoemde progressieve conjunctie van heer 1 en Mercurius de koninklijke Spica, die je een heel hoge positie kan schenken, al voorbij is. Ze heeft te vroeg gepiekt, wat bevestigd wordt door de progressieve Maan die conjunct de zeer pijnlijke beperkende Zuidknoop staat. Het progressieve Pars Fortunae wisselt van teken en komt onder dispositie te staan van Jupiter die vernietigd is in de radix, de Zon wisselt ook van teken en gaat naar zijn val in Weegschaal.Tegelijkertijd wil dat zeggen dat de Zon – het koningschap – onder dispositie van Venus – Marine – komt te staan.

Er zijn geen unanieme aanwijzingen voor een presidentschap. De solaar die geldig is dat jaar is merkwaardig, klik op de link hieronder.

MARINE LE PEN SOLAAR17

Venus radixheer 1 en dus Le Pen staat op de krachtige Regulus dat wel maar op het IC, het punt in oppositie met de loopbaan. De Maan heer 10 uit de radix staat conjunct een zeer sterke Mercurius solaarheer 1 en de Noodknoop, maar vierkant Saturnus solaarheer 10  en 8 die op de dodelijke Antares staat. De remmende Zuidknoop staat in het tiende huis en alle planeten staan onder de horizon. Weer geen unaniem beeld van eclatant succes. Het lijkt op dat de Fransen zich zullen op tijd zullen realiseren dat Le Pen of Le Pen lood om oud ijzer is en dat een wolf in schaapskleren nog altijd een wolf is, al is haar vachtje nog zo wit.

Opvallend is dat voor het zover is in 2016 een progressieve Nieuwe Maan plaats vindt op de rand van de tekengrens Maagd-Weegschaal. Dat wijst op een hele grote verandering die vaak met crisis gepaard gaat. In de bovenstaande duiding is er echter van uit gegaan dat Le Pen in 2017 ook kan meedoen, maar 100 % zeker is dat natuurlijk niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *