In de post van vorige week werd de horoscoop van de oorlogsmisdadiger Reinhard Heydrich besproken, ook bekend als de “Beul van Praag”. Samen met Heinrich Himmler was Heydrich de bedenker en organisator van de  systematische vervolging en vernietiging van de Joden in de Tweede Wereldoorlog. De Franse schrijver Laurent Binet schreef een boek over de Beul van Praag, dat op het moment  internationaal de aandacht trekt. Heydrich werd in mei 1942 op spectaculaire wijze omgelegd door het Tsjechische verzet, en ook daaraan dankt hij zijn bekendheid. Vorige week zagen we hoe Mercurius in zijn radix als anareta, ofwel ‘’dodende planeet”’ de manier beschrijft waarop hij aan zijn einde kwam. Hij werd opgeblazen toen zijn dienstauto (Mercurius van voertuigen is Heer 3 van routinebewegingen) net een hoek omsloeg (Mercurius is net de Vissen ingegaan) . Hij overleed aan bloedvergiftiging na een dagenlange doodsstrijd, Mercurius zo zwak in vernietiging en val wijst op een niet al te genadige dood.

HEYDRICHPROGRESSIES

Hoewel de geboortegegevens als “Dirty Data” worden geclassificeerd en dus zeer onzeker zijn, lijkt de horoscoop wel heel goed te kloppen. De proef op de som zijn natuurlijk de progressies, de solaren, de lunaren en de transits op het moment van de aanslag, die het Tsjechische volk verloste van deze genadeloze slager. In de progressies (klik op de link hierboven) zien we dat de zaken op scherp staan. Het Pars Fortunae, dat wordt samengesteld uit de directie van de Ascendant en de secundaire progressies van Zon en Maan, gaat net een nieuw teken binnen en activeert daarmee de heerser van dat teken. Dat is Mercurius en Mercurius is anareta, de dodende planeet. De andere snelle progressieve factor,de Maan staat conjunct de progressieve Jupiter, die in de radix Heer 8 van de dood is. Het MC staat op Prima Hyadum, de hoofdster van de Hyaden, een nevelige groep sterren verbonden met  grof geweld en blindheid.

HEYDRICH SOLAAR

Had Heydrich een astroloog gehad,dan had deze hem zeker gewaarschuwd niet in een open dienstauto door Praag te rijden, onder deze directie. Zeker omdat de solaar duidelijk laat zien dat er dit jaar gevaar dreigt. De ascendant van de solaar valt op de onaangename ster  Vindemiatrix,die te maken heeft met arrogantie en zelfoverschatting, die leiden tot een ongenadige val. De Zon is radixheer 1 en staat in de solaar conjunct de Zuidknoop, de uitgang uit het leven.  Venus solaarheer 1, staat via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft-0°Steenbok) in oppositie met Saturnus op de vervaarlijke malefic-ster Algol in solaarhuis 8 van de dood. Dat ziet er gevaarlijk uit temeer omdat antiscia expliciet verbonden zijn met het thema dood.

HEYDRICHLUNAAR

Kijken we vervolgens de lunaren door, dan springt de lunaar waaronder de aanslag werd uitgevoerd, er duidelijk uit. De ascendant van de lunaar, die begint op 2 mei,heeft de ascendant op Prima Hyadum, waarop ook de directie van het MC stond! Verder is er een opvallende samenstand te zien in het twaalfde huis van Mercurius / lunaarheer 1 (Heydrich deze maand), die valt op de Saturnus op Algol uit de solaar, met weer Saturnus conjunct Uranus! Op het IC vinden we Pluto, die dus klaar is om op zijn gebruikelijke wijze plotseling als uit het niets op te duiken om een fatale klap uit te delen. Dit is vrij typisch voor lunaren waaronder belangrijke dingen gebeuren, ze laten het vaak heel uitgesproken zien, je hoeft niet te gaan graven in de horoscoop naar aanwijzingen.

HEYDRICH AAANSLAG

Dat lijkt dus allemaal goed te werken wat het idee dat de geboortegegevens juist zijn, bevestigt. Maar wat de doorslag geef, is het moment van de aanslag, die natuurlijk tot in detail is gedocumenteerd. De Zon heer 1 loopt op dat moment over Prima Hyadum, die al zo vaak op dook, maar de stand van de hoeken is ronduit spectaculair, deze herhalen bijna exact de hoeken van de radix!! Dat kan geen toeval meer zijn, de gegevens kloppen, het is zo passend dat de hoeken van zo’n moment de hoeken van de radix oppakken.

HEYDRICH2

Het is natuurlijk interessant een kort blik te werpen op de firdaria en de profecties. Op het moment van de aanslag is de zeer zwakke Maan aan het einde van de Schorpioen, heerser van de hoofdfase, de Maan is ook heerser van het malefic-huis 12. De heerser van subfase is Venus conjunct Saturnus en in oppositie met de ascendant, geen al te gunstige combinatie. De profectie per Placidus-huis (ieder jaar een huis opschuiven, dat jaar wordt dan jaar-ascendant) is wat duidelijker, deze is in het derde huis aangekomen, waar Maagd op de cusp staat en dat maakt Mercurius Jaarheer. Daarmee zijn we terug bij de dodende planeet , die de Beul van Praag fataal werd.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *