De naam van de Royal Baby van wie de horoscoop vorige week al deels werd besproken is inmiddels bekend, de kroonprins heet George en zal tot hij koning wordt als de Prins van Cambridge door het leven gaan. In de vorige post werd al duidelijk dat George geen typische Kreeft zal zijn zoals een moderne astroloog zou zeggen, maar dat hij in zijn gedrag eerder het tegendeel zal laten zien, George is een cholericus een vurige strijder dus. Dat wordt nog eens versterkt door de rol van Mars als aanduider van het gedag die in val in Kreeft niet al te fijn uit de hoek zal komen, wat overigens getemperd zal worden door zeer sterke weldadige Jupiter in verhoging die er conjunct mee staat. Jupiter is heer 4 van de familie en bij uitstek van de vader, George zal dus zijn vurigheid intomen vanwege de koninklijke en  aristocratische verplichtingen die zijn afkomst zich mee brengen, noblesse oblige.

Klik op de onderstaande link om de horoscoop van prins George te kunnen zien, de vermelde tijd is in GMT, de lokale geboortetijd (British Summer Time, BST, + 1 )  was 16:24.

KONINGSKIND

Het temperament beschrijft niet alleen het gedrag in algemene termen het laat ook de lichaamsbouw zien en bij een cholericus is dat het lijf van een sportman, wat pezig, van gemiddelde lengte, een goede aanleg voor de ontwikkeling van spieren en niet dik. Omdat het droge en hete vuur als element overheerst is het belangrijk voor George vooral veel koude en vochtige voedingsmiddelen te eten zoals fruit, salades, komkommer, melk en zachte jonge kazen. Dat zal het overheersende vuur dempen en zo meer balans kunnen scheppen op het fysieke vlak maar zeker ook op het psychologische vlak.

Vlakbij cusp 6 van ziekte (niet van ziekte EN gezondheid want het zesde huis is malefic) staat de Zuidknoop met een kleine orb van drie graden en omdat de Zuidknoop een extreme uitwerking kan hebben is dat potentieel  gevaarlijk, zeker omdat heer 6 Venus in val is in Maagd en zich dus op een venijnige manier zal manifesteren. Maar als de basisbalans in het lichaam door de juiste voeding wordt gehandhaafd dan is de kans op kwalen veel minder.

Volle Maan

Wat verder een grote invloed zal hebben op het lichaam en het uiterlijk, is de Volle Maan waarvan de vernietigde Maan in Steenbok een heel nauw aspect maakt met de ascendant. Omdat ook de Zon hierbij betrokken is maken beide Lichten direct contact met de ascendant en de Lichten zijn de ogen, vaak zie je dat een kind dan zeer opvallende ogen heeft of het kan ook zijn dat er iets niet goed is met de ogen. Temeer omdat het Punt van Ziekte Asc + Mars – Saturnus  precies conjunct de Zon staat, Arabische punten geven altijd extra indicaties die de duiding verder kunnen specificeren. Deze stand duidt in meer algemene medische zin ook op de Zon die het vocht in het lichaam (Maan) verschroeit en daarmee de kans op droge ziektes vergroot.

Hyleg?

De zachte weke Maan die het nauwste aspect met de ascendant maakt, heeft ook invloed op het uiterlijk, het wordt daardoor  minder gespierd en geeft een neiging tot corpulentie al zal deze verslapping weer meevallen omdat ook de vurige droge Zon veel  invloed heeft. Een planeet die een nauw aspect maakt met de ascendant heeft altijd een duidelijke invloed op de uiterlijke verschijning naast het temperament en de tekens van de Maan en de ascendant. De Volle Maan in de horoscoop is ook belangrijk bij de bepaling van de vitaliteit en de lengte van het leven met behulp van de zogenaamde hyleg- methode. Over deze methode is door veel astrologen heel veel onzin verkondigd en laten we er daarom heel duidelijk over zijn: je kunt hiermee niet het aantal levensjaren exact berekenen. Wat je wel kunt is grofweg zien of iemand (veel) korter of (veel) langer dan gemiddeld zal leven. Je kijkt om dat vast te stellen naar sterke afflicties op de Lichten, op  de ascendant en heer 1 en naar de hyleg (“de planeet die het leven geeft”) en zijn dispositor als die er is tenminste. Omdat er geen hyleg is in deze horoscoop (wat in de literatuur wordt gezegd hierover kun je vergeten, het werkt niet) gaat het hier om Zon, Maan en heer 1 Mars. Zowel Zon als Maan zijn door de oppositie van Volle Maan geafflicteerd en die oppositie maakt een nauw sextiel/driehoek met de ascendant die dus ook wordt geafflicteerd, drie punten worden dus al verzwakt. Heer 1 echter wordt ondersteund door die goede Jupiter en dat is heel belangrijk want een aspect met een goede planeet brengt redding, niet alle vier punten in de analyse zijn dus verzwakt. Wat wil zeggen dat de levensduur wat korter zal zijn dan gemiddeld. maar niet heel kort. Als je het tijdstip van overlijden zou willen bepalen ga je kijken naar progressie en solaren wat in principe zeer precies kan. Mijn studenten zijn in staat op basis van de geboortegegevens alleen de datum van overlijden van een hen onbekende persoon correct te bepalen. Ik zeg niet dat het leuk is maar het kan wel en het laat zien dat ieder van ons bij de geboorte een vast staande levensspanne krijgt “uitgereikt”. Zolang zul je leven en niet langer maar ook niet korter.

Arabische Punten

Om de duiding van de horoscoop van prins George verder in te vullen, kunnen we kijken naar de volgende Arabische punten:

Punt van Roem: Asc + Jupiter – Zon op 3.11 Schorpioen conjunct heer 3 van routines Saturnus op cusp 12

George zal extra bekendheid krijgen om een broer of zus of – wat net zo goed kan – om de strakke manier (Saturnus) waarop hij  routines (heer 3) afwikkelt.

Punt van Broers Asc + Jupiter – Saturnus, op 28.10 Kreeft – zwaar combust

Zijn broers worden overschaduwd door zijn koningschap.  Dat versterkt de indicaties George zijn broers schaadt en domineert.

Punt van Roeping MC + Maan – Zon  conjunct het IC

De dynastie en de traditie voortzetten (IC van wortels) is zijn wezenlijke taak.

Punt van Huwelijk Asc + cusp 7 – Venus, via antiscion conjunct de kwaadaardige  beperkende Zuidknoop. Dit versterkt de al zo negatieve indicaties rond huwelijk en relaties.

 

Zo kun je op een simpele en directe manier Arabische punten gebruiken, na de hoofdanalyse kunnen ze het zicht op bepaalde thema’s verder aanscherpen. De punten worden voornamelijk geactiveerd door een nauw aspect met een planeet (ook via antisicion), maken ze zo’n aspect niet dan zal hun invloed in het leven meestal gering zijn en kun  je ze in de horoscoopduiding negeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *