In mijn boek over de vaste sterren Vaste Sterren in de horoscoop – Mythologie, Maanhuizen en Constellaties  (Uitgeverij Boekscout, Soest) voorspelde ik voor het jaar 2015 een voorzichtig beginnend economisch herstel. Die voorspelling kwam tot stand op basis van de solaar die gemaakt werd vanaf de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter in 2000, die vooral in Europa (met Brussel als hoofdstad) dramatische spanningen laat zien met de super-malefics Algol en Praesepe in de hoofdrol. Zo’n Grote Conjunctie toont de hoofdlijnen voor 20 jaar en je kunt de ontwikkelingen in die 20 jaar in meer detail bekijken door gewoon de horoscoop van de Grote Conjunctie als radix te nemen en er solaren vanaf te maken.

SOLAARCRISIS

Dat levert voor 2014 / 2015 bovenstaande solaar op (klik op de link om de horoscoop te kunnen zien). De sleutelpositie in deze solaar is de Nieuwe Maan op de koninklijke ster van de lente, nieuw begin en groei Aldebaran, daar komen de (voorzichtige) positieve economische berichten vandaan, al is het erg pril en gaat het zeker niet overal meteen goed natuurlijk. Want de spanningen zijn nog niet geweken, de zwakste broeder in de Europese familie Griekenland blijft voor heel wat problemen zorgen. De Griekse regering lijkt door een halsstarrige houding recht op een fiasco af te gaan, ze hebben zichzelf klem gezet met totaal onrealistische verkiezingsbeloftes. De vraag is wat de horoscopen van de EU laten zien, gaan de Grieken er echt uit?

INGRESS 2015

De eerste relevante horoscoop is de Ram-ingress (horoscoop gemaakt voor het precieze moment dat de Zon de Ram binnen gaat, voor de plaats Brussel). Het vreemde is dat deze ingress plaats vond een paar uur na een zonverduistering, wat je ziet aan de Nieuwe Maan, die net is geweest en de nabijheid van een Knoop (een eclips is een Volle Maan of Nieuwe Maan op de knopenas). Hoe dan ook dat is niet fijn, net als Heer 10 Mercurius, de planeet van het kleine, die de ingress domineert vanaf het IC en in val en vernietiging staat in Vissen! Dat zou er op kunnen wijzen dat Europa versplintert, Grexit dus?

Een tweede relevante horoscoop is die van het Verdrag van Rome, waarin het fundament van de Europese samenwerking werd gelegd. Er zijn meer horoscopen die relevant zijn voor de EU, maar het Verdrag van Rome is wel een echte radix (Latijn voor wortel) en het tijdstip van de ondertekening is met zekerheid bekend, dat is ook wel fijn. De nieuwe solaar is net ingegaan en als de Griekse problemen echt uit de hand gaan lopen, dan moet dat wel duidelijk te zien zijn in deze solaar.

VERDRAG VAN ROME SOLAAR 2015

Klik op de bovenstaande link om de nieuwe solaar te zien, wat meteen in het oog springt is Mars heer 7 de planeet van strijd en scheiding, die zeer prominent in het zevende huis van partnerschap staat. Mars heeft nog 4 graden te gaan tot de tekengrens en komt dan in vernietiging. Als dit de Grieken zijn is het duidelijk, uitstappen naar je vernietiging is geen goed idee. Mars staat vlakbij Al Pherg, een ster uit de Vissen, op het beroemde koord dat de twee Vissen verbindt. Al Pherg is een van de drie sterren van het noodlot, als ze actief zijn, gaat er iets beslissends gebeuren, dat al een tijd in de lucht hing. Pal op descendant staat de ster Baten Kaitos, de buik van het Zeemonster waarvan de trefwoorden onder meer “afgedwongen verandering en emigratie” zijn. Via spiegelpunt (spiegeling in de as Kreeft-Steenbok) staat de malefic Saturnus pal op het IC een heeft dus veel invloed, en op het MC er tegenover, staat Procyon de hoofdster van de Kleine Hond, het felle beestje dat het de groten altijd moeilijk maakt. Op het IC staat een andere ster van het noodlot Terebellum, met een zeer zwakke lichtkracht van de zesde magnitude, die desondanks veel invloed heeft.

VERDRAG VAN ROME PROGRESSIES

Dat is heel veel spanning en noodlot, zeker als je het vergelijkt met de solaar die aan deze vooraf ging. De progressies herhalen de indicaties dat er een belangrijk moment komt. De as van de Ascendant / Descendant (strikt genomen de directie ervan), beweegt zich door de zone van de progressieve en radix-Knopenas. Geactiveerde Knopen wijzen op grote veranderingen, terwijl de progressieve Heer 1 Venus in oppositie met Saturnus (radix en progressief) staat. Als Grexit echt denkbaar en dat lijkt er toch wel op, dan wordt het dit jaar er op of eronder (de lunaren laten verhoogde spanningen zien van mei  tot juli).

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *