Kort geleden verscheen opmerkelijk biografie van de hand van Ruslandkenner Owen Matthews over de communistische “James Bond” Richard Sorge. Sorge was een kind van een Russische vader en een Duitse moeder en diende uit volledige overtuiging de Sovjet-Unie in de oorlogsjaren als spion in het Verre Oosten. Hij was zeer charmant, rokkenjager, alcoholist, spitsvondig, roekeloos en uitermate effectief en je kunt hem dus zien als een soort rode 007, Ian Fleming de schepper van James Bond was zelf in de oorlogsjaren actief in de geheime dienst, dus hij wist hoe het er daar toe ging. Helaas, helaas van Richard Sorge zijn geen betrouwbare geboortegegevens beschikbaar, maar wel van een vergelijkbare figuur in het Westen Kim Philby, als pro-Sovjet super-mol in de Engelse geheime dienst verantwoordelijk voor de dood van honderden westerse agenten.

KIM PHILBY

Klik op de link hierboven om de radix van Philby te kunnen bekijken. Philby behoorde tot een groep spionnen die de Cambridge Five werd genoemd omdat de leden van deze groep tijdens hun studie in Cambridge in de jaren’ 30  in de ban van het Marxisme kwamen. De Russische geheime dienst hield Cambridge, waar immers de Engelse fine fleure studeerde, goed in de gaten en het duurde niet lang  voor de marxistische studenten bij de Russen in beeld kwamen. Typisch genoeg waren ze afkomstige uit gegoede families maar ze zagen het marxisme als de enige kans om de wereld te redden van het kwaad van de fascistische dictators. De ene duisternis drijft mensen in de armen van de andere  duisternis, iets wat nu ook weer gaande door de wereldwijde polarisering. Verdeel en heers, weet de duivel al sinds de appel.

Algol in drievoud

In de horoscoop van Philby, de beroemdste en dodelijkste van de Cambridge Five, is direct te zien dat hem meer dan een doorsnee-leven gegeven zal worden. Er is een drievoudige Algol-stand te zien, de Ascendant, de Maan en Mars staan op de bloeddorstige koppensneller en massamoordenaar onder de sterren. Je kunt wel zeggen dat Algol zich heeft laten zien in dit leven, door zijn activiteiten vonden honderden agenten de dood en Philby paste daarmee natuurlijk ook heel  goed bij het stalinistische Rusland. Algol doet je je hoofd  verliezen, maar Medusa waarvan Algol de met slangen bezette kop van is, kan zich ook met en verleidelijke glamour laten zien. Ook dat was er natuurlijk ,de charmante uperclass Brit was in wezen een duivelse moordenaar bezeten van een totalitaire ideologie waardoor hij voor niets terug deinsde. Van iemand met een drievoudige Algol kun je maar beter afstand houden.

Rokkenjager

De uiterlijke schone schijn,  zie je ook duidelijk terug in de planeet op de descendant, Venus / Heer 1 in zijn vernietiging, die dus de slechtste kant van de benefic zal tonen, verleidelijke charme. Venus/ Heer 1 is Philby zelf en Venus is in sterke wederzijdse receptie met Mars / Heer 7 de ander. Venus en Mars symboliseren het liefdespaar en dan vooral  de erotische kant, dus ja rokkenjager dat klopt wel vooral omdat Venus en Mars allebei in vernietiging staan, zo gewonnen zo geronnen. Mars is ook de rode planeet wat zich onder meer in zijn sympathie voor de klassenstrijd uitte, maar ook Heer van het twaalfde huis van geheimen en zelfdestructie. Philby was niet alleen spion, wat nog eens benadrukt wordt door Heer 10 van het beroep in het twaalfde huis, maar ook alcoholist. Dat komt wel vaker voor en astrologisch is dat begrijpelijk, verslavingen en geheimen zijn beiden verbonden met het twaalfde huis.

Postzegel

De Maan  essentieel sterk in verhoging op de ascendant zal verder bijdragen aan het charmante imago, de Maan weet immers heel goed hoe soepel mee te vloeien met de ander. Maar ook hier wordt de kracht van de  gevoelige Maan direct weer ondermijnd door de alom aanwezig Algol (moorddadigheid) en Mars (agressie) in vernietiging zo dichtbij.

                                       

De Firdaria, de heerser van langere periodes in het leven,  zijn zoals vaak glashelder. Als hij in de loop van WO-2 hoofd van de Britse contra-spionage wordt, is de Firdar van die sterke Maan conjunct Heer 12 op Algol net begonnen. De Maan is zijn sterkste planeet. Philby zet zijn duistere, moorddadige werk voort onder de Firdar van Saturnus (Heer 10 in het twaalfde huis ), eind jaren’ 50 verlaat hij gedecoreerd de dienst en wordt journalist in het Midden-Oosten. Als zijn Jupiter-Firdar in 1963  begint, komt zijn rol uit en vlucht hij naar de Sovjet-Unie. Hij krijgt een riant apartement in Moskou en een ruime uitkering, maar het is een gouden kooi (Jupiter is Heer 8 ) , hij is eenzaam en zijn verslaving krijgt meer dan ooit vat op hem. De diepe Algol-treurnis in dit leven wordt wel het beste uitgedrukt door zijn beeltenis op de postzegel waarmee de Sovjets hun super-mol eerden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *