Er is hoop voor alle 50+-ers, ook na je vijftigste zijn er nog grootse mogelijkheden. Want kijk maar eens naar de actrice Monica Belluci, die Bond-girl is in de zojuist gekomen nieuwe Bond-film Spectre. Monica Belluci heeft een lange loopbaan achter de rug als model en actrice, maar deze trofee (Bond-girl) had ze nog niet binnen gehaald. Dat is dan nog niet zo heel speciaal, maar wel bijzonder is haar leeftijd. Zij is geen jonge godin, ze is al 51! Op de foto hieronder zie je haar op rode loper met James Bond / Daniel Craig en een andere hoofdrolspeelster.

BOND 2

Monica Belluci is erg trots op haar rol en noemt het ook een “overwinning voor de vrouw”, dat niet alleen vrouwen van om en nabij de 20 interessant genoeg worden geacht om Bond-girl te zijn. Het is dus zeker interessant om een blik te werpen op haar horoscoop, klik op de link hieronder om deze te kunnen zien.

MONICA BELLUCI

Wat direct in het oog springt, is het MC. Op het MC staat het Pars Fortunae, het Maan-pars of ofwel het pars van de honger, wat onze grote zielswens aangeeft. Monica Belluci hongert dus naar succes, ze wil gezien en erkend worden om haar werk. Maar er is meer aan de hand rond het MC, het staat op de Zuidschaal, Lucida Lancis, een van de Klauwen van de Schorpioen. De Zuidschaal is een van de weinige koninklijke sterren en schenkt als koninklijke ster groot succes, bij uitstek natuurlijk als hij op het MC staat, het punt van werk en publieke functies. Dat is nog niet alles, want ook Neptunus staat er vlakbij, die we in de klassieke context liever Poseidon noemen om zijn rol als mythische factor te benadrukken. In een klassieke duiding van de horoscoop, kunnen de drie buitenplaneten worden meegenomen, niet als volwaardige planeten, maar meer als extra factoren die een mythisch thema introduceren.

De aard-schudder Poseidon

Hier werkt dus Poseidon in haar loopbaan door. In de moderne astrologie wordt Neptunus/ Poseidon verbonden met glamour. Dat is zeer passend en valt ook goed binnen het mythische verhaal omdat Poseidon de woeste zee-god is. De zee is symbolisch de begeerte en Poseidon probeert met begeertegolven het land (het gecontroleerde bewustzijn) te overspoelen en doet daarbij het land schudden. Dat is natuurlijk van toepassing op Monica Belluci, die wereldwijd hoofden op hol brengt met haar onaardse, glamoureuze schoonheid.

Een behoorlijke samenballing van kracht op het MC dus, maar er is meer. In haar horoscoop zien we een ketting van via aspecten verbonden planeten en dus geconcentreerde kracht. Saturnus is Heer 1, essentieel heel sterk in eigen teken Waterman, en Saturnus maakt een vierkant met Jupiter Heer 11 (de vruchten van je arbeid onder meer) op Algol. Algol is niet alleen het afzichtelijke monster, de Gorgoon met slangen als haren, maar in een andere gedaante ook een onweerstaanbaar mooie vrouw. Dat is hier zeker van toepassing en dit thema is via het vierkant direct met Saturnus Heer1, Monica zelf verbonden.

Jupiter verbindt weer door via vierkant met Venus,de planeet van de schoonheid en via driehoek met de zeer sterke Mercurius verhoogd en in eigen teken. Mercurius is Heer 5 van creativiteit en als “shape-shifter”‘ handig voor een actrice. Mercurius staat op de nevel Copula, die ja inderdaad met copulatie te maken heeft, het is een nevel waarvan men zegt dat hij goed is voor relaties, omdat hij je als nevel blind maakt voor de mindere kanten van de partner. Op de cusp van de vijfde huis staat de machtige en sensuele Aldebaran, ook een koninklijke ster die veel succes kan schenken. Dat zijn al 4 planeten verbonden via nauw aspect en daar komt nog bij dat de glamoureuze Jupiter op Algol via antiscion (spiegelpunt, planeetposities gespiegeld in de as nul graden Kreeft- nul graden Steenbok) conjunct de vrouwelijke Maan in het zevende huis staat! Ook in het zevende huis staat Mars heer 10, wat niet gek is voor de loopbaan, in het zevende huis kun je je aan het publiek laten zien. Het is een huis van stoffelijke manifestatie en dus in de klassieke astrologie een vast huis.

BELLUCIPROGRESSIES

In de progressies is dit toppunt van succes heel goed te zien. Klik op de link hierboven om de progressieve standen te kunnen bekijken. Wat direct op valt, is dat Venus met het Pars Fortunae over de koninklijke ster Spica loopt, Spica geeft groot succes met de connotatie dat het veel meer zal zijn dat je nog op je 51-ste mocht verwachten. De Zon van roem en bekendheid activeert via vierkant Saturnus Heer 1, Monica Belluci zelf. Het MC loopt over het antiscion van de radix/Zuidknoop, de MC/IC-as valt dus over de Knopenas en dat geeft altijd een heel belangrijk moment aan.

Aan die knopenas op het MC/IC is een intrigerend aspect. Het logo van Spectre, een criminele organisatie waar Bond de strijd mee aanbindt in de film, is een Octopus en die Octopus is traditioneel het symbool van de Noordknoop. Dat soort concrete uitwerkingen zie je wel vaker. Astrologie gebeurt niet je hoofd, maar echt in de wereld om je heen!

 

 

. SPECTRELOGO

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *