Op de dag dat de Grieken massaal een ferme stap deden in de richting van het finale faillissement, gaf ook het Griekse fenomeen Demis Roussos de pijp aan Maarten. Hij kon het waarschijnlijk niet meer aanzien dat zijn land blind achter de extreem-linkse illusies van Syriza aan hobbelde. Als de kas leeg is, is hij leeg en dan kun je schreeuwen wat je wilt, maar er zal eerst weer geld verdiend moeten worden. Maar goed, in deze post zal het gaan over de zanger Demis Roussos. De meningen over zijn muziek zullen nogal verdeeld  zijn, maar een fenomeen was het wel! Wie herinnert zich niet dat forse lijf, dat volle baardige hoofd en niet te vergeten, die overdadige kleurige gewaden en die kettingen. Daarmee zijn we direct bij de meest invloedrijke planeet in zijn horoscoop en dat is Jupiter, want alles aan hem is fors en overdadig. Klik op de link hieronder om zijn radix te kunnen zien.

DEMIS ROUSSOS

De grote Benefic Jupiter staat bij Roussos niet zomaar in het eerste huis, maar binnen een nauwe orb conjunct met de Ascendant. Elke planeet die een nauw aspect maakt op de graad van de ascendant, heeft een grote invloed op het uiterlijk en de lichaamsbouw. Hier zien we dus zijn volle lichaam en ronde gezicht, expansief als de Grote Benefic zelf. Een planeet in het eerste huis bepaalt daarnaast ook het gedrag en de manier van kleden. Vandaar de overdadige gewaden en sieraden, die zo bijdroegen aan zijn imago van “wilde”, romantische Griek. Deze zo belangrijke Jupiter is in sterke wederzijdse receptie met Venus, de planeet van de kunsten in het tiende huis. Jupiter staat immers in het teken waar Venus heerst, Venus staat in het teken waar Jupiter verhoogd is. Dat is een krachtige combinatie, die de planeet van de zang Venus met zijn werk verbindt.

Maar er is meer, want vlakbij Venus in de Kreeft in het tiende huis staat Saturnus, heerser van het vijfde huis van creativiteit. Saturnus is vernietigd in Kreeft en gooit dus alle remmen los. Roussos bracht natuurlijk geen hoge kunst, het waren meer schlagers, gezongen in vele talen, want de man was een talenwonder. Hier is ook zijn succes te zien, het MC met die Saturnus staat op de koninklijke Pollux, ook Hercules genoemd en inderdaad een geweldenaar van een ster die een loopbaan in zijn eentje kan maken. Weer is duidelijk dat succes wordt gegeven en niet gemaakt. Jij doet het niet, de kosmos doet het, zonder Pollux geen loopbaan voor Roussos. Daar komt nog eens bij dat Venus, de andere planeet in het tiende huis op de zeer krachtige en heldere  Procyon staat, die ook veel succes kan schenken! Venus (Aphrodite) en Saturnus als heer 5 van kinderen beschrijven ook letterlijk de naam van de band waarmee Roussos , samen met Vangelis, zijn eerste successen vierde: Aphrodite’s Child.

Roussos had een stem die heel hoog kon komen en ook dat zie je aan Mercurius, de planeet van het verwoorden en formuleren, die via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft – nul graden Steenbok) op de Noordknoop staat. De Noordknoop is de stijgende knoop en de knopen zijn extreem in hun werking, bovendien beweegt Mercurius heel snel. Vandaar de opvallende stem en Mercurius laat als heer 9 van buitenland via antiscion op die Noodknoop op cusp 9 van buitenland ook de polyglot Roussos zien. Zijn Pars Fortunae (PF),  zijn zielsverlangen, staat in het zevende huis van de ander, hij wil een publiek dus. Het Pars van Roeping, het PF geprojecteerd vanaf het MC en dus de ideale baan, maakt een oppositie met Venus, weer het esthetische en de kunsten. Het gaat overigens niet om al te hoge kunst want het blijft een oppositie, maar ieder aspect is een verbinding.

DEMIS ROUSSOS PROGRESSIES ROEM

Roussos vierde zijn grootse triomfen in 1973 en 1974 en in de progressies zie je glashelder waarom een astroloog die de vaste sterren negeert, inferieur werk levert. Want in de jaren ’73 en ‘ 74 beweegt Venus zich over ja, Regulus, het Leeuwenhart (conjunct Mars heer 7 van het publiek), die je op de troon brengt, terwijl de progressieve Zon naar het MC gaat.

De radix heeft met zijn krachtige sterren, vooral de koninklijke Pollux , laten zien waar het mega-succes van deze “romantische”  Griek (zijn wieg stond overigens in Egypte) vandaan kwam. Maar Roussos was typisch iemand die op de golven van de tijdgeest  van de jaren ’70 naar zulke hoogtes kon stijgen, zonder topkwaliteit te leveren, om het zacht te zeggen. Dat zie in de synastrie tussen de radix en de eclips voor de geboorte. Ik zal het hier niet allemaal opnoemen, maar deze is uitgesproken sterk. Dus zijn de drie voorwaarden voor groot succes vervuld: hoekplaneten, krachtige vaste sterren en sterke prenatale synastrie.

Klik op de link hieronder om de synastrie te kunnen bekijken.

DEMIS ROUSSOS ECLIPS PRENATAAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *