Afgelopen dinsdag was het in de VS Super Tuesday, in vele staten werden tegelijkertijd voorverkiezingen gehouden. Het is meestal ook een beslissend moment in de race naar de kandidatuur voor het presidentschap van nog steeds het machtigste land ter wereld. Inderdaad lijkt in het Democratische kamp de verrassend succesvolle Bernard Sanders nu momentum te verliezen en de gedoodverfde Hilary Clinton de overhand te krijgen. Sanders, ook The Bern genoemd, heeft het tot nu toe onverwacht goed gedaan, hij presenteert zich domweg als socialist met een weldoordacht programma, dat een Europese sociaal-democratische partij niet zou misstaan. Hij is nuchter en gewoon, en mist de gebruikelijke overdreven en barokke stijl van Amerikaanse politici. De extreem-rechtse psychopaat Ted Cruz, nog in de race bij de Republikeinen, schoot bijvoorbeeld een Kalashnikov leeg met een stuk bacon om de loop gewonden, om zijn steun voor het vrije wapenbezit te onderstrepen. De bacon werd gaar door de hitte ontwikkeld in de loop van het machinegeweer bij het afschieten. Daar krijg je toch koude rillingen van?

BERNARD SANDERS

Zoiets zou de The Bern nooit uithalen en dat zie je direct in zijn horoscoop, klik op de link hierboven om zijn radix te kunnen zien. De planeet die er direct uitspringt is Saturnus op de descendant op Algol. Een planeet op de descendant bepaalt in hoge mate hoe we ons in de wereld presenteren, het zevende huis is immers het huis van de omgang met anderen. Die nuchtere Saturnus laat direct zijn onopgesmukte stijl zien, waaraan Algol op een speciale manier een grote aantrekkingskracht verleent. Want Algol staat niet alleen voor dood, verderf en onthoofding, het schenkt je ook het vermogen anderen hun hoofd te doen verliezen, waardoor je een onweerstaanbare glans krijgt. Die had The Bern zeker wel nodig, want wie zou er nu in dat altijd zo hijgerige Amerika vallen voor zoiets nuchters? Alleen met de steun van een handjevol, progressieve, blanke “East Coast” intellectuelen, red je het niet.

BERNARD SAUNDERS

Nu wordt deze Saturnus op cusp 7 wat minder bars gemaakt dor de zeer sterke receptie met Venus, Saturnus staat in het Venus-teken Stier en Venus in Weegschaal, het teken waarin Saturnus verhoogd is. Dat geeft en zeer krachtige verbinding tussen de twee planeten, wat uitermate gunstig is voor The Bern. Want Venus staat niet alleen zeer sterk in eigen teken maar ook op de koninklijke Spica ,die heel veel succes schenkt. Deze Venus maakt wel weer een oppositie met Mars Heer 1, en dus the Bern zelf, wat op een sterke spanning wijst tussen zijn meer militante kant en de zoetige, vredige Venus.

Natuurlijk voegt ook zijn sterk bezette tiende huis behoorlijk wat toe aan zijn succes. Zoals Ptolemaeus al opmerkte, is een Licht (Zon of Maan) in een hoekhuis een indicatie dat iemand een mooie loopbaan te wachten staat en ook Heer 10 in het tiende huis is niet gek. Maar hij gaat het waarschijnlijk niet redden, de geldige solaar maakt duidelijk waarom hij tot hier gekomen is, klik op de link hieronder om de solaar te kunnen zien.

SANDERSSOLAAR

Dit ziet er mooi uit. De ascendant van de solaar valt op de koninklijke Spica, ook in de radix al zo belangrijk. De Maan staat op de koninklijke Pollux en Heer 1 Venus hoog in het tiende huis, samen met de vurige, strijdbare Mars, radixheer 1 en dus The Bern. Dat is heel krachtig en dat heb je ook wel nodig, anders kom je natuurlijk niet zover. Helaas is hij in zijn komende solaar ( die op 8 september in gaat) dit soort krachtige standen kwijt, hij verliest dus momentum.

Het contrast met The Donald (Trump) kon niet groter zijn. Trump heeft als zijn dominante planeet, Mars / Heer 4  op de koninklijke Regulus pal op de ascendant. Daar dankt hij heel veel aan, Mars als Heer 4 van vastgoed laat bijvoorbeeld zien waar zijn rijkdom vandaan komt. Het is precies deze Mars die in Trump’s solaar nu cazimi staat, dat wil zeggen exact in het hart van de Zon. Een cazimi-positie is uitzonderlijk en maakt dat je niet te stoppen bent. Dat kun je wel zeggen, wie had deze , “trigger-happy” clown een half jaar geleden een echte kans  gegeven? Maar er is hoop, want in de komende solaar is de niet te stoppen cazimi-Mars weg. Toch is Trump nog lang niet uitgespeeld want zijn progressieve Zon beweegt wel over, ja precies, die Mars op Regulus! Maar of dat genoeg zal zijn voor een presidentschap? Daar komen we later nog wel op terug, maar laten we hopen van niet. Want het is niet zo slim om Mars op Regulus aan de atoomknop te hebben zitten!

Donald-Trump

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *