De verkiezingen in Birma of Myanmar, zoals het tegenwoordig wordt genoemd, zijn uitgelopen op een grote overwinning voor oppositieleidster Aung San Su Kyi.

AUNG SAN

Haar partij kreeg verreweg het grootste aantal stemmen, de inwoners van Birma zijn de militaire machthebbers goed zat. Ooit was het land een zeer gesloten en zeer grimmige militaire dictatuur, maar sinds een aantal jaren is er verandering, de machthebbers vieren geleidelijk de teugels. De regering van Birma staat er om bekend dat ze de “occulte wetenschappen” astrologie, geomantie en magie actief gebruikt om de eigen machtspositie te versterken.De horoscoop van Birma (van het moment dat het land onafhankelijk werd) is ook, zo zegt men, een electie, en het is interessant om eens te kijken wat er gaande is in die horoscoop. Klik op de link hieronder om de radix van het land te kunnen zien.

BIRMA

Als dit inderdaad een electie is, hebben we te maken met astrologen die hun vak verstaan. Want deze horoscoop kent een paar opmerkelijk krachtige, maar ook subtiele punten. Het eerste wat opvalt is Jupiter Heer 1, het land zelf, dat zeer krachtig in eigen  teken staat. Dat is natuurlijk een prima stand voor onafhankelijkheid, een planeet in eigen teken is “baas over zichzelf”‘, wat zich in Birma tot nu toe uitte als een extreme geslotenheid voor buitenlandse invloeden. De overdrijver Jupiter, in eigen teken houdt vooral van zichzelf en moet niet zoveel hebben van anderen (Mercurius / heer 7). Een planeet in teken A heeft altijd een hekel aan de planeten die in dat teken A vernietigd of in val zijn, dat is de zogenaamde negatieve receptie.

Het tweede punt dat opvalt, is de ascendant, die pal bovenop de zeer krachtige koninklijke ster Antares staat, een van de weinige sterren met een zuiver Mars-karakter. Dat kan geen toeval zijn, het tijdstip is gekozen om de zo snel bewegende ascendant op Antares te krijgen. Dat een zo strijdbare, martiale ster, intens rood van kleur, op de ascendant staat van een land dat zo lang met ijzeren vuist geregeerd werd door militairen, is natuurlijk tekenend. Antares heeft ook geen beste pers.

Het is intrigerend dat Mars, het leger, zich op enige afstand van het MC in Maagd in het negende huis bevindt. Niet Mars maar Mercurius is heer 10 en het is vooral deze Heer 10 die laat zien dat een vaardige astroloog deze electie heeft gemaakt. Want Mercurius Heer 10 staat in Steenbok, het teken waar Mars verhoogd is en Mars staat in Maagd, het teken waar Mercurius heer is en verhoogd is. Er is dus een zeer sterke wederzijdse receptie tussen de regeringsmacht (Heer 10 ) en de militairen (Mars) en dat kun je inderdaad wel zeggen ja. Zelfs onder de nieuwe “democratische” grondwet, bezetten de militairen sowieso 25 % van de zetels in het parlement. Ze geven de macht maar heel gedeeltelijk en gecontroleerd uit handen.

Maar het meest verbazend is het sluwe gebruik van een zeer zeldzame stand. Mercurius heer 10 staat namelijk “in het hart van de Zon”, hij is cazimi (binnen 17.30 boogminuten van de Zon verwijderd). Een cazimi-planeet is bijna niet te stoppen en dat is in dit geval dus die zo sterk door Mars / het leger gecontroleerde Mercurius. Dat is toch een verbazend subtiel staaltje electie-astrologie. Daar komt nog eens bij dat via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft/nul graden Steenbok) deze cazimi-Mercurius weer conjunct die zo sterke Jupiter Heer1 staat. Een enorme samenballing van kracht. Het land (Jupiter / Heer 1), de regering (Mercurius / Heer 10 ) en het leger (Mars) worden zo tot een hechte eenheid gesmeed.

BIRMAPROGRESSIES

In de progressies is de nieuwe wending ook goed te zien. De progressieve Mercurius, Heer 10, de regering, is op weg naar een termwisseling, en het Pars Fortunae, dat er bovenop staat, benadrukt Heer 10 daardoor nog eens extra. Voor de progressief minder snelle factoren zoals Mercurius is een wisseling van term van groot belang. Er is ook net een progressieve Nieuwe Maan geweest, wat altijd op de start van een hele nieuwe fase wijst. De Maan is ook net het eerste teken Ram binnen gegaan, wat die start actueel maakt. Verder valt op dat Mars al een tijd retrograde loopt en op weg is, al is het nu nog ver, naar een conjunctie met die afschuwelijke Saturnus in vernietiging. De militaire invloed loopt dus terug. De vraag die zich nu aan dient, is of de machthebbers zich misschien inderdaad zo sterk laten leiden door de astrologische prognoses dat ze nu “democratiseren” om te voorkomen dat de macht hen later op een ongecontroleerde manier ontnomen wordt?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *