Vaak is op deze blog de Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter van 2000 besproken, die nogal wat moeilijke standen en vooral sterren vertoont (Algol en Praesepe bijvoorbeeld). Deze problematische GC is de “oorzaak” van de grote economische problemen en heeft ook geleid tot de  huidige crisis rond de vluchtelingen en de spanningen in Europa, die dat met zich mee brengt. Om te bekijken of deze methode die werkt met de GC’s als horoscoop voor een periode van 20 jaar echt effectief is, kunnen we het beste terug gaan naar andere Grote Conjuncties, die vooraf gingen aan andere crisis-situaties. Een goed voorbeeld is de ongekende massaslachting van de Eerste Wereldoorlog, dat moet in de betreffende GC wel zichtbaar zijn. Klik op de link hieronder om de GC van 1901, die vooraf ging aan WO 1, te kunnen zien. Als plaats is Berlijn genomen omdat Duitsland in dit conflict de hoofdrol speelde.

GC WO 1

Het is midden in de roos! Op de descendant, de plaats van conflicten staat Mars, de planeet van de oorlog in oppositie met de sterachtige factor Neptunus. Neptunus of Poseidon, veroorzaakt met zijn machtige drietand vooral grote chaos en in de mundane astrologie massaslachtingen. De woeste god van de oceanen probeert het land (de orde) immers altijd te overstromen met zijn element water, het element van de ongebreidelde begeertes en instincten. In de GC staat de Maan Heer 1 in oppositie met de GC-graad zelf die vlakbij cusp 8 van de dood staat. De GC staat op Wega, die in de boekjes altijd als een vooral zeer creatieve kunstenaarsster wordt beschreven, maar keer op keer in de mundane astrologie, ook een zeer sinistere kant blijkt te hebben. Wega is hoofdster van de Dalende Gier en het zal duidelijk zijn waarom een gier naar beneden komt…

De GC van 1901 is dus vrij uitgesproken en om te zien wanneer het kwalijke potentieel uit de GC los komt, kun je de GC gewoon als radix voor 20 jaar nemen en er solaren mee berekenen. Kijk je dan naar de solaar van 1913, die vooraf ging aan het uitbreken van de oorlog, dan is het ook duidelijk genoeg. Klik op de link hieronder om de GC-solaar te kunnen zien.

SOLAAR WO1

Op het IC staat weer de oorlogsplaneet Mars op de machtige Procyon, de hoofdster van de Kleine Hond, een woeste bijter. Heer 1 is Venus vernietigd in Schorpioen (vernietigde vrede) conjunct de descendant, waar ook Heer 6 van tegenslagen bovenop staat. Er is net een Nieuwe Maan geweest (een nieuwe cyclus begint) conjunct Antares, ofwel Anti-Ares, de Rivaal van Ares (Mars dus). Antares heeft zijn naam omdat hij even woest en krijgszuchtig is als de rode planeet. En om het af te maken, staat op de Ascendant de grootste malefic van allemaal: Algol. Het werkt allemaal dus behoorlijk goed!

Maar als je het combineert met een andere techniek die totaal niet-klassiek is, wordt het beeld van de geschiedenis helemaal wonderlijk lucide. Die techniek is de index van de planeetcycli van Saturnus en Jupiter, maar samen met die van de drie buitenplaneten. Deze Index (een idee van de astroloog Andre Barbault) is een getal dat aangeeft hoeveel van die planeetcycli toenemend zijn en hoeveel afnemend. Het bijna te eenvoudige idee is dat toenemend (voor de oppositie dus), opbouwend is en afnemend (na de oppositie) afbrekend. Als de Index in de min gaat, zal afbreken overheersen.Erg kort door de bocht, maar kijk eens hier onder!

planeetcycli 1900-2000

De Index van 1900-2000

 

De oorlogsjaren van WO 1 en 2 zijn afgetekend zichtbaar, net als de Koude Oorlog.

En kijk eens hier naar, het patroon valt naadloos samen met die zo gespannen GC van 2000, die de moeilijke crisisjaren liet zien. Voorspellen hoe het verder gaat, daar hoef je dus in feite geen horoscoop meer voor te maken.

planeetcycli

De Index vanaf het jaar 2000 – een steile neergang

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *