Kort geleden overleed prins Friso na meer dan een jaar in een toestand van minimaal bewustzijn te zijn verpleegd. De lunaar waaronder prins Friso uiteindelijk stierf is een heldere illustratie van de juiste manier waarop een astroloog met Maan-terugkeerhoroscopen kan omgaan. Heel belangrijk hierbij is altijd de context, de kennis van de situatie, zonder die contextinformatie is het niet goed mogelijk een correcte voorspelling te doen en dit speciale geval maakt dit wel heel duidelijk. We weten immers dat Friso op het randje van de dood zweeft en dat dus iedere sterke negatieve indicatie de dood zal brengen. En inderdaad heeft de lunaar waaronder zijn dood kwam het MC op Algol, de meest kwaadaardige ster die er is die sterk te maken heeft met het verlies van het hoofd. Gegeven de uiterst fragiele situatie is deze lunaar genoeg om het einde aan te geven. Klik op de onderstaande link om de lunaar te zien.

Hoewel dit een zeer speciaal geval betreft, laat het wel goed zien hoe helder en simpel een lunaar de timing van een al te verwachten gebeurtenis aan geeft.

LUNAARDOODFRISO

We vervolgen de astrologische analyse van de royals met de meest bekende vorstin, de Engelse koningin Elisabeth de Tweede (de Eerste was “Good Queen Bess”)  die zoals bekend nogal een volhouder is. Ze dwingt daarmee  behoorlijkrespect af want ze is inmiddels 87 jaar oud maar ze houdt het nog steeds prima vol. Een eerste idee hoe oud iemand ongeveer zal worden krijg je door te kijken naar afflicties op de ascendant, heer 1, de hyleg en de dispositor van de hyleg (de zogeheten alcocoden). De hyleg is een van de Lichten en in deze nachthoroscoop is dit de Maan wat betekent dat de Zon alcocoden is. De ascendant, de Zon en de Maan zijn alle vrij van afflicties alleen heer 1 is  wat verzwakt door retrogradegang, maar al met al geeft dit een heel positief beeld met zeer weinig afflictie en dus een meer dan gemiddeld lang leven. De factoren die je op deze manier bekijkt hebben allemaal met vitaliteit maken, de Lichten als algemene energieverschaffers en heer 1 en de ascendant als bij uitstek als het lichaam en de persoon.

ELISABETH2

Verder valt op in deze horoscoop dat maar liefst 5 planeten in vaste tekens staan, dit is iemand die zal vol houden als zij ergens aan begint. Het gedrag wordt mede bepaald door de Zon die de dispositor is van de Maan (de emoties en de dagelijkse dingen) en Mercurius (het denken en het spreken), wat natuurlijk niet gek is voor een monarch. De Zon kan ook worden genomen als algemene significator van koningschap en het feit dat de Zon net de stabiele Stier is binnen gegaan maakt duidelijk dat het niet voor korte tijd zal zijn. De meest in het oog springende planeet is Saturnus heer 1, Elisabeth zelf, die in het tiende huis staat, hoog in de horoscoop “in elevatie”, haar eerste aandacht gaat dus uit naar het beroep, wat nog eens bevestigd wordt door de zeer sterke wederzijdse  receptie tussen heer 1 (Saturnus) en heer 10 (Mars), Saturnus staat in het teken van Mars en Mars in het teken van Saturnus. De sterkste planeet in haar horoscoop is Venus heer 4 van dynastie, traditie en afkomst en heer 9 van religie, dit is de horoscoopheer de planeet die altijd een anker in het leven is.

Het Pars Fortunae, dat onder meer de zielswens aangeeft, staat in het derde huis van routines, ook dat komt mooi uit, alle plichtplegingen goed afwerken is uitermate belangrijk voor haar. Het Arabische Punt van Roeping (MC + Maan – Zon), staat conjunct Mars heer 10, het uitoefenen van haar koninklijke taak is haar idee van de ideale baan. Aan een horoscoop kun je niet zien of deze van een koningin is maar de vaste ster op het MC is wel heel suggestief, het is de zeer positieve Alphecca uit de constellatie Noorderkroon. Saturnus heer 1 staat op Agena de rechter- en dus meer positieve poot van de Centaur, een zeer krachtige ster van de eerste magnitude die veel succes kan geven. De horoscoopheer Venus, haar “levensanker”‘ staat op een andere ster van de eerste magnitude Achernar die de  werking van Venus krachtig ondersteunt. In de post van volgende week zullen we een blik in de toekomst werpen hoe lang blijft Elisabeth nog op de troon?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *