De afgelopen week werd het nieuws overheerst door de chaotische en gevaarlijke evacuaties  van ambassadepersoneel en anderen uit Kaboel in verband met de machtsovername door de radicaal-islamitische Taliban in Afghanistan. De evacuatie is een blamage voor de betrokken regeringen, ja er worden mensen gered, maar dat is dan ook het enige positieve wat je ervan kunt zeggen. Het erge is dat je dit al maanden zag aankomen, Nederlandse parlementariërs hebben de regering diverse keren aangemaand om bijtijds in actie te komen, maar de bewindslieden zaten als lamme konijnen in de koplampen van de Taliban te staren. Tot het te laat was en levens nu in gevaar zijn.

In de post van vorige week werd de horoscoop van Afghanistan besproken en de vraag gesteld wat een mundane astroloog voor een regering zou kunnen betekenen. Nu heel veel dus! Een goed voorbeeld zijn de progressies die je kunt maken op basis van die horoscoop van Afghanistan. Daarmee kun je tot op de maand nauwkeurig de machtsovername voorspellen. De context is dat je weet dat de buitenlandse soldaten gaan vertrekken en dat de Taliban helemaal niet verslagen zijn, dan is het niet zo heel erg moeilijk om en goede voorspelling te doen.  De progressies van het moment kun je zien door op de downloadknop hieronder te klikken.

Wat meteen in het oog springt, is de vrijwel exacte progressieve Nieuw Maan! De standaard-duiding is dat er een nieuwe cyclus begint vaak na een crisis! Het is goed je te realiseren dat de Maan beweegt met een snelheid van een graad per maand en nu een halve graad voorbij de Zon staat, twee weken terug was hij exact. Je kunt dus zelfs zonder nog naar lunaren te kijken met behulp van de snelle progressieve factoren (Maan, Pars Fortunae en Pars Solis) de maand vinden dat iets gebeurt. Dit had je dus al een jaar geleden kunnen zien aankomen! De progressieve NM staat bovendien in oppositie met de zo belangrijke radix-Mars van Afghanistan (zie de post van vorige week). 

De Gifbeker

Ook de ster waarop de NM vol wordt is van belang, dat is Algenib in Pegasus verbonden met de  dramatische val uit de lucht van de veel te overmoedige Bellerophon.. Dit beeld wordt nog eens herhaald op de Ascendant. Daar staan het progressieve Pars Fortunae (Maanpars) en het Pars Solis (Zonnepars) conjunct wat automatisch gebeurt bij een Nieuwe Maan. Die conjunctie op zich heeft dus geen betekenis, zoals alles wat automatisch altijd gebeurt, maar wel het feit dat dit op de ster Labrum valt. Labrum is de hoofdster van de Beker die niet aan je voorbij zal gaan en een van de drie sterren van het noodlot! De progressieve parsen bewegen ook met een snelheid van een graad per maand en stonden er dus twee weken geleden pal bovenop!  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *