De situatie in de wereld is nog steeds zeer gespannen, diplomaten draaien overuren. In de Gaza-strook voltrekt zich een humanitaire ramp en het conflict tussen Israël en Hamas zou zich makkelijk verder kunnen uitbreiden. Daar gaat deze post niet over, we kijken nog steeds terug naar 7 oktober toen Hamas zijn gruwelijke terroristische aanval op Israël deed. Ook over de krachten en motieven op de achtergrond zullen we hier niet speculeren, maar het blijft vreemd dat Israël de herhaaldelijke waarschuwingen van de Egyptische geheime dienst dat er iets op handen was, heeft genegeerd.

Puur astrologisch zie je dat terug in de sterren van blindheid die rond de aanval geactiveerd waren en de vele antiscia die op iets kunnen duiden wat verborgen blijft. In de vorige twee posts is dat aan de orde gekomen, in de duiding van de solaar was  het antiscion van Mars de geweldsplaneet zelfs cruciaal, de antiscia zijn een de vijf noodzakelijke technieken. Zonder deze vijf technieken te gebruiken ga je essentiële aanwijzingen in een horoscoop missen. Hoe je met progressies en de solaar werkt, is al besproken en met de progressies van de snelle factoren kun je al bijna de maand vinden dat iets gaat gebeuren.

Post-Lunaar

Om daar in meer detail naar te kijken, kun je de lunaren gebruiken. Dat kan je doen door alle lunaren van een jaar te bekijken tot er iets in het oog springt. Leve de computer, want dan klik je zo door het hele jaar heen. Als je weet door de de duiding van de progressies en de solaar dat er in een jaar iets significants zal gebeuren, zal de lunaar de maand aanwijzen dat het gebeurt. Belangrijk daarbij is dat het niet om één lunaar gaat maar om twee. Meestal is het zo dat de gebeurtenis waar het om gaat,  plaats vindt onder de lunaar die dat duidelijk aan geeft, maar het is net zo belangrijk om de daar op volgende lunaar (“de post-lunaar”) te bekijken. Als er iets dramatisch gebeurt, geeft de lunaar erna de gevolgen van dat drama weer, soms is de post-lunaar zelfs duidelijker.

Schorpioenshart

De aanval van Hamas begon op de joodse sabbat op 7 oktober en de lunaar die dan geldig is, geeft al aanwijzingen. De volgende lunaar  die op 8 oktober viel geeft het echter nog duidelijker aan, met de ultieme killer-ster Antares op de Ascendant, dit is de Schorpioen die de Jager Orion dood steekt. Orion meende superieur en onkwetsbaar te zijn omdat hij zo goed met de wapens was.. Omdat deze lunaar begint op 8 oktober, geeft deze ook de transits van de aanval aan. Het belang van transits wordt sterk overschat, maar als je progressies, solaar en lunaar hebt geanalyseerd, kun je er als allerlaatste stap nog naar kijken om de week of de dag te vinden.

Zuidknoop

Die zijn ook duidelijk. De transit-Zuidknoop staat op de radix-Asc van Israel, de Zuidknoop vraagt om een pijnlijk offer! Alleen beweegt de Zuidknoop niet zo snel, dus die blijft wel een tijd rond de Ascendant hangen. Maar toen de aanval kwam liep Mars er over heen en dat is natuurlijk wel een heel scherpe timing. Ook ging Venus (Heer 1 in de radix) die dag over de radix-Mars om naar zijn val in Maagd te gaan, exact wat er gebeurde.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *