Het is hoogzomer en dus tijd voor “festivals”, DJ’s draaien overuren, ze zijn immers de gevierde hogepriesters van de feestcultuur. DJ’s zijn al lang geen flauwe grappen makende,  plaatjesdraaiers  op de radio meer, ze zijn uitgegroeid tot echte megasterren, die fortuinen verdienen. Hun status is vergelijkbaar met die van de meest succesvolle popsterren en ja er zitten opmerkelijk veel Nederlanders tussen. Het zou dus erg leuk zijn om een blik te werpen op de horoscopen van Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix, maar helaas de geboortegegevens van deze megasterren zijn niet te vinden! Van de buitenlandse succesvolle  DJ’s wel en dus zullen we de radix bekijken van de DJ die op dit moment wel als de absolute  nummer één wordt gezien,  de Fransman David Guetta (klik op link hieronder om de radix van Guetta te kunnen zien).

DAVID GUETTA

Het is meteen duidelijk dat dit een heel krachtige horoscoop is met veel potentieel voor succes , pal op de ascendant, staat de Zon Heer 10 van de loopbaan.  Naast het MC is de ascendant de sterkste positie voor een planeet om zich te kunnen manifesteren in de wereld en dat deze planeet de Zon, de algemene significator van de koning en de baas is, is natuurlijk ook niet gek. Maar dat is nog niet alles want deze ijzersterke Zon op de ascendant staat op de Zuidschaal. Dit is een van de weinige koninklijke sterren, die veel succes schenken en de Zuidschaal is dus dubbel bezet op het belangrijkste punt van de horoscoop!  Dat is op zichzelf genomen al een stand voor groot succes, maar daar komt nog eens het MC bij, dat pal op de absolute koningsster Regulus staat!

Je ziet hier weer hoe essentieel de vaste sterren zijn, zij maken het verhaal echt rond. Als je niet weet dat de twee belangrijkste hoeken op koninklijke vaste sterren staan, zie je nog wel de kracht van Heer 10 op de ascendant, maar het beslissende reliëf dat deze radix echt tot een megaster maakt, valt dan weg. De zo centrale Zon op de ascendant maakt een sextiel met Mars in verhoging die de essentieel sterkste planeet in deze radix is en dus zijn talent. Mars is Heer 5 van creativiteit en een energieke planeet en dat is een treffende beschrijving van zijn creativiteit. Hij zit niet ergens in een zijzaal van een concertgebouw voor een beschaafd gezelschap op zijn harp te tokkelen, hij zet met zijn muziek hele massa’s aan zich zwaar in het zweet te dansen.

GUETTA

Deze Mars Heer 5 is verbonden met zijn gevoel van roeping, aangegeven door het Arabische Punt van Roeping, dat zich op 8.21 Schorpioen bevindt. Het Roepingsgpunt is het Pars Fortunae, het punt van de grote zielshonger, maar dan geprojecteerd vanaf het MC. Het geeft dus de honger in het beroep aan, dat wil zeggen je droombaan en bij Guetta staat dit punt onder dispositie van Mars /Heer 5 en in sextiel met Mars (de orb is wat ruim maar dat mag wel omdat Mars ook de dispositor van het punt is) . Mars / Heer 5 beschrijft daarom zijn droombaan en hij kan die droombaan gestalte geven omdat Mars sterk is, wat natuurlijk niet bij iedereen het geval is. Het kan zijn dat je je roeping maar heel moeilijk kan realiseren, wat tot veel frustratie kan leiden, het punt geeft alleen een verlangen aan, niet dat het ook werkelijkheid wordt.

Een ander belangrijk punt, dat van Roem ( Asc + Jup – Zon, in daghoroscopen zoals deze) staat conjunct Jupiter die een opvallende positie inneemt, op de hoogste plaats in de horoscoop. Had je op het moment van de geboorte van Guetta, terwijl het net licht werd, om hoog gekeken, dan had je nog net Jupiter kunnen zien in het zenit.  Het is duidelijk dat Jupiter belangrijk is, zo hoog in het tiende huis en conjunct het Punt van Roem, hij zal hier dus beroemd dan wel berucht om zijn. Jupiter is Heer 2 van geld en de algemene signifcator van rijkdommen en ja hij sleept met gemak miljoenen binnen. De oplettende  lezer zal echter opmerken dat Jupiter vernietigd is en dus weinig kracht heeft. Het klopt dat Jupiter door zijn vernietiging wordt verzwakt, maar gezien zijn ijzersterke accidentele waardigheid en de algemene koninklijke kracht in de horoscoop wil dat niet zeggen dat Guetta weinig geld heeft. Het kan er hoogstens wijzen dat hij  er toe geneigd is het veel te gul (de expansieve energie van Jupiter in  kwalitatief slechte conditie) uit te geven, waardoor hij het verdiende fortuin al te snel weer kwijt raakt.

Zijn echte grote succes begon zo vanaf 2007 vorm te krijgen. Dat was het moment dat zijn Saturnus-firdar begon en dat is vreemd want Saturnus staat zwak, retrograde en vernietigd. Maar bij de duiding van de firdaria moet je altijd alle aspecten van een planeet duiden en Saturnus is in zeer sterke wederzijdse tekenreceptie met Mars Heer 5 , die de zwakte van Saturnus compenseert. Toen de subfases van Jupiter (accidenteel sterk) en de sterke  Mars aanbraken in 2009, kwam de internationale doorbraak.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *