Volgens de peilingen voor de verkiezingen van vandaag gaan de liberalen van de VVD een grote overwinning boeken en dat is sterk te danken aan premier Mark Rutte. Hij is al tien jaar lang eerste minister en het moet wel raar lopen als hij de komende jaren niet leiding zal gaan geven aan het vierde kabinet -Rutte. Een van de meest opvallende trekken van Rutte is zijn extreem hoge teflon-gehalte, hij lijkt alles moeiteloos van zich af te kunnen laten glijden en de zwarte piet komt op een of  manier altijd bij een ander terecht. Ondanks het stevige overheidsfalen in Groningen, het maar matig effectieve Corona-beleid en de schokkende toeslagen-affaire, blijft zijn teflon-laag intact.

In zijn radix is goed te zien waarom (klik op de donwloadlink hieronder), in het zevende huis van de omgang met de ander staat een Venus in verhoging, de  charmante diplomaat bij uitstek. Vlakbij bevindt zich Mercurius Heer 1 die in val en vernietiging is in Vissen, dat is het echte teflon. Mercurius past zich moeiteloos aan en schakelt zonder problemen van de ene naar de andere rol, in zijn val en vernietiging laat hij zich van zijn allersoepelste kant zien. Dat is een dubbele Venus/Mercurius teflonlaag die ook nog eens in een dubbel teken staat en in het Waterlement van het mee-bewegen. Hier laten we het bij, zijn radix is al eens uitgebreid geduid op deze blog.

RadixMaar wat mogen verwachten, blijft hij zo onkwetsbaar, zal er ooit iets door dat laagje heen gaan snijden? Om langere periodes te bekijken zijn de Firdaria, de planeetheersers over fases van twee tot dertien jaar, uitermate simpel en effectief. Sinds 2016 zit Rutte in een Venus-Firdar en Venus is nu juist die sterke teflon-planeet, die ook nog eens Heer 10 van de loopbaan is! In 2022 is die Firdar echter voorbij en begint de Mercurius-Firdar. Die is ook sterk maar minder onaantastbaar dan Venus, vanaf de helft van de komende regeerperiode zullen er wat diepere krassen te verwachten zijn.

Op het moment heeft de Venus-Hoofdfirdarheer gezelschap van Jupiter als Subfirdarheer en Jupiter, de planeet van de bestuurselite en de politiek, is ook heel sterk in de radix in zijn verhoging in het elfde huis van de waardering voor je werk. Jupiter staat ook nog eens op Procyon, de machtige hoofdster van de Kleine Hond die met zijn vingervlugge wendbaarheid zijn belagers te slim af is, maar ook uiterst venijnig kan toe bijten. Een ijzersterke combinatie voor verkiezingswinst natuurlijk.

Stof zijt gij

Met de Firdaria kun je zonder veel berekeningen dus al iets zeggen over wat er gaat gebeuren, maar dat kun je op een even eenvoudige en efectieve manier aanvullen met de profectie van het jaar en eventueel de maand. Jaarprofecties zijn heel makkelijk, je eerste levensjaar wordt gegeven door het eerste huis, dat is dus als je “nul” bent, en het tweede levensjaar door het volgende huis. Het profectiehuis geeft dan aan hoe het jaar zal zijn, het moet geduid worden met alles erop en eraan:  sterren op de cusp, de huisheer, de aard van het huis en planeten in het huis. Profecties zijn het 12-voudige ritme van het aardse leven als stof ( het getal vier) waar geest (het getal drie) in geblazen is zodat het geheel in beweging komt, en ze werken prima met de Placidus-huizen.

Profecties

Rutte is 54 en dus is zijn Profectiehuis het zevende, waar ook de tegenstander onder valt, heel toepasselijk voor een jaar van verkiezingen! In Huis 7 staat zijn teflon-mengsel Venus (Heer 10 van de baan )/Mercurius (Heer 1 van Rutte) waarbij Mercurius/ Heer 1  ook nog eens op de krachtige Achernar staat, de ster die te maken heeft met het kapen van de  Zonnewagen. De heer van 7 is die zeer krachtige Jupiter in verhoging in het elfde huis op Procyon! Op de cusp van huis 7 staat, boven nog niet genoemd, de krachtige Deneb uit de Zwaan een uitermate Venus-achtige constellatie, nog meer fijn teflon! De maandprofectie vind je door vanuit het zevende huis te tellen: een huis per maand. De verkiezingen vinden een maand na zijn verjaardag plaats en dan komen we in het achtste huis, het tweede vanaf het zevende, waarvan de sterke Jupiter op Procyon de heer is, niet gek!! Het is  waar dat Saturnus op de cusp van 8 staat: toch een kleine teleurstelling bij alle victorie??

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *