De afgelopen weken hebben we de standen in de horoscoop van Donald Trump bekeken in verband met de presidentsverkiezingen van volgend jaar november. Trump zal zeker proberen weer de kandidaat van de Republikeinen te worden en het lijkt erop dat hij ook een hele goede kans maakt. Er zijn wel serieuze opponenten opgestaan maar of deze concurrentie sterk genoeg zal blijken om Trump voorbij te streven, is nog maar de vraag. We hebben al gezien dat Trump in een Zon-Firdar zit, wat heel sterk is, maar de vraag is wat de progressies laten zien, alleen een sterke Firdar geeft nog niet aan dat je zult winnen.

De hierboven gegeven progressieve standen zijn die van nu, maart 2023, maar we kunnen ze in gedachten vooruitschuiven om te zien wat er gaat komen. Progressies en de primaire directies van de hoeken (hoeken maken geen secundaire beweging, alleen een primaire) vormen de hoofdlijn van de prognosetechnieken, al het andere wordt in het kader van de progressies /directies beoordeeld. Een ander belangrijk punt is om je altijd te realiseren dat je kijkt naar  progressieve standen en niet naar een “progressieve horoscoop”.  Je ziet wel een horoscoopafbeelding maar het zijn alleen de vooruit bewegende standen waar het om gaat, je moet dus niet de fout maken dat plaatje als een horoscoop te gaan te duiden.  

Lege Kribbe

Kijken we eerst naar het MC (de primaire directie) , dan valt op dat het MC de progressieve malefic  Saturnus in vernietiging achter zich laat. Toen Trump de verkiezingen verloor in november 2020 stond zijn MC op deze zeer venijnige Saturnus en dat is het mooie van progressies /directies dat je zo de vloeiende lijn van de ontwikkelingen in de tijd kunt zien. Het MC is op weg naar Praesepe, de Lege Kribbe, waar het op zal staan tijdens de verkiezingen. Dat is niet zo positief, de Kribbe waar het koningskind in gelegd moet worden is leeg! Tegelijkertijd gaat het MC een term van Mercurius binnen en dat is weer goed want Mercurius staat sterk in zijn radix. Intrede in een nieuwe term activeert de heerser van die term.

Verbrande Weg

De directie van de andere hoek de Ascendant nadert de tekengrens en zal het komende jaar de Schorpioen in gaan. Dat is ook niet slecht voor hem want Mars, de heer van Schorpioen, staat heel sterk in zijn geboortehoroscoop.  Via antiscion komt de Asc dan wel in oppositie met zijn radix-Ascendant, wat niet zo goed is natuurlijk. Wel weer positief is de beweging van Venus , Heer 10 van het publieke optreden, die op de koninklijke Spica toe beweegt en er tijdens de verkiezingen conjunct mee zal staan. 

Weer minder is de Maan die de komende tijd door de Via Combusta beweegt wat altijd duidt op een emotioneel turbulente tijd. De climax in die turbulentie komt altijd als de Maan naar zijn val in Schorpioen gaat, dat is in januari 2024. Wat weer wel goed is, is de beweging van het Pars van de Zon dat exact in november in de verkiezingsmaand over de koninklijke Regulus loopt! Wat er dus te zien is, is een meerderheid van sterke bewegingen, Heer 10 over Spica, Zonnepars over Regulus, MC naar een Mercurius-term, Ascendant naar Mars-teken met een ondertoon van problemen: MC over Praesepe, Maan door de verbrande Weg, Asc via anitiscion in oppositie met de radix-Ascendant. Alles bij elkaar zou dit toch heel  goed zijn terugkomst als president kunnen weerspiegelen.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *