Afgelopen week hebben we ijzingwekkende beelden gezien uit de VS. Opgehitst door de president bestormde een razende menigte Trump-aanhangers het Capitool, het hart van de Amerikaanse democratie. Het is een wonder dat er niet meer doden zijn gevallen, de politie heeft zich terughoudend opgesteld, daaraan is het te danken dat het geen bloedbad is geworden. Die dreiging zat wel in de lucht, met een behoorlijk aantal neo-nazi’s in de menigte en een nauwelijks verholen oproep van Trump om zijn eigen vice-president Mike Pence te lynchen. Pence kon in veiligheid worden gebracht, met zijn hondstrouw aan Trump zal het nu wel gedaan zijn, mogen we hopen.

Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig naar wat er op dit moment gebeurt in de radix van bijna ex-president Donald Trump, klik op de download-knop hieronder om deze te kunnen zien. Het eerste wat in het oog springt, is het MC dat nu pal op de progressieve Saturnus staat, een Saturnus in vernietiging die zich dus van zijn meest venijnige kant laat zien en zijn verlies aan duidt. Het progressieve Pars Fortunae beweegt over de Zuidschaal, de genadeloze Schorpioensklauw die met harde hand de balans herstelt. Het Pars van de Zon, speciaal voor machthebbers belangrijk, staat conjunct de progressieve Mars in vernietiging, de vechtplaneet die zich dus ook van zijn slechtste kan laat zien, deze conjunctie valt op Vindemiatrix de ster van de Tovenaarsleerling die krachten op roept die hij niet meer de hand kan houden…De Parsen bewegen snel een graad per maand, dus dit is behoorlijk precies.

Al Sarfah

Het MC, dat ongeveer een graad per jaar beweegt, blijft nog wel even op de remmende Saturnus staan, het Pars Solis gaat het komende haf jaar over de chaotische Neptunus, terwijl de progressieve Maan via antiscion daar een oppositie mee maakt. Diezelfde Maan kan ook nog meer laten zien over de ontwikkeling waar iemand door heen gaat, namelijk met zijn beweging door de Maanhuizen. Dat betreft de Maanhuizen uit onze eigen traditie, die in vergetelheid waren geraakt maar nu terug zijn van weg geweest. De Maan beweegt van het huis Al Zubra naar Al Sarfah, beiden zijn het Leeuw-huizen die dus met machtsstrijd te maken hebben. In Al Zubra, het Huis van de Leeuwenmanen is het beeld een zwaar bewapende krijger met een grote lans die op de rug van de Leeuw rijdt, uitleg lijkt me niet nodig.

Met de overgang nu  naar het volgende huis Al Sarfah, het Huis van de Leeuwenstaart, lekt de kracht weg, de krijger zit niet meer op de rug van de Leeuw maar is volgens het bijbehorende beeld te voet in gevecht met een draak! In Al Zubra zijn de trefwoorden prestige en charisma, in Al Sarfah scheiding en strijd. De komende tijd zal het dus nog zeer onrustig blijven rond Donald Trump dat kan ook te maken hebben met de vele rechtszaken die hem te wachten staan als hij weer gewoon burger is en geen presidentiële onschendbaarheid meer geniet. Hij glijdt van de Rug naar de Staart van de Leeuw, waar hij nog wel heel provocerend aan kan blijven trekken.

In februari en maart geef ik twee totaal unieke workshops over het werken met de traditionele Westerse Maanhuizen, je kunt me mailen als je er meer informatie over wilt, het levert verbluffende resultaten op. De Maanhuizen zijn terug!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *