Over ongeveer een maand is het weer zover, het astrologische jaar gaat dan beginnen als de Zon de Ram binnen gaat. Voor iedere plaats op aarde betekent het dat er een nieuwe jaarhoroscoop in gaat de zogenaamde ingress, die berekend kan worden voor de hoofdstad van een land of een regio maar in principe ook voor een heel specifieke plaats. De ingresshoroscoop is een belangrijk instrument in de mundane astrologie, dat overigens wel altijd in samenhang met andere mundane horoscopen zoals eclipsen en landhoroscopen wordt ingezet. Nu is het altijd leuk om zo aan het begin van het jaar te kijken naar wat de ingress te zeggen heeft en dat zullen we ook doen, maar het is in feite nog interessanter om terug te kijken naar wat de vorige ingress heeft gebracht.

Het is de mens eigen om altijd hoopvol naar de toekomst te kijken, wat nog niet is gebeurd kun je nog invullen met je wensen en daarom wordt het zo leerzame terugkijken altijd wat verwaarloosd. Dus is het een goed idee om eens terug te kijken op het astrologische jaar 2018, waarover op deze blog een jaar geleden het volgende werd gezegd in verband met de ingress van de VS (klik op de link hieronder om de ingresshoroscoop 208 van de VS  te kunnen bekijken):

IINGRESS VS 2018

“In de nieuwe ingress is het weer Neptunus die in het oog springt, pal op het MC. Dat is niet al te best voor een stabiele regering die een helder beleid voert, de woeste zeegod domineert het jaar. Dat kan ook wijzen op een herhaling van de orkanen en overstromingen van vorig jaar, het MC zelf staat op de ster Achernar die te maken heeft met het verlies van de controle over de zonnewagen. Dat is niet zo fijn want het controleren van de zonnewagen is juist wat de regering moet doen. Heer 10 is ook in deze horoscoop retrograde, maar het meest in het ook springt de Saturnus-Mars conjunctie op de descendant, het punt van de relatie met de ander.  Dat wijst op sterke conflicten, dat Saturnus als Heer 7 op de blind-agressieve Facies staat maakt de zaken er niet beter op. Never a dull moment, zal dus wel het motto van de VS onder Trump blijven komend jaar.

De orkanen die in het astrologisch jaar 2017 de VS teisterden, toen Neptunus op de Ascendant viel, zijn in 2018 niet terug gekomen, het feit dat Neptunus op het MC staat, laat zien dat de chaos van de woeste zeegod zich vooral via de regering manifesteert.Trump is inderdaad een totaal onberekenbare windvaan gebleven die het ene moment de Noord-Koreanen bedreigt met “fire and fury” om het andere moment te verklaren dat hij en de psychopathische Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un “verliefd zijn geworden”.  Ook de Saturnus/Mars conjunctie op de descendant (partners) heeft zich laten zien, de betrekkingen met de bondgenoten in Europa zijn er niet echt beter op geworden, een combinatie van onberekenbaar optreden (wat ook werkt als een vorm van mind control en door Tump bewust zo wordt ingezet) en botheid heeft de aloude relaties stevig onder druk gezet.

INGRESS VS 2019

Hoe ziet dat er komend jaar uit (klik op de link hierboven om de ingress vvoor 2019 te kunnen bekijken)? In 2017 hadden we Neptunus op de ascendant van de ingress, in 2018 stond hij op het MC en nu valt hij op de descendant. Met Trump aan het roer krijgt de altijd slechte geluimde zeegod blijkbaar vrij spel. Mercurius is in de ingresshoroscoop de heerser van zowel het eerste als het tiende huis en dus verreweg de belangrijkste planeet in de horoscoop, hij is in val en vernietiging, loopt  retrograde en staat conjunct Neptunus! Meer competentie, helderheid en betrouwbaarheid in de betrekkingen is niet te verwachten temeer omdat de descendant met Neptunus op Achernar valt, de ster van de usurpatie en de Zonnewagen die neerstort en het land verbrandt. Vorig jaar stond deze constellatie op het MC!! Het lijkt een beetje het Trump-thema, Poseidon in Wahington.

De Maan is op weg naar een oppositie met de Zon, het is bijna Volle Maan en dat is altijd een tijd van grote spanningen, tussen de machthebbers (Zon)  en het volk (Maan)  bijvoorbeeld. De Maan staat op Labrum de hoofdster van de Beker en een ster van het noodlot. Het wil zeggen dat de beker geledigd zal moeten worden, iets dat al in de lucht hangt zal zich dit jaar manifesteren. Zal Trump proberen via het uitroepen van de noodtoestand nog botter zijn zin door te drijven en daardoor nog grotere spanningen oproepen? De MC/IC-as valt over de sterren-as Aldebaran/ Antares, twee zeer krachtige martiale sterren, dat ziet er ook niet erg vredig uit. Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan om al naar de ingresshoroscoop voor  het verkiezingsjaar 2020 te kijken, en daarin lijkt Poseidon Washington verlaten te hebben, wat er op kan wijzen dat Trump niet herkozen zal worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *