De afgelopen twee posts bekeken we de ramp in het Lybische Derna met behulp van de horoscopen van de eclipsen en de lunaties (Volle maan en Nieuwe Maan) die vooraf gingen aan de ramp. Om een idee krijgen van de plaats waar de ramp zich zou gaan voltrekken, wat natuurlijk cruciaal is, werden de horoscopen berekend voor de plek van de ramp en niet voor de hoofdstad. In de horoscopen moeten natuurlijk heel uitgesproken tekenen te zien zijn van een ramp, we moeten ervan uit gaan dat we echt tot een voorspelling willen komen die praktische waarde heeft.

Gaziantep

Het moet dus niet zo zijn dat we de aanwijzingen uit de horoscoop moeten trekken. Natuurlijk speelt de context ook een rol, in voor aardbevingen gevoelige gebieden ligt de duiding wat anders dan voor bijvoorbeeld Nederland of België. Het is inmiddels weer uit het nieuws verdwenen maar op 6 februari was er een verwoestende aardbeving in het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië. Als plaats om de horoscopen van deze ramp te berekenen is Gaziantep genomen, een grote stad dichtbij het epicentrum van de beving.

Zuidschaal

Deze Maaneclips valt, met de kant van de Zon, op de Zuidschaal, de zeer kwaadaardige Zuidelijke Schorpioensklauw.  Dat klinkt al niet zo prettig maar dat is natuurlijk overal ter wereld zo omdat het een eclips is. Wel valt op dat Mercurius , de traditionele significator van aardbevingen, conjunct de eclips valt! Heer 1 is Saturnus, en dat is al wat specifieker voor de plaats, de assen verschuiven  natuurlijk snel.  Saturnus staat in het kwaadaardige twaalfde huis en via antiscion staat hij in de conjunctie met de Zuidknoop. Zo wordt hij direct met de eclips verbonden want die heeft zijn oorsprong in de knopenas.

Schorpioen

Ook het MC is natuurlijk als een van de assen een uiterst belangrijk punt, het verschuift heel snel en dus is het heel specifiek. Het MC staat in deze streken op Antares, het Hart van de Schorpioen, de Doodsster! Dat is wel een hele duidelijke aanwijzing, Antares is dus de tweede Schorpioenster in deze eclipshoroscoop. Omdat het een puur martiale ster is, is de conditie van Mars in de horoscoop ook belangrijk. Zou Mars bijvoorbeeld heel veel waardigheid hebben dan zou dat de dodelijke kwaadaardigheid van Antares temperen. Mars heeft echter alleen gezichtswaardigheid wat te weinig is om het echt het veel milder te maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *