Over een van de meest succesvolle tennissers ooit, Bjorn Borg, is nu zelfs een film gemaakt en wel vooral over zijn strijd met zijn voornaamste concurrent John McEnroe. Dat was inderdaad een mooie competitie tussen twee tegenpolen, de Zweedse Borg was op de baan altijd de koele Viking, vandaar zijn bijnaam” Iceborg” , terwijl McEnroe juist berucht was om zijn ongecontroleerde woede-uitbarstingen.  Borg won in zijn actieve tijd tussen 1974 en 1982 ongeveer alles wat er te winnen viel en zijn indrukwekkende serie overwinningen bleef lange tijd ongeëvenaard. In zijn horoscoop mogen we dus wel wat krachtige standen verwachten, klik op de onderstaande link om de radix van Borg te kunnen bekijken.

BJORN BORG

Er zijn twee planeten die direct opvallen, de Zon op het IC en Jupiter aan het einde van de Leeuw in het zevende huis. De Zon op een hoek, al is het IC voor de loopbaan niet optimaal, staat op de zeer krachtige ster Rigel uit de constellatie Orion de Jager en dat is natuurlijk niet zo gek. Rigel is een van de elitesterren van de eerste magnitude en Orion de Jager heeft ook sterk  te maken met succes door  fysieke activiteiten. De Jager werd immers geschapen  uit de huid van een os, wat symbolisch wil zeggen dat hij beperkt blijft tot het puur stoffelijke en aardse.  Hij is de dommekracht in de mythologie, maar dat kun je als sporter natuurlijk wel goed gebruiken. Het  gebruikelijke plaatje van Orion met schild en knuppel, is bijna letterlijk van toepassing op het tennis, net als zijn reputatie als de oersterke woeste Viking, die iedereen de baas was.

                                       ORION

Orion tennist

De andere opvallende planeet in een hoekhuis is Jupiter die Heer 10 van de loopbaan is en in deze nachthoroscoop  goed functioneert omdat hij tripliciteitswaardigheid heeft , hij staat in het juiste element. Jupiter is de planeet van succes en overwinning en hij staat conjunct de sterachtige factor Pluto, die er heel veel kracht aan toevoegt. De vorst van de onderwereld heeft de gewoonte plotseling op te duiden om op een overweldigende manier korte metten te maken met alles wat hem in de weg staat. Dat Jupiter in een vast teken staat past goed bij de aard van de tennis-sport. Je bent in feite voortdurend bezig ballen tegen te houden, in die zin is tennis een van de weinige “vaste”’ sporten.  Je staat er en je moet proberen je niet te laten passeren, het gaat er niet om, zoals zo vaak, iets het allersnelste te doen. Je moet als het ware een muur worden.

Het vierkant dat deze behoorlijk sterke Jupiter / Heer 10 maakt met Saturnus vergroot de vastheid en de neiging tot tegenhouden nog eens. Saturnus staat ook in een vast teken,  is naar zijn aard al een planeet van het tegenhouden en hij is nog eens retrograde ook (je moet wel terugslaan hè)! Saturnus heeft niet veel essentiële waardigheid, maar staat wel op de krachtige elitester Bungula uit de constellatie Centaur, die dierlijke kracht verbindt met menselijk doelgerichtheid. Dit vierkant is een uitermate sterke en heel vaste combinatie, Borg is maar moeilijk te passeren, en het  laat direct zien hoe hij aan zijn bijnaam “’Iceborg”’ komt.

Mars in het eerste huis , ook in eigen tripliciteit en de algemene significator van sport, is natuurlijk heel toepasselijk en staat op een heel heldere ster, een van de vier “Wachters”. Dit is Fomalhout de Mond van de Zuidelijke Vis, die het gezuiverde water  dat Aquarius uit giet op vangt, het is een ster van geestelijke geboorte in winterse stilte. Hier zien we Mr Cool weer, hij is vooral bezig alles innerlijk te verteren. Het vijfde huis van sport en plezier, staat er ook niet zo gek bij, Heer 5 is de Maan die verhoogd staat en in eigen tripliciteit in het weer vaste teken Stier. Dat maakt de Maan, tot zijn “Horoscoopheer”, de essentieel sterkste planeet  en zijn grote talent.  Dat zijn grote talent in het tweede huis van de bezittingen staat, is natuurlijk ook wel prettig voor hem. De Maan als Heer 5 in het tweede huis in sterke wederzijdse receptie met Venus Heer 2 in het vijfde huis, verbindt sport en geld. Tegelijkertijd laat het zien dat hij met Venus –Maan zaken geld kan verdienen, dat is het zo bekende sportieve  ondergoed dat zijn naam draagt en waarmee Borg, na zijn sportcarrière  een vermogen heeft verdiend. De sterke Maan is  het alledaagse (ondergoed!) , Venus het aantrekkelijke,de huizen brengen het sportieve en het geld in.

In de Firdaria, de heersers over langere levensfasen, mogen een hoogtepunt verwachten als de Jupiter-Firdar begint, Jupiter / Heer 10 heeft immers alles met zijn tennis-loopbaan te maken. Inderdaad begint de 12 jaar durende Jupiter-periode in 1976, zijn stormachtige opkomst en toptijd vallen binnen deze periode. De titanenstrijd met McEnroe in 1980, valt onder een Zon-subfirdar, dus het absolute toppunt in zijn loopbaan kwam onder de combinatie van de Zon en Jupiter, de twee planeten die zich in zijn horoscoop door hun hoekpositie het sterkst naar buiten toe manifesteren. Borg stopte in 1982 onder een Venus-subfirdar, Venus staat in vijfde huis en in receptie met Heer 5, het werd tijd voor meer ontspanning en plezier, maar het vijfde huis is ook het achtste vanaf het tiende: het einde van de baan.

BORG

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *