In deze donkere dagen komen weer de gebruikelijke verfilmingen in het fantasy-genre op televisie zoals The Lord of the Rings en natuurlijk de Harry Potter-serie. De schrijfster van de Harry Potter-serie J. K. Rowling is een van de meest succesvolle auteurs ooit en is zelfs puissant rijk geworden met haar verhalen. Dat moet wel een heel bijzondere radix zijn maar helaas is er geen betrouwbare geboortetijd beschikbaar bijvoorbeeld uit een geboorte-acte. Overigens moeten de betrouwbaarheidsratings die aan geboortetijden gegeven worden in de diverse horoscooparchieven zoals die van Lois Rodden bijvoorbeeld, wel met een stevige korrel zout worden genomen. Soms blijkt de hoge AA-rating bijvoorbeeld afkomstig te zijn van een geboorte-acte waarin alleen 10 uur op staat. Dan weet je dus niet of dat misschien een afronding is van 9:45. Blijf dus altijd zelf denken, zeker als zogenaamde “autoriteiten” iets met veel aplomb beweren.

Maar goed voor Rowling  (de tweede voorletter K werd toegevoegd omdat J Rowling te kaal werd geacht als auteursnaam) is er zelfs geen tijd met een lage rating. Wel is er een correctie, waar ik over het algemeen sceptisch over ben. Want je gaat er dan vanuit dat je precies weet welke standen in een leven bepaalde gebeurtenissen kunnen weerspiegelen en welke niet. Dat is problematisch zoals ook bijvoorbeeld het feit dat veel astrologen nog steeds zonder de onmisbare vaste sterren werken. Die geven zoveel wezenlijke extra informatie dat een correctiepoging zonder sterren zeer dubieus zal zijn. Niettemin is deze correctie van de radix van Rowling door Isaac Starkman zo spectaculair dat ik hem toch serieus neem. Klik op de onderstaande link om de radix van Rowling te zien.

JK ROWLING

Als iemand zo beroemd wordt, moet er een koninklijke ster of minstens een paar sterren van de eerste magnitude prominent in de horoscoop staan. En dat is inderdaad zo in deze correctie. Wat direct op valt, is die dominante Jupiter heer 7 pal op de ascendant die veel betekent maar in deze positie ook een duidelijke invloed op het uiterlijk zal hebben. Jupiter geeft vlezigheid of volheid en dat is, voor zover dat vast te stellen was via beelden in de media, inderdaad het geval. Ook staan Jupiter en de ascendant op de krachtige ster van de eerste magnitude Capella, verbonden met onder meer innovaties. Als trefwoorden worden traditioneel eer, rijkdom en roem genoemd. Een dubbele stand van het belangrijkste punt in de horoscoop de ascendant met de grote benefic Jupiter op deze ster is zeker zeer passend.

Maar er is meer. Heer 10  van de loopbaan is Saturnus retrograde dus haar publieke optreden zal iets te maken hebben met oude dingen en terug gaan. Harry Potter is niet echt historisch gesitueerd, maar de magie waar het allemaal om draait is iets van vervlogen tijden bovendien speelt het offer in het verhaal een grote rol.  Saturnus is ook de planeet van het offer. Heer 10 staat weer op een ster van de eerste magnitude Achernar uit de constellatie Rivier die een zuivere Jupiternatuur heeft. Achernar heeft volgens de trefwoorden te maken met groot succes en met religie. Religieuze en ethische thema’s spelen zeker een rol in Harry Potter maar niet zo uitgesproken als in de Narnia -cyclus bijvoorbeeld. Met deze twee krachtige sterren op prominente punten zijn we al een eind gekomen maar wat de kroon spant. is Mercurius op de meest krachtige koningsster Regulus “die je de troon geeft”.

Mercurius de planeet van het schrijven is bovendien heer 1, Rowling zelf en heer 5 van creativiteit! Vol in de roos. Deze stand maakt de horoscoop echt bijzonder. Maar waarom duurde het dan zo lang tot we van haar hoorden? Dat heeft alles te maken met de zeer bijzondere beweging die Mercurius in progressie maakt. De schrijfplaneet gaat eerst naar de Maagd waar hij heel sterk verhoogd en in eigen teken staat, maar wordt dan retrograde en loopt heel lange tijd terug . Het succes wordt als het ware uitgesteld, lang uitgesteld. Rowling was altijd aan het schrijven, het was haar grote passie maar het idee dat haar wereldberoemd zou maken, kwam pas in 1990. Toen verzon ze in een trein die uren lang stilstond het verhaal van de jonge tovenaar.Mercurius wordt op dat moment in progressie weer direct voor het eerst sinds haar vroege jeugd! Zelfs het feit van de trein die stil stond past natuurlijk bij de stationair-directe Mercurius. Het geheel keert om en komt in beweging op meerdere vlakken. Met Mercurius direct in progressie gaat het eindelijk goed stromen en kan het koninklijke potentieel er uit komen. Mercurius loopt in de jaren 2004-2007 over de eigen radixpositie en gaat dan de Maagd binnen wat een enorme extra kracht geeft aan haar koninklijke talent. Mercurius komt eindelijk thuis en haar roem is gevestigd, haar fortuin gemaakt. In 2007 verschijnt het laatste boek in de serie.

Natuurlijk is ook de synastrie met de prenatale eclips belangrijk maar het is weer overduidelijk dat de sterren onmisbaar en zelfs doorslaggevend zijn. Wilt dat nu zeggen dat de correctie klopt? Die conclusie kan je niet direct trekken en het lijkt erop als je preciezer gaat kijken dat de tijd misschien wat later is, zo rond 2:00. Dat klopt beter met de hoeken in directie. Maar dat verandert de zo eminente positie van Mercurius en de progressies van de planeet van het schrijven (en van de “occulte kunsten”) niet wezenlijk.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *