Voor we deze week gaan kijken naar de horoscoop van Giuliana Benetton, de mode-ontwerpster die aan de weg stond van het zo enorm succesvolle Benetton-concern, eerst een korte, actuele astrologische observatie. Het zal de lezer van deze blog niet ontgaan zijn dat in de VS gisteren belangrijke verkiezingen waren, de zogenaamde “midterms”, gehouden op de helft van de ambtstermijn van de president. In het sterk gepolariseerde politieke klimaat, in de VS is dat nog meer uitgesproken dan elders mede omdat de president zelf olie op het vuur gooit, was het ook een beetje een stemming over Trump. Trump leed een gevoelige nederlaag omdat zijn partij in een van de huizen van het congres (parlement) de meerderheid verloor. Dat zie je in de onderstaande lunaar van Trump voor deze maand, waarin malefic Saturnus Heer 7 van tegenstanders pal op de descendant staat. In oppositie met de ascendant brengt de oppositie hem dus een stevige slag toe (klik op de link hieronder om deze lunaar te kunnen bekijken) . Ook staat lunaarheer 10 van zijn publieke functie pal op cusp 6 van tegenslagen en staat Heer 1 (Trump zelf) ook in het zesde huis van tegenslag. Tot zover Trump (voorlopig).

LUNAAR TRUMP MIDTERMS

United Colours of Benetton

Kort geleden overleed Gilberto Benetton, een van de rijkste zakenmensen van Italië en inderdaad lid van de familie achter de kleurige truien. Het succesverhaal van de nu steenrijke familie uit het Italiaanse Treviso leest als een Amerikaans sprookje. Het begon allemaal, niet met de net overleden Gilberto, maar met zijn zus Giuliana die thuis kleurige truien breidde. De rest van de familie, onder wie Gilberto, zag daar wel wat in en van het een kwam het ander, de al snel lokaal bekende truienwinkel groeide uit tot het wereldconcern dat het nu is, en dat legde de familie geen windeieren. De holding van de Benettons doet investeringen in veel meer dan alleen de mode-branche, het is een van de grote bedrijven van Italië.

GIULIANA BENETTON

Dat hele wereldconcern heeft echter de kleurige truien van Giuliana als grondslag, het was de aparte felle kleur van de truien die zij bedacht, die het allemaal mogelijk maakte. In de radix van Giuliana (klik op de link hierboven om haar radix te kunnen bekijken) is het direct heel duidelijk. Venus de planeet van de mode en de schoonheid staat pal op het MC!  Venus ook is nog eens Heer 1, het meest uitgesproken de persoon en Heer 2 van de financiën, waarmee het dus wel snor zit. De positie van Heer 1 in de horoscoop geeft aan “waar de persoon staat in zijn leven”’ waar hij als het ware automatisch terecht komt: in een loopbaan dus. Heb je Heer 1 op het IC dan is dat een indicatie voor het precies het omgekeerde, je zit onzichtbaar thuis. Niet zo voor Giuliana dus en dat die truien zulke opvallende kleuren hadden, kun je ook goed zien.

In het eerste huis staat namelijk Mars, nooit al te subtiel zeker niet als hij in vernietiging en retrograde is zoals hier, die in redelijk sterke wederzijdse receptie is met die alles dominerende Venus. Venus staat namelijk in de tripliciteit van Mars en Mars in het teken van Venus, hoe dan ook zal het felle van Mars invloed hebben op Venus, waar nog bij komt dat Mars Heer 7 van de ander is. Dus de anderen komen “ automatisch” af op wat Giuliana aan kleurigs bij elkaar breit, Heer 7 in het eerste huis is niet gek als je anderen naar je toe wilt trekken. Venus op het MC staat ook nog eens op een ster uit de Tweelingen, Tejat in de voet van Castor, de sterfelijke helft van de Tweelingen. Tejat heeft een  natuur die beschreven wordt door Venus en Mercurius, wat natuurlijk goed past bij de verkoop van mode.

Dat Tejat op de voet van Castor staat, direct in contact met de aarde,  wijst op een heel concrete  uitwerking en de trefwoorden zijn ook heel treffend. Er wordt gezegd dat Tejat trots en schaamteloosheid geeft wat prima bij die zuurstokkleuren past, maar net zo goed bij de reclame-campagnes waar Benetton ooit groot mee werd. Daarin werden  schokkende beelden getoond, onder meer van een stervende AIDS-patiënt, die niets direct te maken hadden met de kleding.

De planeetpunten voegen zoals altijd weer een aantal pregnante thema’s toe. Zo staat het Punt van Jupiter (Asc + Jupiter – Pars Solis, NIET draaien in nachthoroscopen) via antsicion (positie gespiegeld in de as 0° Steenbok – 0 ° Kreeft)  op 8.20 Weegschaal conjunct die zuurstok-Mars van de felle kleuren. Het Jupiter-punt is de essentie van de expansieve Jupiter, het is ook het Punt van Overwinning, en dat maakt het felle Mars-thema  in het eerste huis nog groter. Het Pars van Mercurius staat op een sterke Mercurius in Tweelingen, dat is dus een extreem mercuriale Mercurius (effectieve commercie) , in het negende huis (buitenland) op de koninklijke Aldebaran( groot stoffelijk succes). De planeetparsen zijn contactpunten met de pure kosmische energie van een planeet, als er een conjunctie of oppositie is met een planeet of een cusp, elektrificeren ze die factoren alsof je een stekker in het kosmisch stopcontact steekt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *