Vera de Vries, veel beter bekend als Xaviera Hollander, trok afgelopen week de aandacht weer eens naar zich toe. Xaviera Hollander werd ooit wereldberoemd met haar boek de Happy Hooker, waarin ze haar ervaringen als prostituee in Amerika openhartig beschrijft. Dat openhartige viel zeer in de smaak, want er zullen niet veel mensen zijn, die echt nog nooit van de Happy Hooker hebben gehoord. Nu heeft ze een tweede boek over seks uitgebracht (“Superseks”) en dat is een mooie aanleiding om haar horoscoop eens te bekijken. Klik op de link hieronder om de radix van Xaviera Hollander te kunnen zien.

XAVIERA HOLLANDER

Het eerste dat in het oog springt is het temperament, dat is sanguinisch-cholerisch, een dynamisch mengsel van lucht en vuur. Dat klopt natuurlijk ook wel goed, want je verwacht bij iemand die de prostitutie in gaat geen extreem koud en droog melancholisch temperament. Op de ascendant vinden we wel een planeet die misschien wat onverwacht is voor een zo flamboyante dame, namelijk de beheerste Saturnus. Maar Saturnus is Heer 9  van buitenland en kennis en dat klopt prima ,want het buitenland (vooral de VS)  speelde een beslissende rol in haar leven en ze is bepaald geen domme vrouw.

Hier zien we ook direct de tekenen van succes, want Heer 9/ Saturnus valt met de Ascendant op de krachtige vaste ster Rigel, uit de constellatie Orion, de Jager. Rigel heeft een Jupiter/Mars -aard, wat natuurlijk heel passend is (Mars is seks, Jupiter is veel), Orion is ook een mythische figuur met een louter stoffelijk / lichamelijk karakter, de Jager is geschapen uit de huid van een os. Het is wonderlijk hoe ook hier weer een krachtige ster op de ascendant alleen al een behoorlijk treffende beschrijving van een  leven geeft.

Mars, de algemene significator van seks, komt, als we verder kijken, steeds weer nadrukkelijk in beeld. Mars maakt een nauw sextiel met die Saturnus op de ascendant en voegt zo stevig wat vuur en impulsiviteit toe aan die wat beheerste Saturnus. Mars staat in het tiende huis van de loopbaan en valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) op het IC. Dat benadrukt de rol van Mars verder, een antiscion heeft ook altijd de betekenis van iets verborgens of iets dat niet op een voor de hand liggende manier gaat. Deze benadrukte Mars staat heel passend essentieel sterk in zijn eigen vurige, cardinale (snel bewegende) teken Ram, ze weet dus hoe het met Mars in zijn werk gaat. De verbinding met de loopbaan van de vuurplaneet is niet alleen te zien aan de plaatsing in het tiende huis, Mars maakt ook een redelijk sterke wederzijdse receptie via tripliciteit met Jupiter Heer 10. Jupiter staat namelijk in een waterteken, waarin Mars tripliciteitsheer is, Mars in een vuurteken waarin Jupiter in nachthoroscopen zoals deze tripliciteitsheer is.

Dat geeft een verbinding tussen Jupiter/ Heer 10  (beroep) en Mars (seks), beide planeten zijn ook essentieel sterk. Jupiter de grensoverschrijder, staat verhoogd in Kreeft, wat het idee van overschrijden en overdrijven nog meer uitgesproken maakt. Daar komt nog eens bij dat Jupiter op de krachtige, zeer heldere ster Procyon, de hoofdster van de slimme Kleine Hond, staat, die veel succes schenkt, en dat is ook prima voor de portemonnee want Jupiter, de algemene significator van rijkdom staat in het tweede huis van geld. Ook de met Jupiter verbonden Mars heeft met verdiensten te maken, Mars is Heer 11 van het geld dat uit werk wordt gegenereerd.

Xaviera Hollander

Via het Pars Fortunae , het Arabische Punt van de honger, komt Mars weer in beeld. Het PF, dat het zielsverlangen aangeeft,staat in het vijfde huis van seks en plezier en onder dispositie van Mars. Ook de Maan staat in het vijfde huis, de Maan is de planeet van honger en verlangens, wat nog aangejaagd wordt doordat de Maan in val is in Schorpioen, het vaste teken in de watertripliciteit en water is natuurlijk het symbool voor begeerte. Deze zeer hongerige Maan maakt een nauw vierkant met Venus Heer 5 van seks, die conjunct de niets ontziende Pluto staat en op Praesepe, de Lege Kribbe, die tomeloos zijn begeerte volgt. Op cusp 5 tenslotte staat de koninklijke Spica die je tot onverwacht hoog niveau kan optillen. Wat een combinatie! En dat is meer dan genoeg compensatie voor de wat verborgen plaatsing van Heer 1 in het twaalfde huis ( hoewel Huis 12 wel het huis van de bordelen is, Venus Heer 5 staat ook via antiscion op cusp 12 ).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *