De afgelopen weken werden de mundane horoscopen besproken die de zware aardbeving van 3 april op Taiwan lieten zien. Dat waren de ingresshorosoop en de horoscopen van de eclips en de lunatie, die vooraf gingen aan de aardbeving, die een duidelijk beeld gaven van de ramp. Met behulp van de lunatiehorososcoop kon ook de tijd worden bepaald, op een schaal van twee weken. Natuurlijk is zoals altijd bij het doen van voorspellingen de context van groot belang, Taiwan is een gebied waar aardbevingen voor komen en dus kijk je naar die mogelijkheid in gespannen mundane horoscopen.

De dag

Met de lunatiehoroscoop kon dus de tijd binnen een periode van twee weken worden bepaald, maar het zou natuurlijk helemaal goed zijn als je de dag zou kunnen vinden. Daarvoor zou je de daghoroscopen kunnen analyseren, de horoscopen van het exacte moment van zonsopkomst die laten zien wat er die dag zal gebeuren. Maar ook de transits zijn het bekijken waard en dan natuurlijk die van de snelle planeten de Zon, Venus, Mars en Mercurius. Je zoekt immers op de tijdschaal van een dag en dan heb je niet veel aan de traag bewegende Jupiter en Saturnus. Op het mundane vlak is de aanpak dus net zoals bij de duiding van de persoonlijke geboortehoroscoop.

Aardbeving Taiwan Transits

Mercurius

Bij het zoeken van de dag kijk je in een periode van twee weken, de periode die door de lunatiehoroscoop werd gegeven. De lunatie vond plaats op 25 maart en van daar af kijk je twee weken vooruit tot aan de volgende lunatie. De eerste planeet om te volgen zou Mercurius zijn, de planeet van de aardbevingen en die komt rond 3 april op de ster Al Pherg te staan, een ster van het noodlot, dat is verontrustend natuurlijk. Rond die datum nadert ook de Zon een conjunctie met de Knopenas, die altijd ingrijpende gebeurtenissen aangeeft.

Terebellum

Mars doet niet veel, maar Venus wel. Venus staat op 3 april op Neptunus die met aardbevingen te maken heeft! Er zijn dus drie transits die aangeven dat er in dagen rond 3 april iets gaat gebeuren. Het exacte tijdstip is moeilijker te vinden maar als je op die dag kijkt, op het moment van de aardbeving, zie de Maan op Terebellum staan, een ster van het noodlot terwijl de Ascendant op de rampzalige Algol staat. Dat is moeilijk te voorzien maar het weerspiegelt wel duidelijk wat er gebeurt.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *