De aftocht van Joe Biden heeft de Democraten in de verkiezingscampagne in de VS veel nieuwe energie gegeven. Een golf van enthousiasme gaat door het land, ook Donald Trump zet zich schrap. Plotseling en onverwacht is daar de frisse energie van een vrouw, een nieuw jeugdig elan, een behoorlijk contrast met die twee hoogbejaarden. Er wordt zelfs gesproken van “Kamalamania”’ maar de vraag is natuurlijk of dit alles tot het ultieme succes gaat leiden. De “mania” zal nog wel aanhouden want in haar komende lunaar staat de Zon op het MC op Regulus.

Noordknoop

Maar dat is wellicht te vroeg gepiekt, want het is nog niet de lunaar van de verkiezingsmaand, dus blijft de grote vraag of Harris het zal  gaan winnen? Maar eerst is het een goed idee om haar radix eens wat beter te bekijken. Wat direct is het oog springt in de radix van Harris, is de Noordknoop die op de Asc staat. De Noordknoop kun je vergelijken met een soort super-Jupiter die “alles wil en alles geeft”, het is de Drakenkop, die als het ware alle scheppingsenergie in één punt concentreert. De Knopenas is die scheppingsenergie en het is natuurlijk niet slecht voor succes als je die op je meest persoonlijke punt hebt. Dit is een belangrijke factor die haar grote succes aangeeft.

Profectie

Kamala Harris

Als je dan kijkt naar de profecties, waarin een (Placidus)-huis een jaar symboliseert, is het ook het eerste huis met die Noordknoop dat tijdens de verkiezingen in november is geactiveerd. Dat is altijd een speciale fase in de 12-jarige profectie-cyclus, want het is de start  van een heel nieuwe ronde en dat geeft vaak een heel nieuw begin aan. Dat is duidelijk, of Harris nu wint of niet, een heel nieuw begin zal het zijn! Het hele huis met zijn heerser, eventuele planeten of andere factoren in het huis en de sterren op de cusp geven aan wat er gebeurt dat jaar. Die zeer sterke Noordknoop op de Asc doet zich dus gelden in november en ja ze is de Amerikaanse presidentskandidaat, een van de twee.

Volle Maan

De profecties zijn een hele eenvoudige techniek, maar ze geven wel vaak helder het kernthema van een jaar aan. Groot succes is er zeker voor Harris, al laat dit niet zien dat ze ook gaat winnen. Kandidaat worden is al een groot succes. Wat verder opvalt in de radix van Harris,  is de Zon-Maan oppositie, een Volle Maan dus. De Maan staat in het positieve elfde huis, sterk verbonden met erkenning voor je werk en conjunct Al Pherg, een van de sterren van het noodlot. Dat is een stand die heel veel invloed zal hebben en die het vice-presidentschap weer spiegelt, bij Volle Maan wordt de Maan volledig gedomineerd door de Biden-Zon. Dat lijkt ongunstig als je zelf de baas wilt worden. MAAR via antiscion staat die Zon op het MC! Via de schaduw van het antiscion (“onzichtbare” vice-president) komt ze toch op het hoogste punt.   

Algol

Heer 10 is Jupiter de planeet van de bestuurselite, die in het zeer zwakke twaalfde huis staat en op Algol! Algol is zeker niet altijd slecht voor je loopbaan, het kan een glamour-achtige aantrekkingskracht geven: Kamalamania. Het twaalfde huis is niet zo goed maar Jupiter maakt een nauw vierkant met de zeer sterke Saturnus, die Heer 10 uit het zwakke twaalfde huis haalt. Saturnus is Heer 9 in Huis 9 wat ook met denkbeelden en visie te maken heeft, de strenge Saturnus is haar grote talent, haar sterskte planeet, ze was ook openbaar aanklager en procureur-generaal. Het Maanhuis – het mythische kernverhaal – is het  28e laatste huis, Batn al Hut, een soort wachtkamer vlak voor het begin van de nieuwe cyclus. Dat laat haar rol als vice-president zien, die hoe dan ook een van de belangrijkste thema’s in haar leven is. Die sterke Noordknoop is veelbelovend,  maar een verdere analyse moet definitief duidelijkheid brengen.                    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *