Het is een bekend historisch verschijnsel dat landen een tijdlang in twee delen zijn gesplitst, die elkaar meestal zeer heftig bestrijden. Het is als een scheiding, als de liefde echt ten einde is,slaat deze maar al te makkelijk om in felle haat. De Bondsrepubliek –DDR was een voorbeeld in Europa maar sinds het einde van de Koreaanse oorlog in 1953, vormen de Korea’s het meest uitgesproken voorbeeld van dit soort, altijd zeer explosieve broederstrijd. De situatie zal bekend zijn, in het zeer armoedige Noord-Korea  regeert een regime van een uiterst sinistere snit, dat het hele land in een concentratiekamp heeft veranderd, Zuid-Korea is een rijk en kapitalistisch land, dat zich sterk op de VS oriënteert. Het communistische Noorden , onder de bezielende leiding van inmiddels de derde telg uit de communistische Kim-dynastie Kim Jung-un , is ook letterlijk een ongeleid projectiel (het schiet raket na raket af), dat maar te graag de lont in het kruidvat van een nucleaire oorlog zou willen zijn. Op het moment wordt het land er ook van verdacht achter de wereldwijde computer-aanval met ransom ware te zitten, de term boevenstaat lijkt voor het land te zijn uitgevonden.

NOORD KOREA

Hoe kunnen we dat nu aan pakken , als we deze opmerkelijke situatie astrologisch willen bekijken?Er is geen tijd bekend voor het ontstaan van Noord-Korea, maar wat wel gebruikt kan worden is de al zo vaak op deze blog besproken techniek van de Grote Conjuncties (”GC’s”).  Als mundane radix van een land, kun je de horoscoop nemen van het precieze moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de stichting van de staat. Voor Korea zou dat de GC van 928 zijn, die vooraf ging aan de eerste echte eenheid van het land.  Een tweede optie , is de GC van voor het begin van de Joseon-dynastie die het land 600 jaar regeerde en daarmee de langste dynastie is die ooit is voor gekomen. Het is deze GC die we nu als radix van de Korea’s gaan bekijken, er zullen dus geen aparte horoscopen van Noord en Zuid worden gemaakt (klik op de link hieronder om de mundane radix van Korea te kunnen zien).

JOSEON KOREA

Wat direct in het ook springt is de Knopenas die over de Asc/Desc valt en het potentieel voor extreme splitsing al lijkt aan te geven. De Knopenas is in de Indiase mythologie de demoon Vasuki, die onthoofd werd omdat hij stiekem van de nectar van de onsterfelijkheid had gedronken, die alleen voor de goden was bestemd. Maar hij was al onsterfelijk en dus bleven de twee delen van zijn lichaam bestaan als de Drakenkop en de Drakenstaart. Het thema van verdeeldheid en opsplitsing is dus duidelijk en dat potentieel manifesteert zich nu als de twee Korea’s , maar in andere tijden kwam het ook op een andere manier naar voren. De Zuidknoop is een soort super-Saturnus en Korea hield heel lang de grenzen met succes hermetisch gesloten voor buitenlandse invloeden, het stond bekend als het kluizenaarskoninkrijk.  Heer 1 , de Zon staat in verhoging in Ram en verhoogt, idealiseert,  dus zichzelf! Dat is geen stand om contact met anderen te zoeken.

Er zit door die zo uitgesproken invloed van de Knopenas, die de levensenergie zelf symboliseert en die dus een extreme uitwerking heeft, in Korea een tendens tot het extreme. Dat zien we nu terug in de toestand in het Noorden,met zijn bespottelijke “communistische “esthetiek, en ongebreidelde moordzucht. Dat wordt nog eens versterkt door de opvallende positie van Mars in het tiende huis, die in Stier vernietigd is en zich dus van zijn slechtste kant laat zien. Maar dat is nog niet alles, deze Mars staat conjunct Pluto, de Hellevorst, en op de zeer kwaadaardige kopensneller  Algol.  Kwaadaardiger krijg je het niet, en het is direct een goede beschrijving van de huidige Noord-Koreaanse machthebber Kim Jung-un.

KIM JUNG UN

De grote vraag is waarom deze uiterst sinistere Pluto-Algol-Mars combinatie zich nu juist in de vorm van Noord-Korea manifesteert. Korea was ook eeuwenlang een stabiel land en niet altijd een concentratiekamp, waaruit alleen maar raketten en virussen op de wereld werden afgevuurd. Een goede manier om daar naar te kijken zijn de mundane firdaria, waarmee je voor iedere periode van 75 jaar voor een land een planeetheerser kan aanwijzen. In 1910 begon de mundane Firdar van ja die zo ellendige Mars. Korea werd toen door Japan geannexeerd en later in deze periode kwam de Koreaanse oorlog die uiteindelijke leidde tot het ontstaan van de sinistere bovenstaat Noord-Korea, de belichaming van Mars-Algol-Pluto.

Deze mundane Firdar eindigde in 1985 en nu zit Korea tot 2060 in een Noordknoop-periode, wat de zaken op scherp zet vanwege die zo prominente positie van de Noordknoop, de “Demonenkop” in de Koreaanse horoscoop. Natuurlijk laat dit alleen zien wat zich in een bepaalde langere periode ontwikkelt, om een gedetailleerder beeld te krijgen moet je kijken naar solaren, ingressen, lunaren en progressies.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *