De  Zon loopt op het moment in de richting van de Noordknoop en dat betekent dat het eclipstijd is.  Eclipsen treden immers op als er een Nieuwe Maan of een Volle Maan in de buurt van de Knopenas valt. De symboliek is duidelijk, een nieuwe Maan of een Volle Maan – ook wel een “lunatie” genoemd – genoemd is een conjunctie of oppositie van de Lichten Zon en Maan, de twee belangrijkste planeten. Daarom markeren lunaties ook belangrijke momenten. De Knopenas wordt gegeven door de punten waar de banen van de Lichten elkaar snijden. Een lunatie op de Knopenas is daarom symbolisch een “superlunatie”, een samenkomst van de Lichten op het samenkomstpunt van de Lichten!

Climax

Dat is de reden waarom eclipsen in de mundane astrologie belangrijke instrumenten zijn die keerpunten in ontwikkelingen aangeven. Door eclipshoroscopen te berekenen voor diverse hoofdsteden kun je zien wat voor ontwikkeling de eclips specifiek voor een land gaat brengen. Technisch gezien bereken je de eclips niet voor het exacte moment van de conjunctie of de oppositie, maar op het tijdstip van de climax, het middelpunt tussen het begin en eind van de verduistering. Op 30 april was er al een gedeeltelijke Zonsverduistering, maar de Maansverduistering die op komst op 16 mei is interessanter.

Op het moment is natuurlijk de oorlog die Rusland tegen Oekraïne voert de meest dramatische ontwikkeling in de wereld en daarom is het interessant om eens te bekijken hoe deze eclips eruit ziet als je deze  berekent voor Moskou. Dat geeft aan wat Moskou mag verwachten van dit keerpunt. De context is dat Rusland twee weken geleden van strategie is veranderd en nu probeert het oostelijke deel van Oekraïne in handen te krijgen. De waarheid is ook dat de Russen ondanks al hun inspanningen en getalsmatige overwicht weinig succes hebben geboekt, ze lijden grote verliezen van materiaal en manschappen, de Oekraïners verdedigen zich fel en effectief.

De Grote Koppensneller

De komende eclips van 16 mei gaat dat niet beter maken voor Rusland, integendeel. De horoscoop is gemaakt voor Moskou en toont dus specifiek wat het Kremlin mag verwachten. Dat ziet er dramatisch uit, de Russen krijgen met grote tegenslag te maken. Heer 1 is de Maan, Rusland dus en omdat het om een Maansverduistering is, gaat het Licht van de Maan uit, het Russische licht dooft. De Maan staat uitermate zwak op de cusp van het zesde huis van tegenslag en ziekte en in val in  Schorpioen. De Zon die het Maanlicht uit laat doven is zeer venijnig, deze Zon staat op Algol de grote ster van dood en verderf, de koningin van de duisternis, de meest kwaadaardige ster aan de hemel. Die kracht van de kosmische koppensneller Algol gaat dus tegen Rusland werken.

William Lilly is in zijn beschrijving van de Maansverduisteringen per decanaat al even duidelijk.Een Maansverduistering in het laatste decanaat van Schorpioen brengt “moordpartijen en opstanden”. Het Kremlin mag zich schrap gaan zetten want dit werkt door tot de volgende eclips die pas weer op 25 oktober valt.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Dat is interessant Oscar. Ik dacht direct: en waar valt de eclips dan over de Asc/Desc-as? ……> Londen

    Gr. Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *