Afgelopen week overleed in Singapore Lee Kuan Yew, in het Westen misschien wat minder bekend, maar in het Oosten een fenomeen. Hij was tientallen jaren president van Singapore en had de touwtjes zeer strak in handen, Lee was ook de architect van het moderne, zeer succesvolle Singapore, de stadstaat die een symbool werd voor de opkomst van Aziatische economische macht. Helaas heb ik van Lee persoonlijk geen geboortetijd kunnen achterhalen, wellicht ook omdat, gezien het belang dat men in het Oosten nog aan astrologie hecht, deze tijd met opzet verborgen wordt gehouden. Je tegenstanders kunnen maar beter niet weten wanneer je in een moeilijke fase zit. Hoe het ook zij, we kunnen ook kijken naar de horoscoop van Lee’s grote trots en creatie Singapore en daarvan is wel een tijd bekend. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van Singapore te kunnen zien.

SINGAPORE

De tijd is die van de “de jure” onafhankelijkheid, dus van het juridische begin van het bestaan van Singapore als moderne, onafhankelijke staat. Wat direct in het oog springt, is de Maan die vrijwel op de ascendant staat en dus zeer veel invloed zal hebben. Dat klopt ook, de Maan is de algemene significator van havens en Singapore is een van de grootste havens ter wereld, het dankt een groot deel van zijn welvaart aan zijn zeer gunstige ligging op een kruispunt van zeestraten. De Maan is heer 7 van anderen en er komen dus inderdaad vele bezoekers via het water, ook staat de Maan op de krachtige vaste ster van de eerste magnitude Wega. Dit is de hoofdster uit de Lier of de naar de aarde Dalende Gier, een beeld dat mooi bij een haven past, net als de Maan die in het aardeteken Steenbok staat. Een haven is immers de grens tussen de vastheid van de aarde en het lunaire water van de zee.

Heer 1 is Saturnus in Vissen en ook dat past wonderwel bij Singapore. Want de stadstaat is altijd een fortificatie geweest (Saturnus) en het is gebouwd op een aantal eilanden. Een mooier beeld dan Vissen kun je je daarvan niet wensen, een bewegelijk (en dus verveelvuldigend) waterteken. Maar de ster waar Saturnus op staat, maakt het plaatje van de eiland-staat helemaal rond, dit is de krachtige ster van de eerste magnitude Achernar die een zuivere Jupiter-natuur heeft, wat ook goed is voor succes en groei. Achernar is de hoofdster van de constellatie de Rivier en ook de Mond van de Rivier, wat letterlijk waar is!! Via spiegelpunt (antiscion: planeetpositie, gespiegeld in de as Kreeft-Steenbok) staat deze machtige Saturnus op het MC ,wat hem accidenteel nog veel krachtiger maakt. Dat is niet gek want Saturnus is ook Heer 2 van bezit en welvaart. Er is een directe connectie tussen de haven-Maan op de krachtige Wega en de eiland-Saturnus op de krachtige Achernar, ze maken met een nauwe orb een sextiel.

Het is opvallend hoe veel macht Heer 10 / Venus heeft, via dispositie heeft ze macht over Heer1 (als verhogingsheer), over Heer 4 (de oppositie die niet veel in te brengen heeft in Singapore) en over de zo belangrijke Maan en de ascendant via tripliciteit. Venus / heer 10  is de regering die inderdaad met strakke hand de stadstaat bestuurt, maar Lee zelf is de Zon-Koning die vanuit Leeuw een sextiel op het MC van de macht maakt. Het overlijden van Lee, de grote Vader des Vaderlands, is ook te zien in de solaar en  de progressies. Klik op de onderstaande link om de geldige solaar te kunnen zien.

SINGAPORE SOLAAR

Het is meteen duidelijk: vlakbij het MC staat de Zon solaarheer 10 – de koning – conjunct Mercurius Heer 8 van de dood en Saturnus de algemene significator van einde en dood, staat op de ascendant vierkant de Zon-Mercurius conjunctie. Een solaar die je met recht lucide kunt noemen. Overigens is het niet echt beeldspraak om Lee koning te noemen, zijn zoon is premier van Singapore! In erfopvolging is dus voorzien.

SINGAPOREPROGRESSIES

De progressies (voor de hoeken directies) laten ook de dood van de koning en de overgang naar een nieuwe fase zien. De Maan gaat de altijd instabiele Via Combusta (van 15 Weegschaal tot 15 Schorpioen) in, beweegt over de grimmige Zuidschaal, de Ascendant gaat op een tekenovergang af en het MC beweegt zich naar de Knopenas toe.

PEGASUS ASTROLOGISCH ADVIES WENST U ALLEN EEN ZALIG PASEN!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *