Twee weken geleden werd op deze blog de geboortehoroscoop van Mark Rutte besproken maar het is natuurlijk ook uitermate interessant om zijn opkomst met progressies en solaren te volgen. Een heel belangrijk punt in de loopbaan van Rutte was zijn strijd met Rita Verdonk om het leiderschap van de VVD  dat in 2007 eindigde met de verwijdering van Verdonk uit de partij. De strijd was een uitdrukking van de bekende spanning in de liberale partij tussen het klassieke meer elitaire liberalisme en een wat rauwere rechts-populistische stroming. Verdonk wordt terugkijkend nu misschien gezien als een vrij kansloze populistische harlekijn maar ze had in 2006 / 2007 veel steun en ze was een echte bedreiging voor het leiderschap en de loopbaan van Rutte. De strijd tussen de twee was hevig en volgens Verdonk heeft het Rutte-kamp de zaak ook gemanipuleerd en bedonderd. Hoe het ook zij, in de progressies moet zo’n belangrijk keerpunt in de loopbaan, zo’n intense strijd duidelijk zichtbaar zijn. Klik op de onderstaande link om de secundaire progressies van Rutte in 2006 te zien.

RUTTEPROGRESSIESVERDONCK

Het kan eigenlijk niet duidelijker worden aangegeven dat er een groot conflict zal spelen en dat dat conflict een belangrijk keerpunt zal zijn. Want in de progressies in 2006 van Rutte is een progressieve Volle Maan op komst! Dat duidt altijd op een crisisachtige situatie met veel spanning en vaak een machtsstrijd, het gaat om een oppositie van de Lichten, van de Zon en de Maan, de basispolariteiten in de horoscoop. Bij een Volle Maan is de Maan de zwakste partij, ze wordt immers verbrand door de oppositie met het stralende licht van de Zon. De Zon staat hier ook sterk in verhoging in de Ram en dat is al een indicatie dat het solaire kamp het gaat winnen en dat solaire kamp moet Rutte zijn, hij is de koning wiens positie aangevallen wordt door de populistische Verdonk die de Maan-krachten kanaliseert. Populus is Latijn voor volk en het volk is in de astrologie natuurlijk de Maan. Het thema strijd wordt nog eens benadrukt door het progressieve Pars Fortunae dat conjunct de progressieve Zon en conjunct de progressieve descendant op Saturnus in vernietiging staat.

RUTTESOLAARVERDONCKSTRIJD

In de solaar die het grootste deel van 2006 beslaat wordt het thema op een heel duidelijke manier herhaald, klik op de bovenstaande link om de solaar te kunnen zien. In deze solaar is Mars heer 10 van de loopbaan en de strijdplaneet Mars staat in Stier in vernietiging op zijn venijnigst en deze solaar-Mars valt precies op het radix-MC van Rutte! Duidelijker kan een felle strijd om de positie niet worden aangegeven. Ook in de solaar wordt dit thema nog een keer herhaald, het solaar Pars Fortunae, dat aangeeft waar de grootse aandacht naar toe gaat dat jaar, staat in oppositie met de Maan die  solaarheer 7 van tegenstanders is. Weer zijn er aanwijzingen dat het niet slecht zal aflopen voor Rutte de Grote Benefic Jupiter, zijn grote troef in de radix, staat prominent in het tiende huis.

In de volgende solaar van 2007 (hier niet afgebeeld) valt de ascendant/descendant-as op de sterrenas Aldebaran-Antares. Rutte zelf – de ascendant – staat op Aldebaran de ster van de lente en een fris nieuw begin, zijn tegenstander krijgt Antares de Doodsster op haar dak. In september werd Verdonk uit de partij gezet, wat het begin was van haar politieke einde.

Maar de ster van Rutte had nu alle ruimte om verder te stijgen en in 2010 werd hij premier. Weer geven de progressies een duidelijk beeld als je tenminste de vaste sterren in je duiding mee neemt. Als je weet dat deze man grote kans maakt premier te worden en je ziet de progressieve  Maan over de koninklijke  Aldebaran gaan en het progressieve PF over de al even koninklijke Antares dan weet je wat er gaat gebeuren. Antares speelt in deze context een andere rol dan in de solaar van 2007. Kennis van de context is  altijd cruciaal bij het voorspellen. Klik op de onderstaande link om de progressies te kunnen zien.

RUTTEPROGRESSIESPREMIER

Over de solaar van 2010 kunnen we kort zijn, de meest opvallende stand in de jaarhoroscoop is een Nieuwe Maan, een aanwijzing voor het begin van een hele nieuwe fase. Tevens is zijn radixheer 10  van de loopbaan in de solaar net in verhoging in Vissen gekomen en staat deze  heer 10 conjunct de Grote Benefic Jupiter, ook heel sterk in eigen teken Vissen. Een combinatie van de twee benefics in uitstekende toestand kan in deze situatie maar een ding betekenen: hij wordt premier.

RUTTESOLAARPREMIER

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *