Vorige week schreven we over de zware aardbeving in Taiwan op 3 april en hoe deze te zien was in de  ingresshoroscoop van het moment dat de Zon weer de Ram in ging. Die ingresshoroscoop, berekend voor de hoofdstad, laat zien wat er in het komende astrologische jaar in het land zal gaan gebeuren. De ingress is een van de mundane horoscopen die in dat opzicht relevant is, de eclipshoroscopen en de lunaties (de horoscopen van de Nieuwe Maan en de Volle Maan) zijn ook de moeite van het bekijken waard. Eclipshoroscopen zijn geldig vanaf het moment van de eclips tot aan de volgende eclips.   

Super Lunatie

In feite zijn eclipshoroscopen bijzondere lunaties, het zijn de momenten van Nieuwe Maan en Volle Maan die plaats vinden in de buurt van de Knopenas. Dat maakt de eclips tot een “super-lunatie” want de knopen geven het snijpunt van de banen van de Zon en de Maan aan. Het gaat dus om het samenkomen van Zon en Maan op het punt waar de energieën van Zon en Maan samen komen, dat maakt een eclips zo bijzonder. Lunaties zijn er twee keer per maand, eclipsen veel minder meestal maar vier keer per jaar.

Aardbeving Taiwan Eclips

Mercurius

Je gaat altijd terug naar de eclips die vooraf ging aan de gebeurtenis en dat is voor deze aardbeving de Maansverduistering van 28 oktober. Je ziet hoe eclipsen langere tijd door werken, in deze eclipshoroscoop wordt de aardbeving van 3 april, dus vier maanden na de eclips, duidelijk aan gegeven. Als het om een land als Taiwan gaat zijn we natuurlijk extra bedacht op de mogelijkheid van een aardbeving, en dus is het een goed idee om Mercurius in de gaten te houden. Zoals we vorige week schreven is de Mercurius als” wind in de aarde”’ de natuurlijke significator van aardbevingen.

Vindemiatrix

Het eerste dat op valt in de horoscoop van het hoogtepunt van de eclips is de Ascendant die op de ster Vindemiatrix staat , de “weduwe-maker”, een uitgesproken malefic. Ook de eclipsgraad zelf springt in het oog die dichtbij de as van het tweede en achtste huis staat en het achtste huis heeft natuurlijk met de dood te maken. Deze as wordt nog veel sterker benadrukt doordat de oppositie van Jupiter en Mercurius – ja daar is hij! – er bijna precies op valt. Mercurius is de algemene significator van aardbevingen en Jupiter is heer 6 van tegenslag.

Antiscion

De aardbevings-Mercurius neemt in deze horoscoop een centrale positie in, hij staat niet alleen pal op de as van de huizen 2 en 8 en in oppositie met Jupiter, maar ook in het midden tussen de eclips en een conjunctie met Mars! Dit is al een verontrustend beeld, waar nog eens bij komt dat Venus die Heer 8 van de dood is via antiscion op de Descendant valt. Dat is een hoek en dat is dus heel specifiek voor Taiwan.  We hebben een duidelijk beeld en we weten dat het voor de volgende eclips van 8 april gaat gebeuren, voor verdere timing kunnen dan de lunatiehorocopen gebruikt worden. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *