Een tijd geleden bespraken we op deze blog de vorige eclips van 16 mei, een Maansverduistering waarin de Zon op Algol viel. Deze werd gebruikt om te voorspellen hoe het verder met Rusland zou gaan en dat zag er niet al te best uit. Want in de horoscoop van de eclips (die wordt gemaakt voor het tijdstip dat de verduistering maximaal is) berekend voor Moskou was Heer 1 – Rusland dus – de Maan en het betrof een Maansverduistering. Het licht van Rusland zou dus uitgaan, gedoofd door een Zon op de kwaadaardige koppensneller Algol. We hebben gezien hoe dat heeft uitgewerkt, Rusland is zwaar in de problemen, ze verliezen terrein en volgens sommigen de oorlog, met een gedeeltelijke mobilisatie probeert Poetin het tij nu te keren.

De Klauw

De werkingsduur van een eclips loopt tot aan de volgende eclips, er zijn meestal maar vier verduisteringen in een jaar. Die volgende eclips is ook weer een Maansverduistering en deze valt op 8 november (kort daarvoor is er nog een op 25 oktober, maar die heeft dus een heel korte werkingsduur). Het valt niet te verwachten dat de oorlog dan is afgelopen en dus kan deze eclipshoroscoop informatie geven over het verdere verloop van de strijd. Berekend voor Moskou ziet deze er weer behoorlijk heftig uit. Dit keer is Heer 1 niet meer de Maan en dus niet direct deel van de eclips. Heer 7 van de tegenstander is echter de Zon en die is natuurlijk wel deel van de verduistering, met zijn Licht doet hij de Maan uitgaan om als enige aan de hemel over te blijven.

Het is dus niet al te ver gezocht om de Maan toch weer als Rusland te nemen en de Zon heer 7 dus als Oekraïne te zien. Was de Maan Heer 7 van tegenstanders geweest, dan hadden we de Maan natuurlijk als Oekraïne genomen. Voor de Maan die hier dus Rusland is, ziet het er nog steeds niet al best uit, niet alleen gaat zijn Licht uit, hij staat ook conjunct Uranus verbonden met een pijnlijke confrontatie met de realiteit. De hemelgod van onbegrensd potentieel en mogelijkheden wordt op hardhandige wijze door de nuchtere Saturnus gecastreerd.

De Prijs

De Maan is wel essentieel sterk in zijn verhoging maar de vraag is of dat wat compensatie voor het verduisteren kan gaan bieden als je ziet wat er aan de andere kant staat, daar vinden we de Zon met Mercurius op de Zuidschaal, ook wel Lucida Lancis genoemd. De Zuidschaal is een uiterst krachtige koninklijke ster, een van de Schalen van de Weegschaal, die ook worden gezien als de Klauwen van de Schorpioen. In de Schalen word de ziel gewogen en door de Klauwen gestraft, het voltrekken van gerechtigheid is het grote thema hier. Als er iets niet klopt zal dat ongenadig aan het licht worden gebracht. De Zuidschaal heet dan ook wel de Ontoereikende Prijs, je komt pas vrij als je de laatste cent hebt betaald.

Domiciel

Als je ziet hoe veel er mis is met de organisatie van het Russische leger, lijkt dat niet erg hoopvol voor de Russen. Eclipsheer 1 – ook als Rusland te zien – is weliswaar een sterke Saturnus in eigen teken en in het eerste huis, maar Rusland is niet in eigen huis, dat zal ze niet al te veel helpen. Deze  Saturnus haakt via vierkant vast in de as van de eclips en zal dus stevig geraakt worden door de spanning die de eclips symboliseert.  Dat alles wordt nog een benadrukt door de ster die op het MC staat, de zo martiale Antares, het Hart van de dodelijke Schorpioen die de arrogante Orion de genadeklap geeft. Dat MC is heel specifiek voor de plaats, het ziet het er dus niet naar uit dat het voor de Russen veel beter zal gaan deze winter.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *