Tijdens onze vakantie in la douce France liep de druk op de Engelse premier Johnson uiteindelijk te hoog op. Hij kondigde zijn vertrek aan als partijleider van de Conservatieven aan waardoor hij ook automatisch het premierschap moet opgeven.  Op deze blog hebben we al eerder aandacht besteed aan zijn progressies en de daarin zichtbare spanningen, maar het is de moeite waard er nu nogmaals naar te kijken. Het samenspel van context, vaste sterren, snelle en langzame progressies en de Maanhuizen wordt  zo op een fascinerende manier zichtbaar.

   De context is bekend, Johnson liet op Downing Street 10  tijdens de Corona-lockdown diverse borrels plaatsvinden en de afgelopen maanden liep de druk steeds verder op om daar consequenties aan te verbinden en af te treden. Denk eraan dat je de progressies altijd duidt tegen de achtergrond van deze contextkennis.  De eerste langzame progressie die op valt is het MC op Uranus, die met castratie te maken heeft, een pijnlijke en teleurstellende confrontatie met de realiteit en dat kan je wel zeggen!

Verder zien we de Maan het Huis Al Qalb in gaan, het Hart (van de Schorpioen), dat te maken heeft met verdediging tegen vijanden, dood en het einde van een cyclus. Het MC en de intrede in een nieuw Maanhuis schilderen het decor, de snelle progressieve factoren het Pars Fortunae en het Pars Solis geven de verdere invulling en een indrukwekkend exacte timing. Het Pars Solis – berekend uit de secundair-progressieve posities van de Zon en de Maan en de primaire positie van de Ascendant – gaat over Praesepe, een heftige crisis-ster die te maken heeft met versplintering, chaos en vernietiging, met de Aselli vormt Praesepe een probleemzone van een paar graden.

Usurpator Achernar

Het Pars van de Maan (Pars Fortunae) heeft opposities  gemaakt met de radix- en de progressieve stand van Pluto, wat de machtsstrijd aan geeft van de afgelopen maanden. Het PF staat ook bijna op Achernar een krachtige ster die verbonden is met de val van de Zonnewagen, met usurpatie. In het mythische verhaal van Achernar neemt Phaeton de teugels van de Zonnewagen over van zonnegod Helios, de rechtmatige bestuurder, maar hij heeft niet de benodigde vaardigheden om de wagen te besturen en komt dramatisch ten val waardoor het land grote schade op loopt.

Als alle relevante factoren – sterren, planeetparsen Maanhuizen – geduid worden, ontvouwt zich zo een indrukwekkend beeld dat “zo boven zo beneden”’ op een verbluffende manier illustreert.  De Maan, het PF en het PS  werken ook zo precies dat je ze effectief kunt gebruiken om te volgen wat er van maand tot maand gebeurt.                  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *